Gamla väskor

Postat: 2012-02-29 @ 20:20:40 Permalink Inspiration Kommentarer (5) Trackbacks ()

Foto: IKEA Livet Hemma - ikea.se/livethemma


Jag har skrivit förut om våra knasiga katter och speciellt vår lilla katt Stina, hon har väldigt många konstiga vanor för sig :) Hon älskar tex att ligga på väskor, så fort man har en väska framme, och speciellt resväskor, så ska hon ligga på dem.

De senaste månaderna har vi skämt bort henne och låtit en av våra små kabinväskor ligga framme då hon har velat ligga på den. Så varje kväll, efter hon har gjort en av sina andra knasiga vanor, druckit från kranen i badrumsvasken när man borstar tänderna, så går hon o lägger sig på "sin" väska och sover där hela natten. Så himla sött! Vi har inte hjärta att ta bort väskan nu, den e ju som hennes egen lilla säng. Fast det ser inte alls bekvämt ut.

Men det e j u inte så värst snyggt o ha en svart kabinväska i tyg liggandes på golvet i rummet :( Rummet är vårt extrarum på ovanvåningen, bredvid vårt sovrum som förhoppningsvis ska bli ett barnrum nån dag. Men just nu sover katterna där :)
Men man kan ju inreda med väskor så nu e min tanke att försöka hitta en gammal snygg väska som Stina kan få som säng ist. Då får jag en snygg inredningsdetalj o samtidigt får hon behålla sin säng!

Så nu har jag ytterligare en sak på min lista som jag ska leta efter på vårens loppisar!

Tidigt vårtecken!

Postat: 2012-02-27 @ 15:28:00 Permalink Trädgård Kommentarer (5) Trackbacks ()Bli nu inte allt för avundsjuka ni som bor norr om Skåne, men den första krokusen har tittat upp i vår trädgård! Tjoho, våren e verkligen på väg :) Flera andra vårlökar var på gång såg jag när jag började titta lite närmre och grannen va ute o räfsade o krattade i sin trädgård. Det tycker jag känns lite väl tidigt, det e inte mer än 4 grader ute fast solen värmer idag. Men det kan fortfarande bli kallt igen och jag tror att rabatterna behöver sitt lövtäcke ett tag till. Men hon e utbildad landskapsarkitet vid Alnarp så hon vet säkerligen va hon gör o de har en jättefin trädgård :)

Det här e nog det tidigaste vårlöken som jag har dokumenterat i vår trädgård tror jag. Hoppas det går fort till våren nu!

Hur ser det ut där du bor har du fått en skymt av vårens antågande?

Planerar du att bygga ditt drömprojekt?

Postat: 2012-02-26 @ 11:19:00 Permalink Reportage Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilden till vänster är från vårt allra största byggprojekt som var en utbyggnad på vårt gamla hus. Bilden till höger visar hur det kan se ut under en TV-insplening, mycket väntan på det rätta ljuset :)


Jag fick ett tips av en vän som är producent på SVT om att de just nu håller på med ett nytt och spännande TV-projekt! De letar efter större omfattande renoveringar eller nybyggnationer som ska påbörjas inom den närmsta tiden. Inspelningarna kommer starta framförallt under våren, och några enstaka husprojekt startas hösten 2012. Så om du går i reonverings- eller byggtankar ta chansen och va med om en minnesvärd och rolig TV-inspelning!

Vi var ju själva med i SVTs program Söderläge 2008 då de gjorde om hela vår trädgård under 4 inspelningsveckor. Det va mycket jobb men superkul och ett stort minne för livet! Vi har ju redan gjort storrenoveringar på två hus så vi ligger lågt den här gången ;)

Obs! SVT kommer inte hjälpa till med själva byggandet eller komma med ideérna till ert boende. De vill att du själv ska ha de roliga, oväntade och utmanande lösningarna. De vill följa med på din resa och se din vision av hur just du vill bo!

Läs mer och skicka in din ansäkan via SVTs hemsida.

Fototävling!

Postat: 2012-02-25 @ 15:35:27 Permalink Tävling Kommentarer (3) Trackbacks ()
Alla duktiga fotografer där ute nu ska ni få en utmaning av mig! Jag utlyser härmed en fototävling som går ut på att få fram ett nytt foto till Barnlängtan - patientföreningen för ofrivilligt barnlösas hemsida. Vi har ett foto på förstasidan idag men känner att vi behöver förnya det. Utmaningen är att hitta ett motiv som symboliserar att längta barn, det får alltså inte vara några gravidmagar.

Ta ett foto och skicka det till mig, cornelia.armano@gmail.com, så kommer jag sedan välja ut några kandidater som jag presenterar och som ni läsare får rösta om. Det foto som vinner kommer sedan att publiceras på Barnlängtans hemsida och fotografens namn kommer självklart också att stå där.

Som pris i tävlingen får vinnaren förutom äran och att pubiceras på hemsidan även presentkort på bio!

Om du har en egen blogg får du jättegärna tipsa dina läsare om tävlingen!

LYCKA TILL!!!

Den-onyttiga-bullens-dag

Postat: 2012-02-21 @ 16:59:00 Permalink Mat och annat gott Kommentarer (0) Trackbacks ()


Foto: Roland Persson, Matstylist: Elin Åström/IKEA Livet Hemma, ikea.se/livethemmaHar ni hunnit ätit några fastlagsbullar eller semlor än? Jag har ätit årets första idag på jobbet. Jag e dock ingen semel-fantast, tycker att det e lite för mycket grädde och oftast e de alldeles för stora. Men blir man bjuden på fika så kan man ju inte tacka nej ;)


Så här står det om Fettisdagen på Wikipedia:
Fettisdagen, eller något ålderdomligt vita tisdagen (en beteckning som dock även något oegentligt används för tisdagen i stilla veckan), i Finland fastlagstisdagen, är i kristen tradition tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar före påsk. Dagen är därmed rörlig, och kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars. Fettisdagen är den andra av de tre dagarna i fastlagen, dagarna före fastan, där den första är blå måndagen och sista askonsdagen.

Namnet fettisdag är bildat av "fet" och "tisdag", där fet syftar på all god mat som brukade ätas på fettisdagen. Ordet är belagt sedan 1594.

Inspiration - svart och sobert

Postat: 2012-02-20 @ 20:01:44 Permalink Inspiration Kommentarer (2) Trackbacks ()


Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma - ikea.se/livethemma

De här svarta, sobra skålarna och vasen ur IKEAs nya serie ANGENÄM föll mig verkligen i smaken! De har en lyxig, sofistikerad och vuxen känsla över sig. Och även om de är moderna och helt nygjorda har de lite retro-former över sig tycker jag och jag tror att de även skulle passa bra in i vårt hem som är en mix av nytt och gammalt. Vasen är jag speciellt sugen på, men det börjar bli lite fullt med prydnadssaker, fast man kan ju alltid byta ut något ;)

Sånt man blir glad av!

Postat: 2012-02-16 @ 08:29:00 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()Förresten en liten nyhet kan jag ju dela med mig av! För ungefär en vecka sen skickade vi in en ansökan till en myndighet som heter MIA, Myndigheten för internationella adoptionsfrågor, sånt man bara känner till om man e adoptionsvärlden ;)

Det gjorde vi för att vi har haft en plan sen ett tag att om vi ska adoptera så skulle vi gärna vilja adoptera från Kroatien eftersom min pappa och den sidan av släkten kommer därifrån. Men då måste man göra det som en sk enskild adoption eftersom det inte finns något samarbete med en svensk organisation och ska man göra det så måste man ha speciella skäl för det och en anknytning till det landet. Vilket jag har eftersom jag e kroatisk medborgare, har släkt och hus där. Så nu har vi då fått det godkännande som vi behövde! Fast jag va kanske inte helt tydlig när jag presenterade det på Fejan för jag har fått sjukt många kommentarer av alla nära o kära vänner :) Visst e det en jättebra nyhet, men vi är fortfarande långt ifrån att bli föräldrar. Men det e glädjande att så många bryr sig om och tänker på oss!

Kroatien är ju ett relativt rikt och modernt land och har därför heller inte så många barn som är tillgängliga för adoption så det e inte alls säkert att det kommer att finnas ett barn för oss därifrån, men det e värt ett försök iaf :) Så vi kör det här parallellt med det vanligta spåret genom att köa i en adoptionsorganisation här i Sverige.

Som tur e har jag en underbar faster som e barnläkare i Kroatien och som har en massa bra kontakter, och en fantastisk pappa som hjälper till annars hade det här varit svårt att genomföra.

Tomt och tyst

Postat: 2012-02-15 @ 18:20:28 Permalink Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()Ja här har det varit tomt och tyst ett tag nu. Främst beror det på att jag har varit sjuk, igen. Ordentligt sjuk precis som i mellandagarna. Fast den här gången va det nog inte lunginflammation som sist utan en ordentlig influensa med nästan 40 graders feber :( Idag va första dagen jag va på jobbet sen i torsdags förra veckan. E så himla less på o va sjuk o har inte tänkt o va sjuk nåt mer det här året, o där med basta! Jag som aldrig e sjuk o kan inte minnas att jag har haft feber i vuxen ålder. Men nu börjar jag återfå all styrka igen, äntligen!

Förutom det så har jag ganska mycket att göra på jobbet och med Barnlängtan. Sen tycker jag att det e lite stiltje när det gäller inrednings- och fotoprojket. Jag har många tankar och idéer och sitter och spanar på Blocket varje dag men hittar inte det jag söker. Längtar sååå till våren och alla loppisar igen för då ska jag vara på varenda en av dem och fynda :) Men kanske kan jag få till nåt collage iaf på mina planer och vad det e jag letar efter. Ska spåna på det :)

Födelsedagsfirande

Postat: 2012-02-06 @ 19:09:54 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (8) Trackbacks ()

I helgen va det dags att fira födelsedagen med familjen. Jag e ju som sagt inte mycket för att fira min födelsedag men det e ett jättebra tillfälle att träffa släkt o vänner eftersom man ses alldeles försällan tycker jag. Mannen och jag gillar ju också att laga och bjuda på mat så det e ett ypperligt tillfälle för det också!

Min lillasyster som bor i Stockholm va nere men va upptagen på lördagen så det fick bli söndagsfirande ist och då passade vi på att ha det på dan och då tyckte vi att det passade bra med brunch. Det e enkelt att fixa och det finns något för alla. Bufféer av alla slag e ju bra när man har kalas!

Många fina presenter fick jag också så som en kameraryggsäck som jag har önskat mig så länge, presentkort på både evenemang och ansiktsbehandling, lock till alla mina Margretheskålar från Rosti, resväska och mycket mer!


Vill du göra en god sak och hjälpa andra?

Postat: 2012-02-04 @ 19:18:12 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()Skriv då på Barnlängtans upprop för att ge Norrlands ofrivilligt barnlösa god vård. Som det är idag är den sämst i hela landet och nu ska de se över reglerna men som det ser ut just nu lär det inte bli bättre, bara sämre. Och det är mycket pga en läkare som själv jobbar med den här vården som har lagt förslag som är helt horribla. Man skulle kunna tro att han hatar barn, han verkar iaf vilja att ofrivilligt barnlösa ska få så få möjligheter som möjligt att få några.

Det e kanske inte som många av er som vet att vården man får som ofrivilligt barnlös faktiskt är väldigt olika beroende på var man bor o landet, det är upp till politikerna att bestämma vilken vård man ska få och inte läkarna. Det är en av de stora utmaningarna och arbetet för Barnlängtan som patientförening för så här kan det inte vara i ett välfärdsland som Sverige.

I de fyra Norrlandstingen får man tex bara ett försök med provrörsbefruktning medan man i de flesta andra landsting får 3 försök. Och nu vill som sagt den här Håkan Lindström försämra vården ännu mer genom tex att par som vänder sig privat under de år som de tvingas vänta på vård inte ska få landstingsvård. Ett annat exempel är att män över 30 år som får cancer inte ska få frysa spermier.
Här kan ni läsa mer om de orimlga reglerna som gäller i Norrland.

Om ni som jag tycker att det här är helt orimligt och fel så hjälp oss att påverka så att det här inte får fortsätta och att Norrlänningarna får bättre vård på lika villkor. Skriv under Norrlandsuppropet.

Veckans favorit på Allt i Hemmet!

Postat: 2012-02-04 @ 18:56:52 Permalink Inredning Kommentarer (3) Trackbacks ()


Just nu har vi det riktigt kallt och härligt i Skåne och isen ligger tjock på dammarna.


I fredags fick jag ett sånt där mejl igen som gör att mungiporna åker upp till öronen och som fick mig att känna mig stolt som en tupp! Det va ett mejl från Allt i Hemmets webbredaktör som bara ville meddela mig att mitt inlägg om de färgglada beslagen och krokarna från Habo hade blivit utvalt till en av deras favoritinlägg av inredningsbloggare :D
Tänk att min lilla blogg, lilla jag i stora inredningsbloggvärlden, just nu ligger på samma "topplista" som giganter och proffs som Trendenser, Room and Serve och Lotta Agaton!
Det kanske inte e så märkvärdigt men jag tycker att det e häftigt! Det ger en också en kick och motivation att fortsätta blogga, precis som alla fina kommentarer jag får av er trogna läsare :)


Hoppas ni får en härlig helg allihop!

Färgglada beslag och krokar

Postat: 2012-02-01 @ 18:00:03 Permalink Inspiration Kommentarer (7) Trackbacks ()

Jag va förbi en sväng på Hornbach i går efter jobbet för att se om de hade några krokar till våra handdukar samt handtag till skåpsdörren i badrummet. Det hade de dessvärre inte, men de hade något annat i krok-väg som jag blev väldigt glad för! De här färgglada krokarna, dörrhandtagen och nyckelskåpen från Habo stack verkligen ut från hyllorna :)
Krokarna Child e min favorit! När jag väl kan börja inreda vårt extrarum till ett barnrum så ska de nog få flytta in där :) Och hade jag inte haft min fina gamla hatthylla så hade jag gärna köpt Nostalgi och de fina krokarna Iris.


Så här snyggt kan det bli en hall!