Badrumsrenoveringen "light" klar!

Postat: 2013-05-22 @ 20:02:18 Permalink Mitt Hem - Badrum Kommentarer (10) Trackbacks ()

Förr, förra helgen drog vi som sagt igång med experimentet och "light"-renovering av vårt badrum. Vi tog extra ledigt på fredagen så att vi hade fyra dagar i streck på oss och få allt klart på. Att renovera badrum innebär ju att man blir utan vissa elementära funktioner som man behöver i ett hus. Toalett har vi på ovanvåningen också men ingen extra dusch. Så den helgen fick vi extra träning då vi bor så nära Friskis & Svettis och passade på att låna duschen där ;)
 
Det här är ju ett experiment som sagt. Frågar man i färgaffären så rekommenderar de INTE att man målar om kakel och klinker. Men vi läste på en hel del och hittade en speciell kakelfärg på Bauhaus och sen valde vi en epoxifärg till golvet.
 
Först skulle allt monteras ner och ut, därefter blev det en ordentlig städning och tvätt av väggar och golv. Först två omgångar med målartvätt och sist en omgång med T-röd.
 
 
 
Sen var det äntligen dags att börja måla väggarna! Men det va inte helt enkelt. Färgen är dryg men torkar väldigt snabbt och det är ju inga släta väggar som man målar på precis. Vi hade läst instruktionerna nogrannt och där stod det att man skulle måla med pensel så det gjorde vi. Men efter att ha målat två väggar, som tog en evigeht och det kändes inte som det blev tipptopp, testade vi en ny taktik. Måns målade med en liten fin filtroller och jag drog över med penseln efteråt. Det gick mycket snabbare och blev ett mycket bättre resultat! Men det gällde att vara snabb, både med att dra över efter med penseln och hålla koll en stund efteråt på om det började rinna. Den här typen av färg plus alla ojämnheter som tex fogarna gör det svårare att få det jämnt och undvika att färgen rinner. Så på en del ställen har det runnitvlite och inte blivit helt slätt, tyvärr. Och just när man håller på så ser man allt sånt jättetydligt men inte när alla saker är på plats och man ser helheten.
 
 
 
Två strykningar plus en tredje på borderna blev det. Men färgen var väldigt dryg så vi behövde typ bara hälften av färgburkarna vi köpt. 
Efter första strykningen stötte vi dock på patrull. Färgen släppte på en kakelplatta :O Då blev vi lite matta, tänk om det skulle hända  på fler plattor, tänk om vi inte gjort underarbetet tillräckligt bra, tänk om det inte funkar?! Så vi satte oss ner och funderade lite och jag läste lite igen på färgburken. Då hittade jag en liten lapp som va påsatt i efterhand där det stod att man skulle vänta 36 timmar mellan strykningarna! I den tryckta texten på burken stod det 16 timmar. Så då fick vi lägga ner penslarna och snällt vänta ett par timmar till. Men sen gick det bra :)
 
 
Mellan strykningarna på väggarna målade vi golvet. Det va först gången vi målade med epoxifärg så det va liteextra  nervöst. Man ska ju blanda ihop de två komponenterna själv. Första strykning gick jättebra. Men den andra och sista blev tyvärr inte helt perfekt. Det täckte fint men det blev nyansskillnader där man hade "slutat" måla, om ni förstår hur jag menar. Det syns lite på bilden ovan. Men med sakerna på plats så märks det inte. Skulle man ändå störa sig i framtiden så går det ju att måla en gång till.
 
 
Nu e det ljust och fint precis som vi önskade! Men iom borden och de vridna kakelplattorna nedtill så tyckte vi att det blev en lite lantlig känsla. Men med de moderna möblerna på plats så försvann den känslan rätt mycket. Och mycket hellre ett lantligt badrum en ett "cirkusbadrum" med olikfärgade border och terrakotta klinker!
 
 
Så här blev det fädiga resultatet! Det e sååå svårt att fota och få bra ljus då det bara finns ett litet fönster bakom dörren :(
Alla de gamla möblerna är inburna och monterade på plats igen. Den nya, stora duschkabinen är på plats liksom den nya toaletten. Det som saknas är en handdukstork, det hade vi inte förut, att sätta tillbaka taklisterna som är nymålade, finjustera duschkabinen och sätta på fronten nedtill samt lite fogning med silikon.
 
 
En korg som går att hänga på duschväggen till schampoflaskorna har inhandlats och satts upp efter att den här bilden togs.
 
