Långt uppehåll

2015-03-16 @ 15:01:00 Blandat Permalink


Det är roligt att se att det fortfarande är trafik här trots att det var längesedan jag postade det senaste inlägget. Tid, ork och lust fanns inte så därför blev det så. Sista inlägget jag gjorde 2013 var den 17 juni, bara ett par dagar senare fick vi det största och mest efterlängtade beskedet i våra liv. Det fanns en pojke utvald som väntade på oss i Sydkorea!
Sen började en ny och osäker väntan, när vi skulle få resa och hämta vår son. Det dröjde 4 långa månader innan vi äntligen fick det andra fantastiska samtalet och redan inom 10 dagar skulle vi innfinna oss i domstolen i Seoul. Så det blev snabba puckar att förebereda allt för den långa resan. Och i stället för att skriva på den här bloggen under den här perioden så starade vi en hemlig blogg för familj och vänner för att dela med oss av vår speciella resa till vår nya familj. Och när vi väl fick vår son, som då var 16 månader så gick all tid åt till honom.
 
Nu har vi haft vår son Viggo i vårt liv i snart 1,5 år, fast det känns som han alltid har funnits hos oss. Han är en väldigt aktiv, framåt, sprallig och glad 2,5 årig kille som skänker oss så mycket glädje och kärlek.
 
 
Nu har vi som sagt varit en familj ett tag och vi har beslutat att starta upp en ny process för att adoptera ett syskon till Viggo. Allt i adoptionsvärlden tar väldigt lång tid så det är lika bra att sätta igång och vara ute i god tid. I och med det så kände jag också att jag ville blogga om processen, bland annat för att försöka sprida kunskapen om adoption och om Sydkorea. Så ni som är intresserade får jättegärna följa mig i den nya bloggen ist, resanmotsyskon.blogspot.se
En adoption idag är väldigt kostsam, det varierar från land till land och Sydkorea är det land som är dyrast. Drygt 300 000 kr kostar det. För att finansiera den här adoptionen så tänkte jag försöka samla in lite pengar på olika sätt som ett komplement till vårt sparande och lån. Det är ganska vanligt i USA med fundraising, även när det gäller adoption, men inte speciellt vanligt i Sverige. Men det är värt ett försök iaf :)
 
För ett par år sedan började jag "bygga" på Fotoshopen, fotoshopen.blogg.se, en sida för att sälja mina fotografi som man sedan kan rama in som tavlor. Jag hann aldrig bli klar med den då men nu har jag tagit upp arbetet med den igen och gjort den klar. Framförallt tänkte jag att det kan bli ett sätt att finansiera syskonadoptionen. Kika gärna in och se om du hittar något foto som du gillar! Och hjälp mig gärna sprida bloggarna :)
 
 
 

Kommentarer
Ett stenkast

Välkommen tillbax och grattis till er son.
Ingen av länkarna funkar tyvärr.

Svar: Tack! Då ska jag kontrollera länkarna, tack för infon!
Cornelia2015-03-17 @ 22:59:22
Monica

Grattis! Han är såå fin!

Svar: Tack ska du ha!
Cornelia2015-05-01 @ 00:40:55

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback