Ge och få!

Postat: 2012-03-28 @ 09:31:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Foto lånad från bloggen Astrids Handarbeten

Jag måste bara tipsa om de här urgulliga, ulliga små kaninerna så kallade Wabbis som fantastiska Astrid Larsson tovar och säljer till förmån för den behjärtansvärda insamlingsstiftelsen Wabbie Foundation - För Ofrivilligt Barnlösa - Mot Ofrivillig Barnlöshet. Köp en du också! För det innebär att fler längtande människor som är drabbade av ofrivillig barnlöshet får möjlighet att bli föräldrar. När du köper en Wabbis så får stiftelsen en slant. Sedan kan ofrivilligt barnlösa söka pengar från stiftelsen eftersom det tyvärr är väldigt kostsamt med såväl adoption som provrörsbefruktningar.
Här kan ni se vilka olika kaniner det finns att välja bland samt information om hur man beställer dem.

Kanske en påskpresent till någon du gillar?! :)


Om Wabbie Foundation
De är Sveriges första och enda insamlingsstiftelse mot ofrivillig barnlöshet. Deras vision är att genom offentlig insamling samla in pengar för att ekonomiskt kunna hjälpa Sveriges över en halv miljon ofrivilligt barnlösa par och ensamstående till assisterad befruktning och adoption!
Wabbie Foundation är en 100% idéellt driven insamlingsstiftelse. Allt styrelsearbete görs helt utan någon som helst ekonomisk kompensation, alt för att så mycket som möjligt av de insamlade medlen ska tillkomma våra framtida destinatärer! Hos Wabbie Foundation ska ofrivilligt barnlösa par och ensamstående kunna söka ekonomiskt bidrag till assisterade befruktningsbehandlingar och adoptioner.

Missa inte tävlingen - chans att vinna tapet från Eco Exclusive!

Postat: 2012-03-27 @ 11:40:19 Permalink Tävling Kommentarer (0) Trackbacks ()
Du har väl inte missat den "exklusiva" tävling där du har chans att tävla om tapeter från Eco Wallpapers kollektion Eco Exclusive. Klicka här för att komma direkt till tävlingsinlägget.

Tävlingen pågår t.o.m. den 6 april 2012 kl 23:59.

Ljust & fräscht i Malmö

Postat: 2012-03-27 @ 08:24:10 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (3) Trackbacks ()

Foto: Carl-Johan Paulin/Agent Bauer


Jag berättade nog att jag och Måns fick biljetter till Schyfferts och Lindströms bejublade föreställning Ljust & Fräscht av min svägerska och svåger i julklapp. I fredags va det äntligen dags!

Vi möttes upp på Lilla Tog i Malmö och tog ett gals vin, sen traskade vi bort till restaurang Grand Öl & Mat för att äta innan showen. Det va första gången vi va där men jag kan lova att det inte va den sista, det va supergod mat, bra service och en härlig atmosfär i en häftig lokal med en retroinspirerad och läcker inredning som passade jättebra in i den gamla industrilokalen.
Sen tog vi en taxi bort till Malmö Arena och avnjöt en klockren och skitrolig show! Schyffert och Lindström är två av våra absoluta favorit komiker/artister/personer och det gjorde inte saken sämre att det va väldigt mycket igenkänning i skämten, speciellt när man själv älskar inredning, har det som ett intresse och bloggar om det ;)


Är det nån mer som va där eller som har sett showen nån annanstans? Vad tyckte ni?

Nu är äntligen våren här!

Postat: 2012-03-25 @ 18:55:02 Permalink Min Trädgård Kommentarer (1) Trackbacks ()Gu som jag har längtat! Trots att vi har haft en mild vinter i år, en typisk Skånskvinter, så tycker jag att den har varit otroligt lång. Men nu hoppas och tror jag att det går mot rätt håll, med sommartid och allt. Idag har vi äntligen haft soligt och varmt, efter veckor med grått, dimmigt och fuktigt väder. Det va så fint och varmt så vi bestämde oss för att rota fram krattan och säckatören och göra en vårstädning i rabatterna. Vilken befrielse och slippa alla bruna skräpiga löv och se det gröna som har gömt sig där under.

Sen blev det en liten tur till IKEA där det inhandlades några smågrejer och sen till Plantagen, mest för att det va nära och vi behövde sättpotatis. Några vårblommor handlade jag dock inte där, jag tycker de har så dålig kvalité, dåligt sortiment och dyrt e det också. Men tyvärr har Plantagen köpt upp nästan alla handelsträdgårdar här i närheten :( Det får bli en tur till Lödde Plantskola eller Flyinge Plantshop nästa helg ist.


Hoppas ni har haft en lika härlig och vårig dag!

Inspiration - vårigt och färgglatt

Postat: 2012-03-22 @ 21:09:39 Permalink Inspiration Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag bjuder jag på härligt inspirerande, färgglada bilder i vårens färger. Efter att ha kikat igenom en fullspäckad vårkatalog från IKEA hittade jag en hel del vill-ha-grejer och några bara-måste-ha-men-har-inte-råd grejer också. Mattan Örsted är en riktig sådan! Vill ha, måste ha, men tyvärr i dyraste laget för min plånbok :(

Foto: IKEA - www.ikea.se

Massor med läckra textilier och annat snyggt till sovrummet som tex den nya sovrumsserien Nordli, raka, rena linjer i vitt.

Foto: IKEA - www.ikea.se

Tävling - Vinn tapet från Eco Exclusive!

Postat: 2012-03-22 @ 20:49:24 Permalink Tävling Kommentarer (26) Trackbacks ()TÄVLINGEN ÄR SLUT, VINNAREN ÄR DRAGEN!

Här kommer en exclusive tävling som du absolut inte får missa!
Du har nu chans att tävla om tapeter från Eco Wallpapers kollektion Eco Exclusive. Det är en djärv kollektion i olika färger som är tänkt att blanda in fler sinnen än enbart synen. Blank metall till lenaste sammet gör ytorna spännande samtidigt som ljusreflektioner skapar spännande skiftningar i mönstren.

Du kan vinna tapeten Eco Exclusive 2576 (se bilden ovan).
Så här går tävlingen till:
1. Vilket rum i ditt hus eller lägenhet skulle du vilja tapetsera om med den här tapeten? Motivera kort.
2. "Gilla" Eco Wallpaper på Facebook
3. Du får en extra lott om du tipsar om tävlingen på din blogg
Svara på frågan i kommentarsfältet i det här inlägget och tala om ifall du har "Gillat" Eco på Facebook och om du ev. har länkat till tävlingen på din blogg så är du med i utlottningen av tapeterna.

1:a pris: 10 rullar Eco Exclusive 2576


Ett bidrag per person! Glöm inte att skriva din mejladress så att du kan bli kontaktad om du vinner. Tävlingen pågår t.o.m. den 6 april 2012 kl 23:59 Vinnaren utses av
Eco Wallpaper och kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Du har väl inte glömt fototävlingen!

Postat: 2012-03-20 @ 17:28:00 Permalink Tävling Kommentarer (2) Trackbacks ()
Alla duktiga fotografer där ute nu ska ni få en utmaning av mig! Jag utlyser härmed en fototävling som går ut på att få fram ett nytt foto till Barnlängtan - patientföreningen för ofrivilligt barnlösas hemsida. Vi har ett foto på förstasidan idag men känner att vi behöver förnya det. Utmaningen är att hitta ett motiv som symboliserar att längta barn, det får alltså inte vara några gravidmagar heller inga lyckliga barn och familjer då detta oftast är det som är jobbigt att mötas av för ofrivilligt barnlösa. Det är det här som är den stora utmaningen!

Ta ett foto och skicka det till mig, cornelia.armano@gmail.com, så kommer jag sedan välja ut några kandidater som jag presenterar och som ni läsare får rösta om. Det foto som vinner kommer sedan att publiceras på Barnlängtans hemsida och fotografens namn kommer självklart också att stå där.

Som pris i tävlingen får vinnaren förutom äran och att publiceras på hemsidan även presentkort på bio!

Om du har en egen blogg får du jättegärna tipsa dina läsare om tävlingen!

LYCKA TILL!!!

We are the robots

Postat: 2012-03-18 @ 09:25:00 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()Äntligen har min lilla plåtrobot fått en kompis! Ni vet den lilla söta roboten som jag köpte innan jul? Egentligen beställde jag två men den ena var restad så det va en väldigt glad överraskning en dag när jag öppnade ett paket som jag fått i brevlådan och såg att det va den som hade kommit. Nu e de två o det känns mycket bättre, det såg lite tomt o ensamt ut när det bara va en plåtis där. Men nu har de sällskap av varandra ;)
Båda två är köpta på Science Fiction Bokhandeln.

Det är vår i luften!

Postat: 2012-03-16 @ 17:47:34 Permalink Blandat Kommentarer (3) Trackbacks ()12 grader varmt och sol idag! Det firar jag med mina nyutslagna blåbärsriskvistar.
Hoppas både ni och jag får en vårig, varm och solig helg! Jag ska dock vara inomhus den mesta av tiden då det är Barnlängtan-grejer för hela slanten. Först en paneldebatt med politiker, läkare mfl på lör fm, sen anordnar vi två föreläsningar och avslutar med vårt årsmöte. Hoppas, hoppas det kommer någon!
Om du är intresserad så är det bara att dyka upp! Föreläsningarn hålls på Skånes universitetssjukhus - RMC Ingång 74, plan 3, Södra Förstadsgatan 101 i Malmö. Läs mer här.

Trevlig helg på er!

Jag älskar retro!

Postat: 2012-03-12 @ 16:50:00 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()Och inte alltid bara möbler och inredningsprylar! Ibland kan man komma hem med ett helt annat fynd än man tänkt sig när man är ute på loppisrunda i stadens butiker :) Som idag när Måns hitade de här ursnygga gamla träningskläderna i utmärkt skick! Både jacka och träningsbyxor. Han hade gärna velta ha jackan men den va för liten för honom, men mig passade den perfekt! Den kommer bli supersnygg ihop med jeans och sneakers i sommar :D

Annars brukar jag inte direkt handla kläder second hand, förutom när man ska på temafest, då är det perfekt att fynda gamla kläder! Om en månad ska vi på temafest igen, temat är charter. Man måste inte klä ut sig men vi har en riktigt bra idé iaf. Får se om vi hittar de kläderna som behövs bara.

Ordning och reda på skrivbordet

Postat: 2012-03-11 @ 17:39:00 Permalink Inspiration Kommentarer (3) Trackbacks ()


En snygg förvaring för pennor, block och gem utgör en snygg inredningsdetalj och bidrar till ordning och reda. Den snygga anteckningsboken och post-it lapparna köpte jag för en tia på ICA Maxi för ett tag sedan.

Ni har säkert hört det förut men jag älskar verkligen ordning och reda! Och utmaningen är att hitta så smarta och snygga lösningar som möjligt för både stort och smått. Jag är absolut inte pedant men det gör livet så mycket enklare att leva om man vet var saker och ting är och det finns en praktiskt och snygg förvaring för alla ens ting som man har i hemmet.

Skrivbordet är en plats som lätt blir stökig och jag har inte helt nått de optimala lösningarna där än. Det beror bl a på platsbrist där men det finns ju lösningar för sånt också ;) Tex alla papper man har, fy papper e det värtsa jag vet! Helst vill jag slänga de med en gång men det går ju inte, de måste ju sparas :( Vi har både pärmar i skåpet och hängmappar i hursten bredvid skrivbordet. Men oftast orkar man inte sortera in dem med en gång utan bara lägger de i en hög på skrivbordet tills det blir en jättehög som både ser stökig ut och blir jobbig att ta tag i och sortera.


Hur gör ni med alla papper, har ni någon smart lösning som ni kan tipsa om?

Tavlor på tapeten

Postat: 2012-03-11 @ 09:36:00 Permalink Inspiration Kommentarer (0) Trackbacks ()

 

Foto: ikea.se/livethemma

 

 

Jag har säkert sagt det flera gånger förut men tavlor är verkligen en av mina favorit-inrednings-saker! Men jag kan ibland tycka att det är svårt att välja och hitta tavlor som passar ihop. Jag är sugen på att byta ut några här hemma men har ännu inte hittat några riktiga 10-poängare. Fast kanske kan den nya tavlan PJÄTTERYD med motivet Hjärtats gata av Tony Koukos vara en kandidat?!


Gult e fint!

Postat: 2012-03-10 @ 17:26:24 Permalink Inspiration Kommentarer (3) Trackbacks ()
Gult har ju blivit en riktig trendfärg i år! Och det är faktiskt en färg som faller mig i smaken. Den gjorde nog inte det så mycket förr men den har liksom smugit sig in i vårt hem. Det började med att jag köpte min gula kökslampa på Tradera för ett par år sedan. Den köpte jag för den snygga formens skull och inte färgen utan tanken var att måla om den. Men vi vande oss sakta vid den och nu är vi jätteglada för den härliga solgula färgklicken som den utgör!
Nu har lampan tom fått styra accentfärgen i köket så att fler gula detaljer har fått flytta in där. Ni minns kanske att jag målade om vår IKEA pall?! Och häromdan köpte vi en snygg gul sax som får hänga framme för jag tycker att det är en så snygg kontrast till glasmosaiken. En citron och lite physalis i en gul skål är enkla och billiga detaljer som bidrar till helheten.

Jag skulle gärna vilja ha fler snygga gula detlajer till köket. Tipsa mig gärna om något gult o fint!

Världens bästa Stina!

Postat: 2012-03-05 @ 19:55:21 Permalink Blandat Kommentarer (3) Trackbacks ()


Det har varit jättesorgligt att gå förbi den tomma väskan hela helgen. Men ikväll tror jag nog jag vet en som ska ligga o sova där ;)


Dagens inlägg tillägnas Stina katten som äntligen e hemma efter flera dagar på djursjukhuset ♥

I slutet av förra veckan tyckte vi att hon va lite hängig och inte riktigt sig själv så på fredagen ringde vi veterinären och de tyckte att vi skulle komma in med henne eftersom vi inte hade sett att hon hade ätit, katter blir snabbt dåliga om de inte får i sig mat.
Det blev provtagningar och en lång väntan. Men beskedet var mer chokerande än vi kunde ana. Hon hade jättedåliga njurvärden och de trodde att hon hade en långt gången njursvikt. Om vi ville kunde man kanske få henne på banan med dropp och lite medicinering och att vi då kunde köpa oss några månader om hon hämtade sig.
Självklart skulle vi ge vår älskade misse en chans! Så vi packade in oss i bilen igen och körde till djursjukhuset. Det blev en lång väntan till och sedan röntgen. Men veterinären där va mycket mer hoppfull och tyckte inte att vi skulle ge upp än. Så hon blev inlagd fick dropp, antibiotika och fler provtagningar. Vi har sedan ringt in varje dag och hon har blivit piggare o piggare. Och idag blev vi överlyckliga när vi fick hämta hem vår lilla knas-katt!

Njurvärdena e mycket bättre och de tror mer att det är en bakteriell infektion vilket är mycket "bättre"! Så nu får hon specialmat och antibiotika och sen har vi fått en ny tid om två veckor. Då ska hon till tandhygenisten. Hon hade nämligen väldigt dåliga tänder, sår och blödde från tandköttet. Men pga njurarna måste hon läggas in dagen innan och ta prover så att de e tillräckligt bra annars e det farligt att söva henne. Samtidigt ska de passa på att ta ultraljud på henne för det tillät Stina inte de att göra nu ;)

Faran e ju inte helt över än, värdena måste fortsätta att bli bättre men nu finns det hopp iaf. Nu märks det inte alls att vi har en sjuk katt, hon hoppar o skuttar, har varit ute o busat med vår andra katt och ligger nu o myser i husses knä i soffan ♥