Mitt livs första lopp!

Postat: 2012-10-11 @ 20:21:15 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

 
 
Jag har ju helt glömt att berätta om mitt livs första, men aboslut inte sista, löplopp som jag sprang för några veckor sedan! Min kompis Annette skrev ett inlägg på Facebook i våras och undrade om det inte va nån som ville hänga med på IForm loppet i september. Jag och mannen hade börjat springa med Friskis & Svettis komm-igång-löpgrupp då så jag tyckte det va en bra morot och utmaning att träna för. Sagt och gjort jag antog utmaningen och anmälde mig!
 
Eftersom jag typ aldrig har löptränat i mitt liv, förutom på gympan i skolan, så mjukstartade jag och valde 5 km loppet. Men nästa år får det bli en större utmaning, då får vi satsa på milen :)
 
På 5 km rundan får man även gå vilket en hel del gjorde och för oss som stod lite längre bak i startgruppen tog det ett tag för innan vi kom förbi gångarna och kom igång och kunde springa. Men sen gick det av bara farten och vi höll ett riktigt bra tempo och hamnade i mitten av startfältet till slut när vi kom i mål. Bra jobbat av oss tycker jag! Annette imponerade mest eftersom hon inte hade kunnat löpträna på flera månader pga sitt dåliga knä och dessutom hade blivit hundbiten och sydd ett par dagar tidigare. Jag va impad!
 
Det va riktigt roligt också :) Så roligt att det absolut får bli ett lopp redan till våren!

Höstens ljuvliga färger!

Postat: 2012-10-07 @ 19:44:49 Permalink Min Trädgård Kommentarer (2) Trackbacks ()

 Vildvin i varma röda höstfärger!
 
 
Jag är en person som älskar sommaren och värmen. Men de andra årstiderna har också sin charm, som en kall och solig vinterdag eller lövens vackra färger på hösten. 
 
En fin höstdag kan det va riktigt skönt att vara ute i trädgården och fixa. Fast det har varit lite dåligt med sådana dagar den här hösten tycker jag, så vi har inte hunnit höststäda och fixa så mycket än. Men idag hann vi iaf med att klippa klart ett av våra äppelträd som hade vuxit sig alldeles för stor. Jag kan verkligen rekommendera en grensax med teleskophandtag, vi köpte Gardenas Comfort Teleskopisk stångsax Star Cut, det va en riktigt bra investering och man har många träd som vi har!
 
Men ännu har vi inte hunnit städa ur växthuset och packa in kuddar, stolar och annat från altanen i förrådet. Förhoppningsvis blir det en fin dag även nästa helg så att vi kan få det gjort då för nu börjar det bli ordentligt fuktigt och kallt ute.

Dagens tips!

Postat: 2012-10-04 @ 20:46:03 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Snart e det helg igen, veckorna går så himla fort ibland! Och när det e helg ska man passa på att unna sig nåt riktigt gott tycker jag :) Det tycker jag att ni också ska göra därför tänkte jag passa på att tipsa om det mycket goda vinet Red Cuvée från Kroatien. Nu finns det att beställ på Systembolaget och nu säljs de styckvis också! Följ den här länken. Beställ det nu så har ni det till nästa helg :D
 
Artnr 750 38
Red Cuvée är det bästa av Kroatien, samlat i en flaska. Det är en behaglig blandning av druvorna Merlot, Shiraz, Cabernet franc och Cabernet Sauvignon. Välbyggt, vackert och med harmoniska toner av tobak och röda bär. Parallel 45,3 är breddgraden där några av världens mest berömda vinregioner ligger. Viner från Bordeux, Cotes du Rhone, Oregon och Kutjevo delar denna breddgrad med Red Cuvée. Vinet passar extra bra till rätter av rött kött och kalkon.
 
 
Producent: Krauthaker
Land: Kroatien
Druva: Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon , Cabernet Franc
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 13,5 %
Buteljvolym: 750 ml
 
Här kommer ett smarrigt recepttips på en maträtt som passar utmärkt till det här vinet skapat av kocken och matkreatören Frida Nilsson som vi håller tummarna för i matlagnings-OS i Tyskland i helgen! Följ Frida på hennes blogg Food & Wine, där hittar ni fler lyxiga recept.
 
Kalvrygg med grön sparris, tryffel, ramslök och färskpotatis
 

4 portioner

600 g kalvrygg
1 msk olivolja
3 msk smör
salt och svartpeppar
½ schalottenlök
1 msk olivolja
3 timjankvistar
½ dl rött vin
3 dl kalvsky
tryffelolja och hackad tryffel
salt och peppar
        
12 st gröna sparris
1 msk smör
8 st ramslök blad
salt och peppar

600 g färskpotatis
1 msk smör
gräslök och kruspersilja
salt    
     
Köttet:
Bryn köttet runt om, stek i ugn på 130 grader till en inner temperatur på 45 grader. Låt vila i tio minuter, bryn sedan i smör och ös köttet i smöret, skär i lagom tjock skivor och krydda med salt och peppar.

Såsen:
Rosta schalottenlöken i olivoljan, slå på vinet och timjan, reducera till hälften. Slå i kalvfonden och låt koka ihop, smaka upp med tryffel, salt och peppar. Ev. red av med lite maizena.

Tillbehör:
− Blanchera sparrisen i 3 minuter, vänd i smör, flingsalt och ramslök
− Kokt färskpotatis slungad i gräslök och persilja

Frida Nilsson
www.foodandwine.se