Dagens tips!

2012-10-04 @ 20:46:03 Blandat Permalink


Snart e det helg igen, veckorna går så himla fort ibland! Och när det e helg ska man passa på att unna sig nåt riktigt gott tycker jag :) Det tycker jag att ni också ska göra därför tänkte jag passa på att tipsa om det mycket goda vinet Red Cuvée från Kroatien. Nu finns det att beställ på Systembolaget och nu säljs de styckvis också! Följ den här länken. Beställ det nu så har ni det till nästa helg :D
 
Artnr 750 38
Red Cuvée är det bästa av Kroatien, samlat i en flaska. Det är en behaglig blandning av druvorna Merlot, Shiraz, Cabernet franc och Cabernet Sauvignon. Välbyggt, vackert och med harmoniska toner av tobak och röda bär. Parallel 45,3 är breddgraden där några av världens mest berömda vinregioner ligger. Viner från Bordeux, Cotes du Rhone, Oregon och Kutjevo delar denna breddgrad med Red Cuvée. Vinet passar extra bra till rätter av rött kött och kalkon.
 
 
Producent: Krauthaker
Land: Kroatien
Druva: Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon , Cabernet Franc
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 13,5 %
Buteljvolym: 750 ml
 
Här kommer ett smarrigt recepttips på en maträtt som passar utmärkt till det här vinet skapat av kocken och matkreatören Frida Nilsson som vi håller tummarna för i matlagnings-OS i Tyskland i helgen! Följ Frida på hennes blogg Food & Wine, där hittar ni fler lyxiga recept.
 
Kalvrygg med grön sparris, tryffel, ramslök och färskpotatis
 

4 portioner

600 g kalvrygg
1 msk olivolja
3 msk smör
salt och svartpeppar
½ schalottenlök
1 msk olivolja
3 timjankvistar
½ dl rött vin
3 dl kalvsky
tryffelolja och hackad tryffel
salt och peppar
        
12 st gröna sparris
1 msk smör
8 st ramslök blad
salt och peppar

600 g färskpotatis
1 msk smör
gräslök och kruspersilja
salt    
     
Köttet:
Bryn köttet runt om, stek i ugn på 130 grader till en inner temperatur på 45 grader. Låt vila i tio minuter, bryn sedan i smör och ös köttet i smöret, skär i lagom tjock skivor och krydda med salt och peppar.

Såsen:
Rosta schalottenlöken i olivoljan, slå på vinet och timjan, reducera till hälften. Slå i kalvfonden och låt koka ihop, smaka upp med tryffel, salt och peppar. Ev. red av med lite maizena.

Tillbehör:
− Blanchera sparrisen i 3 minuter, vänd i smör, flingsalt och ramslök
− Kokt färskpotatis slungad i gräslök och persilja

Frida Nilsson
www.foodandwine.se

Kommentarer
ivan

en av bästa kroatiska viner kommer från ön Susak
Sansego Poseidon, måste smakas!



2012-10-12 @ 09:11:51
indianmarknad.se

Grymma färger!
Finns liknande färger här

http://indianmarknad.se/products/pladar



Blogg: http://indianmarknad.se
2012-10-16 @ 15:38:00

Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback