We´re back!

Postat: 2012-05-28 @ 16:41:00 Permalink Resor Kommentarer (3) Trackbacks ()Som ni kanske förstår och märker på att nya inlägg trillar in här på bloggen så är vi hemma igen efter vår två eckor långa semester i USA. Det har varit en helt fantastiskt, underbar resa - amazing!!!
Självklart har jag tagit massor av bilder och har massor att berätta och så fort jag hinner ska jag skriva om det och lägga ut bilder till allmän beskådan här :) Men först måste trädgården tuktas och en massa annat fixas här hemma, så håll ut!

Bröllopsdag 2012-05-25

Postat: 2012-05-26 @ 19:32:10 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (5) Trackbacks ()
Igår den 25 maj firade vi 5-årig bröllopsdag ♥ En stor puss och kram till Måns, världens bästa man! Och tack till alla som va med då för 5 år sen och förgyllde vår stora dag i Kroatien ♥
Vår USA-resa va lite som en bröllopsdagspresent till oss båda :)

En burk för knappar

Postat: 2012-05-13 @ 17:05:00 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()

För flera år sen kom jag över ett både praktiskt och snyggt symaskinsskrin på Coop. Det rymmer både trådrullar, nålar, sax m.m. Alla extra knappar man får med i kläderna när man köper dem har länge också rymts i ett av facken i den men ett bra tag nu har det varit på bristningsgränsen. Så då har jag börjat leta efter en burk att förvara dem i ist. Så en dag efter jobbet när jag gick på stan med en väninna var vi inne på Granit och då hittade jag den här superfina burken i björknäver (eller vad det nu kallas). Jag gillar det naturliga i den och jag tycker den både passar in i arbetsrummet och som knappburk.Dölj symaskinen med ett symaskinsöverdrag

Postat: 2012-05-11 @ 15:58:00 Permalink DIY Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag har väldigt länge tänkt sy ett överdrag till vår symaskin för att dölja den då jag tycker det ser lite "skräpigt" och stökigt ut, typ sen vi gjorde vid arbetsrummet. Det har tagit några år men nu har det äntligen blivit av! Jag e ingen mästare på att sy, som ni kan se ;), men det blir iaf funktionellt och helt okej tycker jag. Det blev lite stort, att mäta och få rätt tycker jag e det svåraste med att sy, men jag e nöjd ändå!

Det blev samma grnvitrandiga tyg från IKEA som jag har klätt om arbetsstolen med. Inspiration till överdraget fick jag från bloggen Pastill.nu.Tygsladd ger lampan retrofeeling

Postat: 2012-05-10 @ 14:48:00 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (1) Trackbacks ()

En annan sak som har tagit ett tag att fixa till sen vi gjorde om i vardagsrummet är att flytta och centrera lampan över matbordet. Först va tanken bara att byta och förlänga den vanliga sladden men den kom jag på att det kunde bli riktigt snyggt med en svartvitt tyggsladd i stället. Det ger både lampan en liten retrofeeling och varför inte en riktigt snygg sladd när sladden ändå ska synas :)
Vi har en liten specialare när det gäller elen i vardagsrummet, vi fick inte det att funka med två taklampor som ska kunna tändas var för sig så därför fick det bli en strömbrytare på lampan över matbordet ist. Men det funkar bra det med!

Fly me to the moon...

Postat: 2012-05-08 @ 10:15:00 Permalink Resor Kommentarer (3) Trackbacks ()Nu bär det äntligen av till sunny California! Som vi har längtat, men det känns helt galet och overkligt :) En reseberättelse och massor av bilder utlovas när vi kommer hem. Så länge har jag förbertt några inlägg så att ni inte behöver sakna mig allt för mycket ;)

Allt gott mina kära bloggvänner!

Stolarna är funna!

Postat: 2012-05-05 @ 23:45:28 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (4) Trackbacks ()

Efter långt om länge och mycket letande har jag äntligen hittat två stolar som har saknats till vårt matbord i vardagsrummet!

När vi gjorde om i vardagsrummet förra året så bytte vi ju både bord och stolar till ett vitt elipseformat bord, Quebeck från ILVA, och fyra stycken gamla teakstolar som jag fick av min vän och granne Malin och som vi sedan klädde om. Men bordet är ju stort och vi behövde två stolar till. Så sålänge har vi haft två av de gamla vita stolarna kvar medans vi har letat efter deras ersättare.

Tanken var först att försöka hitta snarlika till de fyra teakstolarna men det började kännas rätt omöjligt efter ett tag så då kom jag på att gamla pinnstolar i ungefär samma träslag och färg skulle kunna funka. Och på loppisen idag fann vi dem äntligen! Jag e grymt nöjd och tycker det passar jättebra ihop. Nu är det bara den där stora orientaliska mattan som saknas.