DIY - Klä om en lampskärm

2012-11-14 @ 19:57:00 DIY Permalink


Ingen har väl kunnat missa att jag älskar att gå på loppis och göra fynd. Och när jag dessutom kan sätta min egen personliga touch på föremålen är lyckan total!
 
En regnig dag i somras, undrar om det fanns några soliga dagar, så hamnade vi på Lions loppis i Vellinge. Och där hittade jag mitt efterlängtade DIY projekt - en lampskärm! Jag har letat jääättelänge efter en lampskärm till taket i precis den här stilen för att kunna göra en egen fin lampskärm till extra rummet som så småning om ska bli ett barnrum.
Så efter det blev det en tur till Stoff och Stil i Malmö för att köpa nytt tyg.
 
Så här såg den ute före och under arbetet.
 
 
Det va inte ett helt enkelt projekt så det tog ett tag efter inköpen innan jag fick tummarna loss och tid över att ta tag i och göra om min fina lampskärm.
Jag började med att få loss hela det gamla tyget och sdan sprätta loss en bit som jag sedan använde som mall. Sen fick jag så gott det gick rita och klippa ut bitar ifrån det och sen sydda jag ihop alla och avslutade med att sy en kanal längs ner och trä i ett band. Till sist trädde jag på "mössan" på skärmen och drog åt bandet i nedankanten.
 
 
 
Och i helgen hjälpte mannen mig med den sista biten, att byta sladden och ta bort den fula svarvade träklossen och sen montera upp den i rummet. Ta da! Visst blev den fin :D Tyget sitter dock inte lika tajt och fint som originalet. Jag vet inte om det kanske va lite stretchigt eller så, men jag tycker det funkar bra ändå.
 
Jag kan dock få en känsla av att den känns lite liten i rummet. Vad tycker ni? Eller är det bara att man inte är van vid att ha en sådan lampa där? Tidigare hade vi en billig, ful plafondlampa där.

Kommentarer
Jenny

Åh så fint! Jag har några lampor här hemma som skulle behöva ett lyft men det ser så svårt ut tycker jag!

Du, kartan du har på väggen i en av bilderna - har du gjort den själv eller införskaffat den någonstans? Isf var eller hur gjorde du?

Ha det bäst!
Jenny

Svar: Tackar, tackar! Det beror ju på lite hur lampskärmen ser ut men för det mesta tror jag inte att det e så jättesvårt. Jag e absolut ingen fena på att sy! Bra man kan få av det gamla tyget ordentligt och sen kan använda det som mall :) Jag tror du fixar det!
Tapeten är köpt hos Mr Perswall, bara att bestämma bredd och mått själv, hur smidigt som helst! Enkel att sätta upp också :) http://mrperswall.se/alla-tapeter#id=2003
CorneliaBlogg: http://nilssonskahuset.blogspot.com/
2012-11-20 @ 08:40:38
Johanna

Jättesnyggt! Jag har dålig koll, krävs brandskyddsbehandling på en sådan skärm? Det beror väl iofs kanske lite på lamptypen och hur varm lampan blir.

Svar: Det tror jag inte behövs. Det är långt avstånd till själva lampan och använder man lågenergilampor så blir inte de så varma.
Cornelia2012-11-28 @ 21:11:49

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback