Bröllops- och dopfotografering

Postat: 2012-07-29 @ 10:20:00 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (4) Trackbacks ()

I juni fick jag den stora äran att fotografera en väninnas dop och bröllop. Alltid nervöst såklart men så roligt! Jag fick frågan via meddelande när vi va på vår semester i USA om jag ville fota dopet av deras dotter och det sa jag såklart ja till! I nästa meddelande fick jag veta att de skulle passa på att gifta sig samtidigt och om jag då ville ta bröllopsfoton också :O Såklart jag ville!

Eftersom bröllopet va en hemlis och ingen skulle råka få veta något fick vi jobba i största hemlighet före dopet. Jag var nere och rekade bakom kyrkan i Lomma där de skulle vara och det visade sig vara en riktigt fin plats precis nere vid ån med vackra träd och mycket grönt.
De hade utlovat regn men vi hade världens tur, precis när vi skulle börja sprack det upp och blev soligt och fint väder :)

Vi skyndade oss så att inga gäster skulle komma och upptäcka oss, sen in i kyrkan och där fick jag gömma mig tills det va dax. Döm om gästernas förvåning när de sedan såga att jag va där och fotade, speciellt de som jag kände. De fattade inte riktigt varför förrän det blev dax för vigseln :)
 
 
♥ Carolina & Mats bröllop - Linneas dop ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DIY - korgstol i ny skepnad

Postat: 2012-07-28 @ 15:14:30 Permalink DIY Kommentarer (1) Trackbacks ()

För några månader sedan fick vi hem en liten korgstol för barn som min mans syster hade när hon var liten. Självklart skulle den få en uppfräschning i form av ny färg och tyg :)
Så nu under semestern fick jag äntligen tid till att fixa till den. Mannen e bäst på att spraymåla så den biten fixade han och jag e bäst på att sy så jag sydde ett nytt överdrag till sittdynan, det e bra teamwork!
Ta da! Så har vi fått en "ny" söt liten korgstol :)
 
Så här såg den ut före.
 
 
Och så här fin blev den efter make-overn!
 
 
Den matachar fint med de nya kuddarna :)
 

Vår fantastiska USA-resa - roadtrip längs Highway One

Postat: 2012-07-18 @ 20:08:16 Permalink Foto Kommentarer (3) Trackbacks ()

Här kommer del två av bilder från vår USA-resa som vi gjorde i maj. Efter fem dagar i härliga San Francisco lämnade vi våra vänner där och hämtade vår hyrbil för att köra ner längs kusten till Los Angeles.


Vår fräsiga bil! ;)


Landskapet va helt magiskt eller som man skulle säga "over there" - breathtaking!


Första stoppet på vår bilfärd ner mot LA var den lilla staden Monterey. Tyvärr hann vi inte med akvariet dock :(


De har också ett eget Fisherman's Wharf, precis som i San Francisco.


Och så klart hade sälarna ett eget ställe som de "hängde på". Fråga mig inte hur de kom upp på de smala räckena :O

Nästa dag tog vi en avstickare på den berömda vägen 17 mile drive där landskapet va om än vackrare och där ligger också några av världens mest kända golfbanor som tex Pebble Beach.


Nästa pitstopp på vägen var den lilla pittoreska staden Carmel. Den va inte så jätteintressant men vi tog en promenad och hamnade bla på den här vackra milsvidda stranden.


Alla husen va jätteflotta och det va poolskötare och trädgårdsmästare i var och varannan trädgård.


Både vädret och landskapet förändrades mycket under resan. Men sååå vackert vart man än kom!


En av favoritstoppen längs med vägen var Big Sur och Big Sur River Inn. En mysig liten restaurang med fantastiskt goda hamburgare som låg i ett lommigt område precis nere vid en å.


Här kunde man sitta och lata sig efter maten i solstolar i vattnet!


Det va inte helt enkelt att ta sig ut till stolarna med skorna på och undvika att bli blöt ;) Vattnet va väldigt kallt så man behöll gärna skorna på.

På väg mot sista övernattningen innan LA - Pismo Beach.


Och då körde vi förbi en strand full med sälar, har aldrig sätt så många på en gång!


De e ganska söta :) Jag har blivit lite småtokig i att fota djur sen jag köpte mitt zoomobjektiv. Det blir så mycket roligare då!


Sen va det inte långt kvar till Änglarnas Stad - Los Angeles. Men på vägen stannade vi på en jättestor outlet och shoppade lite innan vi anlände till vårt hotell i Universal City. Mer om det i det tredje och sista inlägget om vår uuunderbara USA-resa :D

Nytapetserat!

Postat: 2012-07-14 @ 23:52:35 Permalink Inredning Kommentarer (10) Trackbacks ()

Idag har mannen och jag satt upp världens finaste tapet! Med dubbel betydelse på världen ;) Ni kanske tycker att vi e knäppa som sätter upp en barntapet redan nu i vårt extra rum som så småning om ska bli ett barnrum. Men vi har väntat i 7 år på att bli föräldrar och nu när vi snart börjar se målet i sikte så kan vi liksom inte låta bli att tjuvstarta lite :)
För ett litet tag sen började vi med att skära bort tapetskarvar och häromdagen målade vi de andra väggarna vita. Se rummet före här.
 
Det här rummet har varit ett "fulrum" som vi bara snabbfixade när vi flyttade in, slipade golvet och målade väggarna vita. Möblerna har bestått av, förutom en gästsäng, sånna möbler som "blivit över". Inte så värst kul. Men det har heller inte varit så värst kul att inreda och lägga pengar på ett rum när man inte vetat vad man ska ha det till. Förutom då att vi länge har hoppast på att det skulle bli ett barnrum. Vi har ju inte lyckats få några biologiska barn men nu när vi börjar komma högt upp i kön hos adoptionsorganisationen så börjar vi faktiskt på riktigt tro på att vi faktiskt kan bli föräldrar till slut, även om det tyvärr är en lång väntan kvar.
 
Och eftersom vårt barn kommer att komma från någon annanstans i världen tyckte vi att den här tapeten, The Whole Wide World, från Mr Perswall va helt perfekt! Dessutom e den ganska könsneutral och inte superbarnslig :)
 
 
 
 
Så länge får gästsängen vara kvar. Ser ni de nya kuddarna som jag har sytt? :) Tyg från IKEA.
 
 
Nu fortsätter dock jakten på en skänk och en byrå på sommarens loppisar för lite nya möbler behövs ju fortfarande.

Vinnaren i fototävlingen!

Postat: 2012-07-14 @ 17:02:40 Permalink Tävling Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ibland tar saker och ting lite längre tid än man har tänkt sig när man jobbar i en ideell förening. Det är mycket som ska hinnas med och ont om tid. Därför har det tyvärr dragit ut lite längre än utlovat när det gäller fototävlingen som vi utlyste för några månader sedan. Men den som väntar på något gott... ;)

Trumvirvel... Och vinnaren är... Jenny Bergenudd!!!
Ett stort grattis till Jenny och ett stort tack från oss för den fina tolkningen, den vackra bilden och ett litet extra plus för motiveringen till motivet!
 

Eftersom att jag har befunnit mig i samma situation som de personer som så intensivt försöker att få barn och har en sån enorm längtan, känns det speciellt att fotografera för denna tävling.
Jag har idag tre fantastiska barn på 10, 9 och 7 år. Detta trodde jag aldrig för 11 år sedan.

Jag har fotograferat min dotters händer när hon håller i två olika stenar.

Det ena motivet har en äggformad sten. Den formen, av ett ägg, har alltid tilltalat mig.
Min tanke med fotot var att det mjuka möter det hårda, de mjuka händerna (hjärtformade) värnar om stenen som kan symbolisera ägget, längtan, men även det tuffa, råa, hårda som man faktiskt genomgår när man försöker får barn, alla behandlingar, alla undringar, allas frågor.
Ja, trots att man är skör och väldigt sårbar, tvingas man bli tuff och hård. Och den hårdheten behöver kärlek och omvårdnad.


Jag har snarlika tankar med det andra motivet med stenen som saknar en bit.
Här kan man se den biten som saknas av stenen som just den biten man känner att man saknar när man är ofrivilligt barnlös.
Här tänker jag också att händerna, det mjuka, värnar om den känslan man har, längtan man har, saknaden man känner.
 
Vi valde det första motivet med den äggliknande stenen. Och det är precis så vi tänker och känner som Jenny beskriver och den passar jättefint in på hemsidan.

Den fina bilden ligger nu ute på Barnlängtans hemsida och Facebook-sida, ett presentkort på bio har skickats till Jenny. Jenny är även en duktig bloggare och skicklig inredare, kolla gärna inhennes blogg House number 11.

Midsommar i bilder

Postat: 2012-07-07 @ 22:35:43 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja det e ju några veckor sen det va midsommar men jag tänkte att det gör väl inte så mycket. Lite sköna midsommar bilder blir man ju alltid glad av! Och jag kan ju inte bryta en tradition, här har det nog publicerats midsommarbilder så länge bloggen har funnits :)

Vi hade en supermysig helg tillsammans med riktigt goda vänner i vår granne Henriks sommarstuga uppe i Hemmeslöv utanför Båstad. En riktig pärla! Och Båstadtrakten med sina sommarstugeområden är ju så svenskt och klassiskt midsommar som det kan bli!

Jag tycker det e så härligt att åka iväg och umgås en hel helg sådär som man gör om man firar midsommar hemifrån på ett sommarställe med sina vänner. Det e så avkopplande och man får så mycket umgängestid ihop. Me like!


Vädret va ju inte det bästa under dagen så det va tur den överbyggda altanen fanns!


En klassisk jordubbstårta måste man ju ha!

Pga vädret fick vissa av lekarna hållas inomhus, men det gick ju bra det med!


Men på kvällen sprack vädret upp och den obligatoriska grillningen kunde genomföras!


Och det va tur att vädret vände för staffeten hade blivit svår att genomföra inomhus ;)


Alla va grymt taggade, både barnen och de vuxna!


Spela fotboll verkar också ha blivit en midsommartradition!


Liksom en promenad ner till stranden på midsommardagen.


Barnen va överlyckliga över att komma ner till stranden!


Det va visserligen sol men nere vid havet va det inte så jättevarmt och än mindre i vattnet. Barnen gjorde ett tappert försök att bada men gav upp.

Sötast av alla på midsommar va lille Otto! Ledsen älskling du får känna dig slagen den här gången ;)


Man kan surfa på strande på olika sätt! ;)

Nymålat!

Postat: 2012-07-07 @ 22:15:40 Permalink Mitt Hem - Kök Kommentarer (0) Trackbacks ()

I två dagar har köket varit tomt på möbler och kylskåp för här har det målats! När vi målade golvet för ca 5 år sen valde vi en lite för matt färg så alla smuts, som det blir i ett kök, har satt sig så hårt så att det inte gick att få rent. Sen hade vi även tröttnat litet på den mörkgrå färgen och ville ha ett ljusare golv. Så vi valde en blank färg som bara är bruten i lite, lite grått så den ser nästan vit ut men är lite varmare och mjukare i tonen.
Vi e supernöjda med resultatet! Det blev inte bara mer praktiskt med ett blankare golv vi fick även ett ljusare och fräschare rum :)

Som vanligt glömde jag att ta helt nya förebilder så ni får hålla tillgoda med lite äldre bilder på hur det såg ut före omålningen.Och så här ljust och fint blev det efteråt!Det är inte helt lätt att se skillnaden på de här bilderna kanske. Jag får ta någon bra närbild sen och lägga upp så att ni verkligen kan se skillnaden. Rummet har fått ett riktigt lyft, ljust och fräscht helt enkelt ;)

Nyplanterat!

Postat: 2012-07-06 @ 18:45:17 Permalink Min Trädgård Kommentarer (1) Trackbacks ()

Våra snälla grannar erbjöd mig buxbomsplantor som de hade grävt upp. Det kan man ju inte tacka nej till! ;) Så idag har eftermiddagen ägnats åt att gräva och plantera så att min rygg värker nu. Men det va det värt för jag e väldigt nöjd med resultatet! Två plantor sattes i krukor i trädgården på baksidan. Sen har jag länge velat ha något intill väggen på framsidan men inte riktigt vetat vad så buxbomen blev en glad överraskning.

Så här blev det!
PLantorna är väldigt yviga och oklippta för de har stått i en övervägt rabatt men det tänkte jag klippa till senare när de har etablerat sig. Fast jag får nog läsa på ordentligt innan så att jag inte klipper de för hårt på en gång.Sen ska jag plocka små runda stenar nere på stranden och lägga som en kant runt om så att singeln inte trillar ner i jorden.


Vår fantastiska USA-resa - San Francisco

Postat: 2012-07-03 @ 17:38:00 Permalink Resor Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hepp, här kommer så äntligen några bilder från höjdpunkterna under vår fantastiska USA-resa! Ni kan ju bara föreställa er hur många foton jag tog så det va inte helt lätt att välja ut bara några så jag hoppas att ni inte tröttnar utan blir inspirerade att själva åka dit och göra en liknande resa för det kan jag varmt rekommendera. Vi kommer åka dit så fort vi har möjlighet igen :)

Här kommer del 1!
Första stoppet på resan var San Francisco. Ni känner väl igen bron? ;)
Vi bodde  mitt i centrum på Union Square på ett helt fantastiskt hotell nära till allt. Det blev många långa promenader och de klassiska gatorn var en härlig syn.


Känner ni igen vyn? Minns ni TV-serien "Huset Fullt" med tvillingaran Olsen från 90-talet? :)


Vädret är väldigt nyckfullt och olika beroendo på var du befinner dig i staden. Ena dagen va det dimma över Golden Gate bron, fast soligt nere i centrum och även på andra sidan bron. Andra gången jag åkte över bron så va det sol. Men det är alltid jättekalla vindar ute över vattnet.


China Town är väldigt stort i San Franciso, största i USA om jag inte minns fel. Det finns många vackra parker i stan.


San Franciscos Fisherman's Wharf var en favorit. Mysigt och massor av matställen.


Redo för en krabbmiddag tillsammans med våra vänner Micke och Nikolaj som bor i San Francisco.


Bubba Gump va en favorit restaurang som vi besökte mer än en gång.


De världskända sälarna i Fisherman's Wharf! De gillar att ligga och trängas, sola och skäller som hundar ;)


Den vackra japanska trädgården i Golden Gate parken.


Måns och Micke balanserar på Twin Peaks.


En tur till Alcatraz va ett måste. Det kändes lite spökligt när vi närmade oss ön på kvällen och fåglarna cirklade över den lilla ön.


Jag kan varmt rekommendera kvällsturen där en guidad tur med guider ingår samt intressanta berättelser efter rundturen. Man går runt med hörlurar där föredetta fångar och fångvaktare berättar, väldigt spännande!


En av de berömda cellerna där rymmarna bodde.


Den inte allt för mysiga matsalen.


Nästa gång får ni följa med på bilturen längs kusten ner till Los Angeles.