God fortsättning!

Postat: 2012-12-27 @ 13:16:49 Permalink Jul Kommentarer (3) Trackbacks ()

Här har det varit fullt upp med julstök inför julaftonsfirandet här hemma så ett god jul-inlägg glömdes helt bort. Så det får blir ett god fortsättnings-inlägg ist :)
Hoppas ni alla hade en rikitgt mysig julafton med släkt, vänner och god mat!
 
Jag tyckte att tiden gick lite för fort bara, det e mycket man ska hinna med samtidigt som man bara vill ta det lugnt och inte stressa. Men det blev väldigt lyckat ändå, maten var jättegod, vi fick fina julklappar, vi spelade både julklappsleken och senare på kvällen blev det Singstar och Guitar Hero i källaren.

Nu fortsätter julledigheten och vi planerar för nästa fest - Nyårsafton!
 
 

Julklappstips till nära och kära

Postat: 2012-12-18 @ 08:30:00 Permalink Jul Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ge bort en gåva eller ett stödmedlemskap!

Har du svårt att komma på vad du ska ge i julklapp till familjen? Varför inte ge en julklapp till någon du tycker om och samtidigt göra en god gärning? Riktigt bra julklappsidéer ska ju helst vara till både glädje och nytta. Så varför inte låta årets julklappar verkligen göra skillnad? Du kan antingen köpa ett gåvobevis eller ett stödmedlemskap i Barnlängtan att ge bort till nära och kära. En meningsfull julklapp som ger hopp och kraft om framtiden att fler kan sluta drömma om en egen familj!

Gåvobevis
Du skänker en valfri summa till Barnlängtan enkelt genom Payson på hemsidan. Skriv ”Julgåva” i meddelandet på Payson tillsammans med namn och adress. Så skickas ett gåvobevis till dig. Om du vill skriva något ytterligare eller fråga något så kontakta Barnlängtan via mail info@barnlangtan.com så får du hjälp.

Stödmedlemskap
Om du vill ge bort ett stödmedlemskap kan du också göra det enkelt genom att betala med kort genom Payson- www.barnlangtan.com/bli-medlem. Det går också bra att få en faktura genom att fylla i formuläret i stället. Tänk på att fylla i uppgifterna för den personen som du vill ge bort stödmedlemskapet till då det är den personen som  registreras i medlemsregistret.
 
 
Här kan du se ett exempel på julgåvobeviset som du får.

Hjälp till att sprida julglädje!

Postat: 2012-12-17 @ 08:00:00 Permalink Jul Kommentarer (0) Trackbacks ()Barnlängtan vill önska dig God jul & Gott nytt år, och samtidigt påminna om vårt arbete. Föreningen Barnlängtan finns till för att stödja ofrivilligt barnlösa personer i deras strävan och kamp för att få ett efterlängtat barn. Vi finns också till för att informera människor i samhället om barnlöshet samt att göra våra röster hörda i frågor där vi menar att ofrivilligt barnlösa personer blir orättvist behandlade. I detta arbete behöver vi våra medlemmar. Både ifråga om ekonomiskt stöd och genom engagemang och aktivt deltagande. Vi behöver dock bli fler, ja vi behöver ditt stöd i vårt fortsatta arbete.
 
Har du en egen blogg eller hemsida? Om du svarar ja på denna fråga har vi något för dig. Barnlängtan har skapat bilder/banners som du kan placera på din blogg/hemsida. När dina blogg- och hemsidebesökare sedan klickar på bilden får de information och förhoppningsvis gör de sedan en liten donation så att Barnlängtan kan fortsätta sitt arbete för ofrivilligt barnlösa.

Det är enkelt, det enda du behöver göra att välja en av våra bilder/banners på hemsidan och sedan kopiera tillhörande kod och klistra in den där du vill ha den på din blogg/hemsida.
 
Syftet med kampanjen är att synliggöra Barnlängtan så mycket det bara går. Vi är tacksamma om du vill vara med.

Tredje advent - Julgranen är klädd

Postat: 2012-12-16 @ 19:46:17 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()

 
 
Då är det bara en vecka kvar innan jul, jisses vad tiden rusar fram! Men vi känner iaf att vi är i bra fas med alla julbestyr. Helgen har ägnats åt de sista julklappsinköpen, inköp av gran och att klä granen.
 
Mina små julgranskulor som jag fyndade på loppis häromveckan blev sååå fina i granen och passar perfekt ihop med mina halm- och tygdekorationer. De fyra vita glaskulorna med rött mönster på som jag köpte för en spotstyver på Ica efter förra årets jul smällter också fint in tillsammans med det andra tycker jag.
 
Nästa vecka och helg ska ägnas åt inköp och tillagning av mat. Vi ska ju ha julen hemma hos oss men vi blir ju ganska många så en del av julmaten har vi portionerat ut så att vår familj och släktingar hjälper till. Det känns rätt skönt faktiskt. Listan är ju ganska lång på sånt som ska inhandlas och göras.

Ljus hör julen till

Postat: 2012-12-14 @ 19:31:00 Permalink Jul Kommentarer (1) Trackbacks ()

 
 
Ljus av olika dess slag hör också julen till tycker jag. Dessutom värmer de lite extra nu när det är så kallt. Jag har inte räknat men jag har säkert 15 olika ljus i vardagsrummet som vi tänder på kvällarna. Allt från blockljus i olika storlekar och former till värmeljus och kronljus.
 
Mina, ganska, nya svarvade ljusstakar är jag väldigt förtjust i just nu så de fick vara kvar och byts inte ut mot någon "juligare" ljusstakar. De "smala" är loppisfynd, den vita är spraymålad, den var röd tidigare. Och den "tjocka" är från Hemtex.
I ett av vardagsrumsfönstrena har jag mitt lilla plåthus med värmeljus i och min glasskål med mossa och dekorationer som jag köpte på förra årets julbloggrunda.

Hyacinter på olika sätt

Postat: 2012-12-12 @ 22:22:18 Permalink Jul Kommentarer (2) Trackbacks ()

 
 
Det var någon bloggare som skrev att inte bara pynt utan olika dofter hör julen till för att få en stämningsfull och mysig jul hemma. Jag kan bara hålla med! Hyacinter är en av mina favorit juldofter. De e så himla användbara också, man kan placera och arrangera dem nästan var och hur som helst. Här är två av mina hyacinter, jag har även en i min vita skål tillsammans med grön mossa som jag har på köksbordet.
Amaryllisen är också en ljuvlig doft och en vacker blomma som pryder vårt skåp i vardagsrummet. Apelsiner och kanelstänger är andra dofter som hör julen till och som passar utmäkrt att dekorera med till jul.

Nya adventsstjärnor från Rusta!

Postat: 2012-12-09 @ 22:58:47 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

 
 
 
Vid det här laget har man ju det mesta i julpyntsväg. Men som alltid när det gäller inredning så är det roligt att förnya sig. I år tyckte jag att det va dags för nya adventsstjärnor i vardagsummet. Det krävdes en del letande, jag tycker inte att det fanns så mycket att välja bland i butikerna. Men till sist föll valet på två stora 9-armade stjärnor från Rusta. Och det är inget köp jag ångrar, de är så fina!
 
Har du köpt något nytt julpynt i år som du är riktigt nöjd med?

Sista skidresan på ett tag?!

Postat: 2012-12-05 @ 19:10:19 Permalink Resor Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bild lånad från QTravel.
 
Jag ääälskar att åka skidor! Eller rättare sagt snowboard ;) Men det var ett par år sedan som vi kom iväg på en "riktig" skidsemester, alltså en hel vecka till fjällen eller alperna. Vi har ist varit en weekend i Hestra/Isaberg, men det e inte helt fel det heller, älskar man snö och utförsåkning så är det bättre än inget alls om man bor i gröna platta Skåne :)
 
Men nu när vi vet att vi, om allt går vägen, blir föräldrar nån gång nästa år så bestämde vi att vi skulle åka iväg på en riktig skidsemester till Alperna. Och det tajmade bra med att Måns syster med familj också ville åka och ville ha sällskap! Så nu är en vecka med utförsåkning, snö och sol inbokad v. 8 i Soldeu i Andorra :) Som vi längtar!
 
Vi har inte själva varit i Andorra tidigare men var på väg dit för ett par år sen över jul men mina föräldrar och lillasyster åkte dit och de tyckte det va superbra! Långa breda backar, snösäkert, sol varje dag, inga liftköer en mysig by och god mat. 
 
 Vi åker med resebolaget QTravel, här nedan bjudar jag på lite inspiration från dem.