Vår resa har börjat - på riktigt!

Postat: 2012-11-28 @ 17:54:00 Permalink Kommentarer (14) Trackbacks ()

Förutom otaliga papper, brev och dokumentation som ska samlas ihop och fyllas i på särskilda sätt ska man även ta en massa foton på sig i sitt hem och med familj och vänner med tydliga instruktioner om hur man ska bete sig och se ut. Inte helt naturligt som ni kan se ;)
 
 
Ni som har följt min blogg länge känner till vår barnlöshetshistoria och den långa, krokiga och smärtsamma resa vi har gått igenom. Nu kan vi äntligen se ljuset i tunneln! Efter en sju års lång prövan på både hälsan och psyket så har vi nått ett stort delmål. Förra veckan skickades våra ansökningshandlingar till Sydkorea!
 
Så om allt går vägen så är vi förhoppningsvis en familj nästa år. Då är det ett litet barn som flyttar in i vårt hem, som fyller det där tomma rummet bredvid vårt sovrum och som fyller det där tomrummet i våra hjärtan.
 
För det mesta känns det både overkligt och helt fantastiskt på samma gång. Men också läskigt och konstigt. Det är en liten människa som vi inte känner, som redan har en historia, som kommer att ha blivit lämnad två gånger när vi kommer och rycker upp det från sitt land och sin kultur, där alla ser ut precis som han eller hon. Visst man känner inte ett barn som man föder heller, men man har iaf fått lära känna det en del när man burit det i sin mage i nio månader och det har inte ett bagage och flera separationer som det kommer att bära med sig hela livet.
 
Det är fantastikst att man kan bli förälder genom adoption och att de barn vars biologiska föräldrar inte kan ta hand om dem får en ny familj. Det är sånna som vi som inte kan bli gravida oerhört tacksamma för! Men att adoptera ställer så mycket högre krav på en, både som person och som förälder. Vi har varit med om en lång och jobbig process och det e så skönt att en stor del av den är klar iom att vi skickade iväg papperna. Förutom den långa utredningen på nästan ett år så har det tagit tre månader att få klart alla våra papper. Och nu är det ännu en lång väntan kvar. Men nu kan vi iaf ana målet!
 
För er som undrar hur det blev med Kroatien som jag skrev och berättade om, i våras tror jag, så va ju det ett sidospår. I Kroatien finns det ju inte så många små barn som är tillgängliga för adoption så vi gjorde det parallellt med det här traditionella sättet genom en organisation. Och nu va det det senaste allternativet som gick fortast så då blev det så :) Den här gången iaf! Vi vill ju jättegärna ha mer än ett barn, som de flesta andra och då det är väldigt dyrt med adoption genom en organisation så finns ju chansen kvar att köra det privata alternativet för ett syskon senare :) Men, men, en sak i taget.
 
 
Nu väntar vi på vårt barnbesked med spänning!

Årets sista loppis

Postat: 2012-11-25 @ 16:30:06 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Det är sorgligt att skriva det men i helgen har jag nog varit på den sista loppisen för i år. Jag längtar redan till vårens första!
Det är alltid ett sant nöje och en fröjd att gå och leta bland alla gamla saker med sin egen historia och hitta den där speciella saken som kan passa in i just mitt hem. Att ge den ett nytt liv i ett nytt hem. Det e sånt jag blir glad av!
 
Efter flera år av lopisletande så både har man det mesta man behöver och har blivit mer kräsen när man letar. Men man hittar ändå alltid nåt man behöver :) Den här gången botaniserade jag en del bland julsakerna och ihttade jättefina gammaldags julgranskulor i papp med olika motiv. En hel påse fick jag för bara 10 kronor. Sen blev det även en fin gammal fotoram för hel 5 kronor. Galet billigt för så fina saker!
 
I år ska det bli en ännu finare gran än i fjol för i år blir det jul i stora mått. Tolv personer blir vi som ska fira jul här i vårt lilla hus. Lite trångt blir det, men roligt och mysigt :)
 

DIY - Klä om en lampskärm

Postat: 2012-11-14 @ 19:57:00 Permalink DIY Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ingen har väl kunnat missa att jag älskar att gå på loppis och göra fynd. Och när jag dessutom kan sätta min egen personliga touch på föremålen är lyckan total!
 
En regnig dag i somras, undrar om det fanns några soliga dagar, så hamnade vi på Lions loppis i Vellinge. Och där hittade jag mitt efterlängtade DIY projekt - en lampskärm! Jag har letat jääättelänge efter en lampskärm till taket i precis den här stilen för att kunna göra en egen fin lampskärm till extra rummet som så småning om ska bli ett barnrum.
Så efter det blev det en tur till Stoff och Stil i Malmö för att köpa nytt tyg.
 
Så här såg den ute före och under arbetet.
 
 
Det va inte ett helt enkelt projekt så det tog ett tag efter inköpen innan jag fick tummarna loss och tid över att ta tag i och göra om min fina lampskärm.
Jag började med att få loss hela det gamla tyget och sdan sprätta loss en bit som jag sedan använde som mall. Sen fick jag så gott det gick rita och klippa ut bitar ifrån det och sen sydda jag ihop alla och avslutade med att sy en kanal längs ner och trä i ett band. Till sist trädde jag på "mössan" på skärmen och drog åt bandet i nedankanten.
 
 
 
Och i helgen hjälpte mannen mig med den sista biten, att byta sladden och ta bort den fula svarvade träklossen och sen montera upp den i rummet. Ta da! Visst blev den fin :D Tyget sitter dock inte lika tajt och fint som originalet. Jag vet inte om det kanske va lite stretchigt eller så, men jag tycker det funkar bra ändå.
 
Jag kan dock få en känsla av att den känns lite liten i rummet. Vad tycker ni? Eller är det bara att man inte är van vid att ha en sådan lampa där? Tidigare hade vi en billig, ful plafondlampa där.

Julklappstips - billiga barnböcker!

Postat: 2012-11-12 @ 19:00:21 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

 
 
Se hit alla barnfamiljer! På företaget som jag jobbar på har vi en bokklubb med pedagogska böcker för barn som heter Kråkes Bokklubb. Tyvärr ska den nu läggas ner och vi säljer därför ut både böcker och presenter. Så om du har barn i åldern mellan 1-7 år kan jag varmt rekommendera dig att gå in och fynda i webbshopen. Böckerna kostar bara 39 kr/st och presenterna 10 kr/st om du köper minst 2 böcker.
Man behöver inte vara medlem i klubben för att kunna handla.

Långhelg med goda vänner

Postat: 2012-11-04 @ 15:49:36 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mitt första mobilinlägg! Sitter i bilen på väg hem från Vadstena där vi har spenderat helgen hos goda vänner.

Förutom jag och mannen har vi haft med oss hans systerdotter Emma och sen var även våra gemensamma vänner från Göteborg där.

Det har varit en riktig mys helg där vi vuxna har njutit av njutit av gott vin, god mat och mycket prat och barnen har lekt och roat sig.

Det är ju inte så ofta vi ses eftersom vi bor i varsin del av Sverige så de här helgerna e mycket uppskattade!