Andorra i bilder

Postat: 2013-03-31 @ 14:09:00 Permalink Resor Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det har gått ett bra tag sen vi kom hem från vår skidsemester i Andorra nu men eftersom det fortfarande är vinter så tänkte jag att det inte gör så mycket om ni får se lite vintriga skidbilder från Andorra ;)
 
Jag kan verkligen rekommendera att åka till Andorra, det uppfyllde verkligen våra förväntningar! Vädret va kanon, klarblå himmel och sol varje dag och bara ett par minusgrader, fast i solen blev det riktigt varmt och gött. Det var bara sista dagen som det va -10 och blåsigt, fast ändå sol, men det va kallt *brrr*.
 
Vi bodde perfekt med bara 50 m promenad till kabinliften, backarna va breda och långa, inga liftköer, hyfsade priser, jättebra snö, moderna liftar och väl pistade backar. Det enda som va ett litet minus va maten på hotellet, man kunde ju inte välja utan det fanns bara halvpension. Men vi gick ut tre gånger och åt på andra ställen ändå och då åt vi jättegod mat! Bla helt fantastiska tapas på en liten, liten rustik familjerestaurang med bara 4 bord.
 
Som sagt skidåkningen va fantastiskt bra, ett litet minus där, fast jag får väl skylla mig själv för att jag e så klantig, var att jag andra dagen redan trillade på snowboarden och slog svanskotan rejält. Så dag tre åkte jag inte alls, och resten av veckan åkte jag väldigt lugnt och va lite smårädd. Lite synd då första dagen gick så himla bra och jag hade sånt flyt och åkte på bra. Men, men det kommer fler resor och då ska jag va tillbaks i högform.
Men att slå svanskotan e ingen hit, jag kunde knappt sitta eller ligga på flera veckor och jag har fortfarande ont ibland.
 
Dag två, när jag inte åkte, så tog jag, min svägerska och hennes son bussen in till huvudstaden och shoppade Det gjorde vi ytterligare en eftermiddag så att resten av gänget också fick åka dit. Där fanns massor av butiker med bra shopping till bra priser och vädret va kanon med runt 10 plusgrader, sol och ingen snö.
 
Vi va tyvärr lite lata och tog inte med systemkameran så många gånger upp i backen men en del fina bilder fick vi iaf :)

 
Jag och Emma, första turen upp i kabinliften!
 
Den fantastiska utsikten från vår balkong!
 
 
En välbehövlig paus med god mat, ett glas rosé och värmande sol!
 
 
Emma hittade en jättehäftig "isgrotta" vid sidan av en av backarna som vi bara var tvungna att fota. Emma tyckte dock att det va lite läskigt så hon vågade inte gå hela vägen in ;)
 
 Grymt bra after ski på den engelska puben Fat Albert!
 
 
Shopping i Andorra La Vella

Tävling - vinn boken "Remake IKEA"

Postat: 2013-03-30 @ 14:46:00 Permalink Inredning Kommentarer (1) Trackbacks ()

 
Ingen i inredningsvärlden har väl missat den nya härliga boken Remake Ikea! En tjock bok sprängfylld med tips och inspiration hur du kan förnya, förändra och pimpa dina Ikea möbler.
 
Boken är en fristående bok med ett 70-tal inredningsprojekt som ger inspiration för en egen stil hemma där utgångspunkten är produkter från Ikea. I boken medverkar amatörer, professionella inredare, designers och andra som gett sig i kast med att göra om sin Ikea-produkt. Bla mina kära bloggvänner Isa, rustaupp.blogg.se och Sandra, inspireramera.se.
Här finns idéerna, steg för steg-beskrivningar och tillbehören. Du kanske känner till ikeahackers.net? Det är en bred, internationell DIY-rörelse. Det gemensamma är lusten att Do It Yourself, ta tillvara möjligheterna med Ikea-artiklar. Vinnande koncept från olika delar av världen presenteras i denna bok. Därtill kommer generöst med andra tips och finurliga inredningslösningar. Boken ger dessutom fördjupad information om målning, om dekorering, verktyg och program. Här finns också vägledning om du vill komplettera och klä om din möbel.
 
Jag har, som säkert många av mina trogna läsare vet, gjort om många möbler här hemma, fast väldigt få Ikea möbler faktiskt. Det är nog bara pallen Bekväm som har fått sig lite ny härlig gul färg. Visst har vi många Ikea möbler, men det är de gamla retro sakerna som jag personligen gillar mest att göra om :) Jag har dock ofta använt tyg från Ikea till mina gör-om-projekt!
 
Vill du precis som jag också ha den här boken hemma i din bokhylla och ta fram när lusten faller på för att få inspiration, tips och idéer att själv pimpa och göra om några av dina Ikea möbler hemma? Då har du chansen nu att vinna en här!
 
Var med i utlottningen av ett ex av boken!
Så här går tävlingen till:
1. Vilken Ikea möbel, som du antingen har eller skulle vilja ha, skulle du vilja göra om? Motivera kort.
2. Du får en extra lott om du tipsar om tävlingen på din blogg
Skriv din motivering i kommentarsfältet i det här inlägget. Skriv även om du har tipsat om och länkat till tävlingen på din blogg så är du med i utlottningen av boken.

1:a pris: Boken Remake Ikea - Idéer och inspiration för en egen stil

Ett bidrag per person! Glöm inte att skriva din mejladress så att du kan bli kontaktad om du vinner. Tävlingen pågår t.o.m. den 20 april kl 23:59
 

Glad påsk!

Postat: 2013-03-29 @ 14:21:28 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Påsken är tidig i år och våren är sen, utanför vårt fönster snöar det stora flingor just nu. Jag längtar sjukt mycket efter värmen och att kunna va ute och påta i trädgården, att få se allt börja spira och växa igen. Men vädret går inte att göra så mycket åt, men lite färgglada tulpaner och påskriset livar upp inne iaf :)