Jag har gått vidare!

Postat: 2012-09-27 @ 19:30:46 Permalink DIY Kommentarer (3) Trackbacks ()

 
Ni har väl inte missat IKEAs tävling Svenska folkets syjunta där vinnaren får 5000 kr i presentkort på IKEA och en symaskin?! Det va en tävling som jag inte kunde missa, jag e absolut ingen expert på att sy, men jag tycker textil är ett perfekt, enkelt och billigt sätt att både förändra och förnya saker i hemmet. Och jag har ju gjort några sådana förändringar, speciellt med mina loppisfynd. Så jag la upp några bidrag på Livet Hemma :)
 
Idag låg där ett mejl i min Inbox där det stod att jag var en av 400 bidrag som de har valt ut! Så i helgen kommer min stol att stå på IKEA varuhuset i Malmö!
 
Under helgens textilevent på IKEA varuhusen runt om i Sverige kan man frossa i textilinspiration, gör-det-själv och nyheter. Gå på seminarier och såklart kolla in min kontorsstol och de andras tävlingsbidrag :)
 

Loppisfyndad gammal kontorsstol, omstoppad och omklädd med tyget SOFIA från IKEA. Träet är slipat och lackat och metalldelarna spraymålade.

DIY - Hissgardiner utomhus till altanen

Postat: 2012-09-15 @ 18:33:00 Permalink DIY Kommentarer (4) Trackbacks ()

 
Den här sommaren har vi gjort klart ett av de bästa sy-projekten vi har gjort till hemmet nämligen hissgardinerna till vår altan. De är ett billigt, snyggt och enkelt alternativ till ett uterum.
Vi är inte så förtjusta i uterum och tycker heller inte riktigt att det passar till vårt hus, det blir oftast för varmt så att man inte kan sitta där och dessutom stjäl uterum mycket ljus och det blir mörkt i rummet innanför.

Men eftersom vi inte har så jättevarma somrar i Sverige men ändå vill kunna sitta ute på kvällarna så löste vi det på  det här sättet.

Vi har ju vår vägg in mot grannen och taket och när det börjar bli kallt på kvällen firar vi ner hissgardinerna och vill man ha extra värme kan man även sätta på infravärmarna i taket. Det blir både mysigt och tillräckligt varmt så att man kan sitta ute långt in på natten.

Vi har sytt hissgardinerna av tyget DITTE från IKEA. Pga att det är så brett så fick vi sy ihop två längder på höjden. Sen har vi fållat sidorna och överst och understa har vi sytt kanaler och trätt igenom tunna trälister för tyngd och stabilitet. Sen har vi satt i öljetter med jämna mellanrum på sidorna. Därefter har vi fäst krokar uppe i taket och nere i trallen, knutit fast ett tunt rep i den nedre kroken och trätt igenom öljetterna och sedan knutit fast repen i den övre kroken. Till sist sydde vi små tygremsor och fäste i taket som man knyter fast hissgardinen i när den är upphissad.
 
 

 

DIY - klä om gamla stolar

Postat: 2012-09-11 @ 20:22:00 Permalink DIY Kommentarer (7) Trackbacks ()

 
Årest största fynd på Lions årliga loppis i Lomma blev "nya" fina stolar till köket. Hela våren och sommaren har jag letat och så äntligen på hemma loppisen i Lomma i augusti hittade jag en uppsättning på fyra stolar. De är i ek, från Bodafors, designade av B. Fridhagen 1960.
 
Som ni kan se så var ju tygit varken fräscht, snyggt eller skönt. Men det kan man ju lätt råda bot på med lite nytt tyg, ny stoppning och en häftpistol :)
 
Nytt grågrönt tyg och stoppning inhandlades på Stoff och Stil i Malmö och så här fina blev stolarna efter att jag och mannen hade gått loss på dem härom helgen.
 
 
Och så här mysigt och fint blev det med alla de fina retrostolarna runt vårt köksbord :)
 
 
Och så en före-bild för er som vill se skillnaden. Det va absolut inget fel på de gamla stolarna, vi gillade dem med, men lite förnyelse är trevligt ibland. Och när man kan ha gamla 50-60-tals stolar ist så e ju inte det helt fel ;)
 

Orientalisk matta i vardagsrummet

Postat: 2012-09-10 @ 19:52:00 Permalink Inredning Kommentarer (4) Trackbacks ()

 
Som jag har letat och letat och letat på loppisar och Blocket sååå länge efter en orientalisk matta att ha under vårt matbord i vardagsrummet. Och nu äntligen har jag hittat en! Det finns många varianter, i olika färger, av varierad kvalitet, i olika storlekar och prisklasser så det är inte helt lätt att hitta en som passar in på alla de sakerna.
Nu börjar vardagsrummet bli komplett, mattor, förvaring, matbord, stolar, prydnadssaker m.m, fast ett annat soffbord  och TV-bänk som är lite, lite större än de vi har skulle vi vilja ha så nu ska jag nog ta och börja hålla utkik efter det, det kan ju ta ett tag att hitta precis det man vill ha ;)
 
 
 
För er som inte har sett, eller minns, hur det såg ut innan vi köpte mattan så kommer här en före-bild. Det va fint då med, utan någon matta alls. Men jag e förtjust i mattor, de ger ett varm, mysigt och hemtrevligt intryck och känsla. Speciellt i vardagsrum under soffbordet, där skulle jag absolut inte kunna var utan en matta!
 
bbbbbbb

Ett långt uppehåll

Postat: 2012-09-09 @ 19:41:00 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

En söt liten spejande surikat från vårt besök på Kolmården i sommar.
 
Har ni undrat var jag har tagit vägen? Har ni saknat mig? Det hoppas jag ju såklart! ;) Jo sommaruppehållet blev längre en väntat och önskat. Men med ett heltidsjobb och ett ideelt arbete på fritiden som ordförande i en patientförening utan statsstöd så har man fullt upp. Och då blir andra saker som bloggen tyvärr lidande.
 
Just nu är jag mitt uppe i ett stort e-handelsprojekt på jobbet där jag är projektkoordinator för vårt bolag i koncernen, vilket såklart e superkul, men mycket att göra, och just nu håller vi också på med statsbidragsansökningarna till Socialstyrelsen för föreningen. Så det kommer nog dröja lite innan det finns lika mycket tid som innan för bloggen. Men några inlägg då och då ska jag nog hinna med :)
 
Något som är lite enklare att hinna med i en hektisk vardag är Instagram! För er som inte redan följer mig så får ni gärna göra det om ni vill, mitt namn på Instagram är corneliaarmano :)