snart är det dags för årets bloggrunda!

Postat: 2011-05-25 @ 22:28:58 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (9) Trackbacks ()På lördag är det dags för årets bloggrunda! Det är som vanligt underbara Susanne (Bambu och Betong) som håller i det och det gör hon med bravur!
Det är andra gången som jag är med på vår/sommarbloggrundan och i vintras var det en julbloggrunda. Båda har jag skrivit om och visat bilder från här på bloggen, ni kan läsa om det här, här och här.
Vi är ett härligt gäng tjejer som träffas och åker runt och tittar på olika trädgårdar, plantskolor och inredningsbutiker.
Det blir ett stopp i vår trädgård i år igen så jag har fixat och donat i trädgården för fullt de senaste veckorna, men det är ändå några saker kvar som måste göras innan. Den måste ju va så fin den bara kan!

Kameran ska självklart med och härliga inspirerande bilder utlovas efter rundan!

idag är det ingen vanlig dag...

Postat: 2011-05-25 @ 12:19:45 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (6) Trackbacks ()

...nej för det e vår bröllopsdag, hurra, hurra, hurra!

Tänk att det har hunnit gå 4 år sen vi gifte oss på den lilla ön Losinj i Kroatien! Vi hade världens bästa bröllop, fest, gäster och semestervecka tillsammans :D

Jag skickar en stor puss och kram till världens bästa man, MIN man!dagens ros!

Postat: 2011-05-20 @ 14:30:16 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagens ros vill jag ge till alla underbara människor som jag har kommit i kontakt med i och med mitt arbete i Barnlängtan. Jag får mejl, telefonsamtal eller möter personer som bloggar om ofrivillig barnlöshet som ger mig så mycket styrka och energi. De kontakterna är ovärderliga för mig, både i mitt ideella arbete i föreningen men även privat som ofrivilligt barnlös.

Ni är ett andningshål, en ventilationskanal där man kan få va sig själv fullt ut. Vi som är i samma situation vet hur jobbig vardagen och olika socialasammanhang kan vara där man måste ta på en mask och spela ett spel. Vi delar samma erfarenheter och med varandra kan vi få vara oss själva och få stöd och man sipper bli ifrågasatt.

You make my day!


årets utomhus-loppis-premiär!

Postat: 2011-05-16 @ 20:45:21 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (7) Trackbacks ()

Förr förra helgen va det utomhus-loppis-premiär för min del, och som jag har längtat! På lördagen begav vi oss till Stångby och på söndagen va det Staffanstorp som stod på tur. Det va även loppis i Svedala på lördagen men det hann vi inte med.

Vi hade ett par saker på vår loppis-lista som vi siktade in oss på först och främst och sprang in och letade efter när de lyfte på repen. Först och främst va det stolar till vardagsrummet, sen behöver vi även ett litet bord till en av våra uteplatser, en spegel till vår walk-in-closet och tavlor till vårt nya skåp i vardagsrummet. Men tyvärr hittade vi inte något av dessa saker, men så e det ibland med loppis, det e inte som o åka till IKEA där det finns ett givet sortiment.

Men vi gick inte lottlösa därifrån för det :) Vi hittade en massa fina saker!Två underbara vaser i blått och turkost som passar perfekt på skåpet i vardagseummet ihop med mina Kiwilyktor från Iittala och den runda lampan från IKEA. Teakfatet är ett loppisfynd sen tidigare.En stor gulbrun vas! Den gröna är ett tidigare loppisfynd. Jag har dock inte bestämt riktigt var jag ska ha den nya och om jag ska ha något i den så den får stå tillsammans med den gröna i trappen så länge :)


En stor korg som jag använder som ytterkruka i trädgården. Jag har flera stycken sen tidigare, de e både billiga och snygga! Just nu syns innerkrukan lite väl mycket men det ordnar förhoppningsvis upp sig när funkian har växt till sig, annars får jag försöka hitta någon som passar bättre.


Jag älskar zink och rostiga saker som inredning i trädgården så den här gamla bensindunken kunde jag inte låta bli att köpa.

kryddstark tävling

Postat: 2011-05-16 @ 11:44:31 Permalink Tävling Kommentarer (7) Trackbacks ()

Ni har väl inte missat IKEA Livet Hemmas senaste tävling "Kryddstarkt"?! Jag har precis laddat upp mitt bidrag och håller nu tummarna att jag vinner :D
Samtidigt passar jag på att visa er vad jag valde att ha som tävlingsbidrag. Självklart blev det vårt mest färgstarka rum i huset, biorummet i källaren!

Jag tror inte att jag har visat er en helhetsbild hur det blev när det målade skåpet blev klart och jag har deffinitivt inte visat er mina nyaste kuddar med matchande siffror som jag köpte på Moltexs rea för ett par veckor sedan.

fler nyheter i vardagsrummet!

Postat: 2011-05-09 @ 20:32:58 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (5) Trackbacks ()

Som ni kanske anade i det förra inlägget så va det inte bara den nya världskartan som hade flyttat in vardagsrummet. Nu har vi också äntligen hittat vårt efterlängtade bord! Jag har varit en riktig Blocket-junky den senaste tiden. Men det har ju gett resultat! Vi har både köpt och sålt, I like!

Jag hade också snabbt klart för mig vad jag ville ha för bord när jag började planera makeovern av vardagsrummet. Nämligen ett vitt, ovalt/elipsformat bord och allra helst med en träkant som vi har i köket. Eftersom jag gärna ville ha den där träkanten hade jag som alternativ att köpa ett teakbord och måla allt i vitt förutom kanten och sätta spännben på det.
Men nu hittade vi ett perfekt bord, förutom träkanten då :) Ett Quebeck bord från ILVA, fast till en betydligt billigare peng på Blocket, såklart ;) Med två iläggsskivor också, det va ett måste att bordet skulle kunna göras större så att vi får plats om vi har många gäster.

Det gamla bordet åkte självklart ut på Blocket och e nu sålt :)

Så nu ska vi bara hitta "nya" stolar också. Eller rättare sagt gamla teakstolar, jakten på Blocket och loppisar fortsätter!

Men det har tillkommit fler nyheter! Den gamla mattan har blivit såld och en ny har införskaffats. Det blev den efterlängtade Gåser från IKEA. Så nu har vi en stor, mjuk, fluffig matta som passar bättre i färg en den förra som va svart.sååå efterlängtad!

Postat: 2011-05-05 @ 21:47:10 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (6) Trackbacks ()

Efter mycket letande under en lång tid så har jag äääntligen hittat den! Min efterlängtade världskarta! Den e helt perfekt, underbar, pricken över i, ja helt enkelt min nya älskling när det kommer till inredning i vårt hem :)

När jag förra året började planera att göra om i vårt vardagsrum och bla måla över vår fyra år gamla fondtapet hade jag bestämt mig för att ersätta den med en stor tavla ist. Den kan man enkelt byta ut om man känner för förändring. Det tog inte lång tid innan jag visste att det va en gammal världskarta som skulle bli den där stora tavlan som skulle få dekorera väggen ist.

Jag har kollat Blocket-annonser och loppisbutiker i säkert ett halvår. För ett antal månader sedan hittade jag en annons på en världskarta utan bild, jag fick en bild i väldigt dålig kvalitet på mejl, men det kändes inte klockrent och det va en bit o köra dessutom satt den på någon slags skiva. Sen kom det en massa annat emellan och jag lömde bort den. Men efter mycket sökande utan att hitta någon ny så chansade jag och mejlade annonsören igen och frågade om den möjligtvis fanns kvar.
Det gjorde den! Så under påskhelgen när vi ändå befann oss i norra Skåne körde vi förbi underbart vackra, pittoreska Vejbystrand på vägen hem för att kolla på kartan. Måns va lite tveksam först, men när vi såg den va vi båda sålda, den va helt perfekt!

Lagom stor, fint skick, från 60-talet, fina färger, ja allt stämde! Vi hade varit lite tveksamma till att den satt på en träskiva men det visade sig vara en fördel ist, det blev som en jättestor tavla! Men det va på håret att den gick in i bilen, 185 x 115 cm stor e den. Jag fick köra och satt ända framme i ratten, men det va det värt :)

De vi köpte tavlan av hade precis byggt ett helt nytt putsat sommarhus bara några meter från havet, man kunde nästan dyka i vattnet från vardagsrummet. Ett riktigt drömläge!
Jag bjuder på lite närbilder på min nya skönhet! När vardagsrummet e helt klart ska ni få se helbild på allt!
Ni kanske även anar en annan ny sak?! Mer om det i ett annat inlägg :)


sköna drömmar

Postat: 2011-05-03 @ 18:13:27 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Livet Hemma är en väldigt inspirerande sida! Bla kan ni läsa en intervjun med grymma bloggjejen Isa med bloggen Rusta Upp.

Man kan också få sovrumsinspiration! Det får mig att komma ihåg att jag nog ska ta ovh byta mitt svart överkast mot ett vitt för att få de lite mer somrigt i sovrummet. Påslakanet hade också passat i vårt sovrum men vi har nyligen köpt nya påslakan och det finns att i inredningsväg som måste inhandlas så det får vänta!Foto: IKEA LIVET HEMMA

det blommar under körsbärsträdet

Postat: 2011-05-01 @ 23:16:23 Permalink Min Trädgård Kommentarer (6) Trackbacks ()

Jag har ända sedan förra våren haft en plan på att göra en plantering under vårt körsbärsträd. Förra våren/sommaren hann vi inte med det men nu är det äntligen klart och jag e sååå nöjd!

Gräset växer inget vidare under körsbärsträdet och det är bara jobbigt och huka sig under det när man klipper gräset. Sen tänkte jag att det kunde va fint och bryta av med en liten plantering där som ringas in av de stora stenarna.

Först plockade vi hem lite sten från stranden, sen måttade jag så att det blev en lagom stor cirkel och la ut stenarna. Vi grävde bort gräsmattan, luckrade upp jorden och fyllde på med ny panteringsjord. Sen va det dax att köra till plantskolan och välja ut lite blommor. Vi valde skuggtåliga blommor då det är mycket skugga när körsbärsträdet har fått blad. Just nu har jag inte i huvudet vilka blommor vi tillsist valde, lapparna ligger ute i förrådet, det e mörkt och regnar ute så jag vill inte springa ut och kolla, men om ni undrar får ni jättegärna höra av er så svarar jag :)

Det ser lite glest ut just nu, men vis av erfarenhet i våra andra rabatter så går det ganska fort för växterna att bre ut sig, annars får vi fylla på med fler :)


En ny, söt rabatt under vårt ljuvliga körsbärsträd som jag hoppas kommer skänka mer glädje än det glesa gräset med mossa och ogräs som växte där under tidigare.

Som vanligt glömde jag att ta en bra före-bild :( Men jag va helt säker på att jag redan hade en på datorn. Det här va den ända jag kunde hitta som någorlunda funkar som en före-bild.