 
Nu ska jag bara lyckas bestämma mig för vilken färg på handdukar jag vill ha, villet inte e helt lätt, nu när jag för en gångs skull kan köpa några med färg på som inte skär sig med resten ;) Tips mottages gärna!
 

Årets Byggblogg

Postat: 2013-05-12 @ 20:05:00 Permalink Mitt Hem - Badrum Kommentarer (3) Trackbacks ()

 
Jag fick ett mejl häromdagen om att Bauhaus just nu har en tävling där man ska nominera Årets Byggblogg, och de tyckte att min blogg passade in :) Vi har ju byggt och renoverat om typ hela vårt hus. Men det har inte varit lika aktivt det senaste året som tidigare. Men just nu har vi precis dragit igång make-over projektet av vårt stora badrum så det passar utmärkt med en sådan tävling just nu!
 
Från den 13 till den 29 maj kan man rösta. Så gillar du min blogg och tycker att jag förtjänar att vinna så inn och rösta på min blogg här. Svenska folket röstar fram de tre främsta bloggarna. Av dessa tre utser en jury första, andra och tredjepris.
Den välmeriterade juryn består av tv-profilen tillika den händiga hemmafixaren Robert Aschberg, stylist- och inredningsduon Susanna Zacke och Sania Hedengren samt Johan Saxne som är Informations- och marknadschef på BAUHAUS.

Så här såg det ut när allt var utröjt ur badrummet och innan vi börjat måla. Håll utkik för fler bilder rån arbets gång och så klart det färdiga rsultatet :)
 

Utedass

Postat: 2013-05-02 @ 08:07:00 Permalink Mitt Hem - Badrum Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Njä så "illa" är det inte att vi får gå på toa ute ;) Men nästa helg drar vi igång den efterlängtade badrumsrenoveringen så under tiden har vi fått ställa in den nya toalettstolen i förrådet. Men som tur är så har vi ju en toalett på ovanvåningen också så den kan vi använda undertiden som vi renoverar.
 
Vi ger oss på en djärv light-renovering. Vi ska måla kaklet på väggarna med vit kakelfärg och klinikern på golvet ska vi måla med en mörkgrå epoxifärg. Håll tumarna för att vårt experiment går vägen!
 
På altanen förvarar vi duschkabinen som ska ersätta badkaret och källaren är full med färgburkar, T-röd, målartvätt och andra målarprytslar.
 
 
 

En härlig tjejhelg med mycket skratt

Postat: 2013-05-01 @ 10:39:47 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

I helgen var jag iväg med några tjejkompisar på Göteborg Horse Show. Det var verkligen inte igår man va där. Men när jag va yngre så var jag där varje år. Men nu är det några år sedan jag hade häst så det har inte blivit av. Så det var verkligen en nostalgitripp och jag blev sååå sugen på att börja rida igen. Men det är ju det där med tid och pengar. Hästar tar mycket tid och kostar mycket pengar, men de är fantastiska. Och jag ska absolut börja rida igen, det är helt klart, men det dröjer nog ett tag till.
 
 
På vägen upp stannade vi till på outletstället Freeport tog en lunch och shoppade lite. Sen rullade vi in i Göteborg och checkade in på vandrarhemmet som vi hade bokat. Ett schyst ställe för att vara ett vandrarhem och väldigt nära till Scandinavium. 
Sen promenerade vi bort till mässan och hann med nån timme där innan kvällsshowen som vi hade biljetter till började.
 
 
Ett av de häftigaste och mest minnesvärda stunderna under helgen var avtackningen av Rolf-Göran Bengtssons häst Ninja la Silla som han har vunnit OS-silver och EM-guld på som nu 18-år gammal skulle pensioneras. Det va svårt att hålla tillbaka tårarna när de spelade ledmotivet till Titanic och publiken stod upp och hyllade den här fantastiska hästen. Ninja ska nu åka till Mexico och få njuta av sina sista år betandes grönt gräs i solen.
 
 
Dag två, lördagen, hade vi platser ända nere vid banan. Man fick inte lika bra överblick över alla hiniderna på hela banan, men man fick en helt annan känsla av att vara så nära de stora hinderna och hästarna.
 
 
Pricken över i:et var att jag fick se och klappa min drömhäst, en frieserhäst, som stod i en liten hage inne på mässområdet. När jag blir rik en dag ska jag köpa en sån häst :)