DIY - Hissgardiner utomhus till altanen

2012-09-15 @ 18:33:00 DIY Permalink


 
Den här sommaren har vi gjort klart ett av de bästa sy-projekten vi har gjort till hemmet nämligen hissgardinerna till vår altan. De är ett billigt, snyggt och enkelt alternativ till ett uterum.
Vi är inte så förtjusta i uterum och tycker heller inte riktigt att det passar till vårt hus, det blir oftast för varmt så att man inte kan sitta där och dessutom stjäl uterum mycket ljus och det blir mörkt i rummet innanför.

Men eftersom vi inte har så jättevarma somrar i Sverige men ändå vill kunna sitta ute på kvällarna så löste vi det på  det här sättet.

Vi har ju vår vägg in mot grannen och taket och när det börjar bli kallt på kvällen firar vi ner hissgardinerna och vill man ha extra värme kan man även sätta på infravärmarna i taket. Det blir både mysigt och tillräckligt varmt så att man kan sitta ute långt in på natten.

Vi har sytt hissgardinerna av tyget DITTE från IKEA. Pga att det är så brett så fick vi sy ihop två längder på höjden. Sen har vi fållat sidorna och överst och understa har vi sytt kanaler och trätt igenom tunna trälister för tyngd och stabilitet. Sen har vi satt i öljetter med jämna mellanrum på sidorna. Därefter har vi fäst krokar uppe i taket och nere i trallen, knutit fast ett tunt rep i den nedre kroken och trätt igenom öljetterna och sedan knutit fast repen i den övre kroken. Till sist sydde vi små tygremsor och fäste i taket som man knyter fast hissgardinen i när den är upphissad.
 
 

 

Kommentarer
Herta

Kanske kan vara ett alternativt. Vill gärna ha uterum fast det passar lite dåligt på vår altan.Blogg: http://www.hertabloggen.blogg.se
2012-09-15 @ 20:04:44
anna

hej!

Shopping tips,utförsäljning hos frökenm www.frokenm.se kuddar,lyktor mm =)Blogg: http://frokenm.se
2012-09-23 @ 18:24:26
JK

oj, kommenterade fel inlägg. frågan var alltså, vart e den fina soffan från? :)

Svar: Det är en Ikea soffa :) Serien heter Lillberg och säljs nog inte längre på Ikea men på Blocket går de fortfarande att hitta. Det finns även fåtöljer.
CorneliaBlogg: http://bloggaibagis.blogspot.se
2013-04-22 @ 20:31:59
Andreas

Hej! Jättesnyggt med hissgardinerna. Skyddar tyget mot vind?2016-05-23 @ 11:16:52

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback