Vårt extra sovrum

2012-04-24 @ 09:57:00 Mitt Hem - Sovrum Permalink


Ett rum som jag knappt har skrivit om här på bloggen och än mindre visat bilder från är vårt extra sovrum på ovanvåningen. Det är just det, ett extra sovrum. Det har fungerat som gästrum slash skräprum. Och vi kallar det för Teddies rum när vi pratar om det, det beror på att vår katt Teddie brukar sova där ;)

Varför vi inte riktigt har gjort iordning där, och det är anledningen till att jag inte har visat upp det, beror på flera saker. Hela huset skulle målas när vi flyttade in så det här rummet prioriterades inte riktigt. Sen har vi renoverat och byggt en massa annat som har tagit både tid och pengar. Sen har ju tanken, drömmen och hoppet varit att det här skulle bli ett barnrum, därför har det inte känts lönt att lägga tid och pengar på att göra om det till något annat.
Men nu har vi så smått börjat ta tag i det och förändra det. Förra ägarna hade skarvat tapetvåderna, vilket jag tycker e superfult, men det fixade vi inte när vi flyttade in. Så nu har vi skurit bort dem (som ni kan se på bilderna), idag har vi spacklat dem och sen ska vi måla om. Det blir vitt igen.
Sen har vi slängt ut en gammal TV, sålt TV-bänken, köpt en "ny" matta, en trasmatta i pastellfärger från Eriks Hjälpen, satt upp gardiner (loopisfynd), bytt överkast och nya kuddar e på gång.
Jag letar förbrilt efter en skänk och en byrå i teak på Blocket och på loppisar som jag vill ha där. Tanken är nu att lite smått börja förvandla rummet till ett trivsamt och fint rum som kan lätt kan förvandlas till ett barnrum om och när vi får barn.

Jag vill gärna ha en fondtapet också. Först tänkte jag vänta, men nu när vi ska måla känns det onödigt att måla en av väggarna om man ända ska sätta en tapet över. Jag är väldigt sugen på Whole Wide World-tapeten från Mr Perswall. Den har fina pastellfärger som jag gillar, den är könsneutral, passar i ett barnrum men är inte för barnslig. Och den passar väldigt bra till ett barnrum där det förmodligen kommer att bo ett adopterat barn.
Men är det konstigt att fixa till och sätta upp barntapeter när det kanske dröjer två år till tills vi förhoppningsvis får ett barn?Kommentarer
Kattis

Just den tapeten har jag funderat på till Alicias nya rum!! Den är så himla läcker! Tycker inte alls att den måste vara i ett Barnrum, kör på! :)Blogg: http://www.kattisdagar.se
2012-04-29 @ 10:47:07
Ekomorsan

Tycker tapeten är ljuvlig och passar i såväl både gäst som barnrum! Ska bli spännande att se hur rummet blir när det är färdigt :) Lycka till i möbeljakten :)Blogg: http://www.ekomorsan.com
2012-05-02 @ 16:22:15
Anonym

Nej men kör! Inte alls tokigt att börja. Ni ska ju ha barn någon gång och då är det ju skönt att det är klart2012-06-20 @ 07:27:11

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback