jag har mött våren!

Postat: 2011-03-29 @ 20:47:11 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()

I Prag! Jo den hade faktiskt kommit :) Men det va nog rätt nyligen för det hade inte hunnit bli grönt på träd och buskar än.
Men det va sådär 10-15 grader varmt och sol varje dag! Me like :)

Det va några mycket givna dagar vi fick. En bra mix av sightseeing, vårluft, god mat, arbete, relationer och utbyte av erfarenheter. Vi lärde även känna våra nordiska kollegor ännu mer och vårt samarbete fortsätter!
Det va välidgt spännande att träffa och höra allas olika erfarenheter från våra europeiska grannar. Så olika villkor vi har! Italien skulle man inte vilja bo i om man är ofrivilligt barnlös, där är det mesta förbjudet. Medans Israel är ett föregångs land där alla behandlingar är precis som alla annan sjukvård gratis.

Systemkameran va självklart med på resan, det va riktigt kul o fota, det va längesen man hade en riktigt "fotosession" :) Därför tänkte jag bjuda er på lite godbitar!

Photobucket
Resan började på Malmös nya underjordiska tågstation, Citytunneln. Riktigt häftigt! När man flygger med lågprisbolagen på Kastrup får man gå lååångt för att komma till gaten. Men det va väldigt vacker arkitektur så det gjorde inte så mycket :)

Photobucket
Jag anlände först  så efter att jag hade installerat mig på hottellet gick jag ut för att leta upp ett ställe att äta lunch på. Jag hittade en plats i solen på en uteservering och själklat beställde jag in en kall tjeckisk öl! Sen tog jag en promenad nere vid floden och det va jag inte ensam om :)

Photobucket
Man blev glad över att se de färska blommorna på marknaden i stan, men blev också glad över priset. 35 tjeckiska koruna är 13 svenska kronor! En låda med vackra handmålade ägg fick följa med mig hem och ska hängas upp i påskriset.

Photobucket
Gamla stadens torg är en central plats i Prag som omges av gamla vackra byggnader av olika slag och där det alltid är mycket folk. Där avnjöt vi lunch på uteserveringarna två av dagarna.


Photobucket
Här är gänget samlat! Norge, Finland, Sverige och Belgien är representerade. Man fick god övning på sin engelska ;)


Photobucket
Lite sightseeing hann vi som sagt med och då är det givna målet Pragborgen som man ser uppe på toppen.


Photobucket
Till höger i bild ser man den välkända Karlsbron med alla statyerna.


Photobucket
Det är en lång vandring uppför, men det e det väl värt när man kommer upp och ser utsikten över stan!


Photobucket
Pragborgen består av många olika vackra byggnader.

Photobucket
På vägen tilbaka gick vi över Karlsbron. Statyerna är fascnierande men de flesta av dem skulle behöva restaueraras.


Photobucket

Men fokus på resan va ju såklart mötet med Fertility Europe, organisationen som består av patientföreningar för ofrivilligt barnlösa från hela Europa. Här håller vår ordförande Lina en presentation om vår förenings höjdpunkter sen förra mötet. Vi fick den söt kakan från den tjeckiska föreningen som va värdrar för mötet ;)


en spännande vecka!

Postat: 2011-03-22 @ 09:51:19 Permalink Resor Kommentarer (9) Trackbacks ()

Nu ska jag snart hoppa in i taxin för att börja resan mot Prag och en spännande men en helstisk vecka med mycket jobb tillsammans med mina internationella kollegor från patientföreningar runt om i Europa.
Jag tycker det e lite läskigt att resa själv, inte att flyga, men att hitta rätt, göra rätt, inte missa något. Men jag börjar bli rätt varm i kläderna efter ala resor till Stockholm det senaste året så det ska nog gå bra :)

Vi har en dag till sightseeing så jag hoppa på soligt och varmt väder och ser framför mig en kall tjeckisk öl på en uteservering på ett av Prags myllrande torg!


Antingen glömde vi ta med kameran till Prag när vi va där för ett par år sen, eller så har bilderna försvunnit i nån datorkrasch, så det fick bli en bild från Barcelona ist.

weekend i Stockholm!

Postat: 2011-03-18 @ 13:48:28 Permalink Blandat Kommentarer (3) Trackbacks ()Om en liten stund åker vi till Stockholm över helgen!
Framförallt ska jag på årsmöte och styrelsemöte med Barnlängtan men det blir även tid till att träffa vänner och familj!

Sen blir det en kort mellanlandning hemma för att sen åka till Prag på tisdag för möte med Fertility Europe som är ett samfund för de europeiska patientföreningarna. Så jag har hektiska men spännande och roliga dagara framför mig!

Hoppas ni får en härlig helg!

TV-projektet - Vecka 3: Gången

Postat: 2011-03-16 @ 20:15:37 Permalink Söderläge Kommentarer (5) Trackbacks ()

Om jag skrev att det dröjde länge mellan inläggen från vecka 1 och vecka 2 så e det ingenting mot vad det har dröjt sen jag skrev om vecka 2 tills nu då jag har tänkt visa er bilder och skriva om vecka 3 av trädgårdsprogrammet Söderläge som vi var med i sommaren 2008.
Det e säkert många av er bloggläsare som inte va med då och som kanske inte ens vet om att vi har varit med i programmet, men om ni vill läsa de andra inläggen om programmet så hittar ni dem här :)

Bättre sent än aldrig, här kommer en liten redogörelse samt bilder från delprojekt och vecka 3 av TV-inspelningarna av Söderläge - gången!


Gången före! Bilderna är tagna från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.

Första veckan grävde vi ju ut för alla projekten i hela trädgården, fast det visade de inte i TV, utan de tog de klippen och la in för det projekt som va aktuellt ;-) Första veckan byggde vi ju ett växthus och anlade en ny lite uteplats vi växthuset. Den andra veckan började vi sedan längst in i trädgården, vid huset, med vår uteplats och runt den.
Vecka 3 va det sedan dags för att förändra vår enormt långa, smala gång. Det va ju som sagt redan utgrävt så våra anläggningskillar, Johan och Kalle, kunde sätta igång direkt med att göra underarbetet till stenläggningen.Så här såg Marias ritning ut! Några saker förändrades under arbetets gång.


Då va det dags att börja riva upp den gamla gången och de fula plattorna.


Utgrävt och klart! Förarbetet va rejält, det blev som en stor lång vallgrav i trädgården, som dessutom fylldes med vatten eftersom det regnade så mycket under våra inspelnings veckor.


Plattläggarna Kalle och Johan gjorde ett grundligt förarbete, det va mycket avvägande och mätande.


De små stenarna som Maria hade valt passade perfekt till att göra den breda, böjda gången. Vi e så tacksamma att vi fick hjälp med det här av proffs, vi hade aldrig kunnat eller orkat lägga den här gången och gjort ett så bra arbete!
Vi passade även på att dra el till ny belysning i trädgården när det ändå va uppgrävt, därav de gula fula rören som inspelningsproducenterna inte va så förtjusta i, de såg inte så bra ut i "bild" ;)


Gången va det mest Kalle och Johan som fixade med så då passade Maria och hortonomen Sanna på att beskära ett av våra äppelträd, det va mycket välbehövligt!


Det såg lite kalt ut till en början men det blev himla bra! Men vilket jobb det blev för mig och Måns efteråt att ta hand om alla grenar som de hade klippt ner och alla äpplen som hade fallit till marken!


Vi planterade även två glanskörsbärsträd i början av gången som en snygg entré till uteplatsen och huset.


Förutom att klippa till äppelträdet så klippte hon även till vår övervuxna, sneda bergstall. Det va också oerhört välbehövligt! Egentligen ville vi inte ha kvar den, men det passar bra med den som avgränsare och insynsskydd och efter att Maria hade format till den så blev det jättebra!


Runt tallen hade jag och Måns jordförbättrat under veckan så där avslutade Maria veckans projekt med att plantera olika marktäckare och buskar, som en snygg inramning till gången.
Då va plantorna inte så stora, men de tog sig snabbt och nu e de tom för stora så i år måste jag gallra!


Så här såg trädgården och gången ut före den tredje veckans projekt, inte så kul precis :)


Och så här fint blev det efteråt, sett uppe ifrån vårt sovrum!


En före-bild sett ute ifrån trädgården. Jag saknar verkligen INTE vår "gamla" trädgård och den fula, smala gången!


Det här gillar jag MYCKET bättre :D

inga mer torra slitna trädgårdshänder!

Postat: 2011-03-16 @ 18:32:36 Permalink Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nepp, det kommer jag slippa! Jag fick möjligheten att prova de nya produkterna från Decubal mot torr hud. Perfekt för mig som har väldigt torr hud! Händer, ansikte, läppar ja typ hela kroppen, specillet nu på vintern. Jag har ju ganska ljus och känslig hy och har haft svårt att hitta bra ansiktskrämer och lotions. Jag köpte nya från Loreal mot torr hud för ett par veckor sen men de innehöll för mycket parfym så det svider som attans när man smörjer in sig med den :( Så den spara jag till somamren i stället och smörjer in benen med, då kommer den funka bättre för mig :)

Jag har precis fått mina produkter från Decubal så jag har knappt hunnit börja använda dem men hitintils känns det riktigt bra!

Deras kampanj med "Första hjälpen mot torra och slitna trädgårdshänder" e riktigt bra också! Passande produkter med en balsam för läpparna och små torra fläckar samt handrämen som skyddar och mjukgör tillsammans med trädgårdshandskar och trädgårdsspade, smart :D

Nu ska det bara bli 10 grader varmare ute så att man kan va ute i trädgården och påta, jag längtar sååå! Ännu en sak jag har abstinens av, förutom loppisar ;)


Dessutom fick jag jättefina produkter från Keune av pappa när han kom hem från modemässan i Kroatien. Saltvatten sprayen ser jag verkligen framemot att testa!

hjälp - vi måste ha en sänggavel!

Postat: 2011-03-12 @ 18:49:42 Permalink Mitt Hem - Sovrum Kommentarer (6) Trackbacks ()

Vi har visserligen funderat på att skaffa en sänggavel till vår säng men tänkt ta det lite senare eller när det dyker upp någon som vi verkligen vill ha. Vi tröttnade ju på den förra och sålde den när vi gjorde om i sovrummet.
Men häromdan när jag skulle bädda och det va ljust i sovrummet upptäckte jag att möstret liksom har "försvunnit" där vi har våra huvudkuddar, tapeten har missfärgats och kändes lite "flottig" :( Så nu MÅSTE vi snarast skaffa en sänggavel så att den inte förstörs ännu mer.

Men vi har ingen aning om vad vi vill ha för en. Så nu undrar jag om ni har några bra tips?! Det ska helst bara va en huvudgavel eftersom vårt sovrum e ganska litet, men det funkar med en hel sängstomme oxå. Sen får den inte kosta för mycket heller. Så om ni har några bra tips får ni gärna skriva dem i en kommentar eller mejla mig!årets första loppisrunda!

Postat: 2011-03-12 @ 18:27:11 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äääntligen - idag har vi varit på årets första loppisrunda! Vilken abstinens jag har haft, jag älskar att åka runt o kolla på gamla grejer och göra roliga och annorlunda fynd till en billig peng :) Det här e ett riktigt vårtecken!Det blev en runda mot Eslöv och Söderåsen närmare bestämt till Erikshjälpen i Eslöv, Lions Club Eslöv sen förbi Auktionsgodsaffären i Billinge, där stannde vi även till på ett mysigt gammeldags café och fikade. Vi avslutade dagen med ett besök på Emmaus Fredriksdal som ligger mellan Marieholm och Röstånga.
Egentligen va vi på jakt efter bord, stolar, spegel och en världskart, men det e inte alltid man kommer hem med just det man e ute efter, det e ju inte som o åka till IKEA o handla ;) Men vi hittade några små godbitar ändå som två vaser och ett fat. Så det blev en lyckad och trevlig utflyktsdag trots allt :)

mediakåt?!

Postat: 2011-03-11 @ 17:21:59 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ha, ha ja det kanske det finns de som tycker, men jag anser mig mest engagerad, så in i norden :)

När Dr Robert G Edwards fick Nobelpriset förra året för sin upptäckt av IV,F sk provrörsbefruktning, så skrev den stora tidningen här nere i södra Sverige, Sydsvenska Dagbladet, ett par artiklar om ofrivillig barnlöshet. Då passade jag på att kontakta de journalisterna som hade skrivit artiklarna och tala om att vi uppskattade det de gjorde samt att om de hade planer på att skriva fler artiklar så fick de gärna kontakta Barnlängtan om de behövde hjälp eller information.
Jag berättade också om några av våra aktiviteter och mål som vi jobbade för. De nappade på det här och det visade sig att de hade planerat in en hel artikelserie om just ofrivillig barnlöshet. Så sedan i höstas har jag haft kontinuerlig kontakt med journalisterna och för ett tag sen va en av dem här hemma och intervjuade mig om allt mellan himmel och jord i ämnet. Och resultatet känns riktigt bra!

Här kan ni läsa den första artiklen i serien och som jag personligen va med. Och här är en annan artikel som min kollega Johanna, som har bloggen "Inte utan min åsikt" har blivit citerad i. Första sidan och sen ett uppslag i tidningen, inte illa!Nästa helg e det dags för årsmöte med Barnlängtan. Då hoppas vi få till en ny suverän styrelse med nya starka, friska viljor, arbetskraft och engagemang. Det sista halvåret har det varit tufft då flera stycken har hoppat av :( Vi har många utmaningar och mål i år så vi hoppas verkligen att det blir bra!

Veckan efter åker jag och min kollega Lina till Prag för möte med Fertility Europe, som är en sammanslutning av patientföreningar för ofrivilligt barnlösa runt om i Europa. Samtidigt har ESHRE, som är den Europeiska sammanslutnigen för läkare och liknande som arbeta med fertilitesfrågor och behandlingar, möte så det blie någon aktivitet tillsammans med dem också. Det ska bli jätte roligt och spännande! Man får så mycket kraft och energi av att träffa andra som jobbar och kämpar för samma sak!
Sen hoppas jag på lite sol, vår och värme också så man kan sitta på uteserveringarna och dricka en kall öl :D

halv åtta hos mig!

Postat: 2011-03-11 @ 13:41:47 Permalink Blandat Kommentarer (3) Trackbacks ()
Nej, nej inte hemma hos mig! ;)
Jag minns inte om jag har berättat att jag anmälde min kära pappa till "Halv åtta hos mig" i början av förra året? I alla fall, han kom med :D Det e ju lite hemligt sånt men nu e det snart dax för hans program och det e okej att gå ut och berätta och "marknadsföra" det :)
Min pappa ääälskar o laga mat och e en riktigt hejare på det! Han e dessutom en stor personlighet så jag kände på mig att de skulle välja honom. Förutom att det va en kul grej så va det ett ypperligt tillfälle med lite smygreklam, hi hi ;) Såklart lagade han mat med tryffel och använde våra produkter som vi säljer i vår e-handelsbutik, Armano's - Deli, Drinks & Wine.

Det va i slutet av oktober som de kontaktade pappa och sa att de va intresserade av att ha med honom men att de skulle träffa ca 15 andra i Malmö-området och sen välja ut 4 stycken. Han blev utvald och i början av december spelades programmen in. Så nu e vi TV-kändisar båda två :D

Jag kan såklart inte berätta hur det gick utan det får ni se om ni kollar på "Halv åtta hos mig" v.12 den 21-24 mars! Jag lvoar att påminna er och efter programmet kan jag berätta lite roliga anekdoter :)

lyxhem till salu!

Postat: 2011-03-10 @ 18:13:15 Permalink Inredning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag måste bara tipsa er om serien "Lyxhem till salu" på TV4Plus om ni inte redan har sett det! Det är en dansk dokumentärserie om två mäklare i Danmark, Pernille Sams och Jan Fog, som bara säljer lyxvillor vid havet, herrgårdar och gårdar i Danmark och även utomlands, dels kan man drömma sig bort och önska att man hade råd att köpa husen men man får också massor av inspiration och kan dregla över snygg dansk arkitektur, inredning och möbler.

Missa inte! Programmet går vardagar dag kl 18.55, dubbelavsnitt.Bilder lånade från TV4Plus, Pernille Sams och Jan Fogs hemsidor.


Jag har valt de finaste bilderna, men annars känns det som de har en del o lära av våra mäklarfirmor när det gäller layout på hemsida och fotografering av objekten :)

första och sista åket för säsongen!

Postat: 2011-03-09 @ 19:05:10 Permalink Resor Kommentarer (3) Trackbacks ()Förra veckan frågade min mamma mig om jag ville följa med och åka skidor/snowboard en dag, självklart ville jag det! Jag har ju inte kommit iväg på hela vintern på någon åkning och re-unionen som vi skulle ha med säsongsgänget från Sälen -97/98 blir inte av, (ja, jag e så gammal och det va så länge sen som jag säsongade i Sälen), så det va i grevens tid!
Den här veckan va nämligen sista veckan som de hade öppet i vår fashionabla skidanläggning Vallåsen på Hallandsåsen, ja några berg har vi ju inte här nere men en ås duger bra med ibland :). Så igår packade vi bilden och körde iväg. Och vilken tur vi hade med vädret! 4 plusgrader, strålande sol från en klarblå himmel, inga liftköer och bra snö i backen. En kanondag helt enkelt :) Idag har det regnat och blås här.

Vi har ju redan haft vårt sportlov i Skåne men jag gissar att det e många andra som har sportlov den här veckan som e iväg och åker skidor, hoppas ni får en bra vecka!

vi har möblerat om!

Postat: 2011-03-06 @ 20:45:19 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (10) Trackbacks ()

Äääntligen händer det nåt nytt på inredningsfronten här hemma! Jag har haft många idéer och funderingar den senste tiden men vi har varken haft tid eller råd att förverkliga dem. Men nu har vi börjat lite smått i vårt vardagsrum, tjoho! Vi tar det lite i taget så blir det varken dyrt eller tar så mycket arbetstid i anspråk :)

Vårt vardagsrum e inte så stort och vi vill helst få plats med både soffa och matbord, men så som vi har haft det möblerat sen vi flyttade in för snart 4 år sen har det varit ganska trångt. Men nu efter ommöbleringen så blev det mycket luftigare och hela rummet känns mycket större!
Förutom att vi ville möblera om så har vi tröttnat på vår fondtapet, vi vill ha något som är lättare att förändra. Så planen e att vi ska måla över tapeten med vit färg och ist ska vi ha en STOR tavla där eller en gammal världskarta om vi hittar någon fin.
Vår TV-bänk, IKEA Bestå Burs, köpte vi för att matcha tapeten så den va det första av möblerna som vi har bytt ut. Vi sålde den via Blocket igår på förmiddan och på eftermiddan köpte vi en nya via Blocket, byteshandel me like!

Så här ser det ut just nu och ni får även se före-bilder. Men det e inte klart än, mer ska förändras :)


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Det här e som sagt bara början, mer ska förändras! Tv-n ska vi nog fästa på väggen i stället, mattan Gåser från IKEA ska vi ha under soffbordet ist, nya kuddfodral till soffan, matbordet ska bytas ut mot ett elipseformat vitt bord, stolarna ska ev. bytas mot gamla stolar i teak, isf byter vi även ut väggskåpen. Sen kommer det säkert dyka upp fler saker på vägen som vi vill ändra. Men det här e planen på ett ungefär och ommöbleringen e en bra början, det känns som vi har fått ett nytt rum :)

drömköket - vinnarna är utsedda!

Postat: 2011-03-02 @ 16:26:46 Permalink Inredning Kommentarer (8) Trackbacks ()

Det händer mycket när man e borta några dagar! Jag hann precis läsa mina mejl som hastigast häromdagen och såg att finalisterna i IKEAs Drömköket-tävling va utsedda. Jag hade tyvärr inte gått vidare men det gjorde dock två av mina allra käraste bloggvänner, Isa - Rusta Upp och Dessi - Home and desire. Jag hade tänkt rösta idag när jag kom hem efter mässorna men tji fick jag, tävlingen va redan avgjord. Men jag blev ändå glad när jag såg att en av bloggvännerna hade gått o vunnit, nämligen Dessi :D Ett jättestort grattis från mig till dig vännen!

Men en rolig nyhet fick jag iaf, förutom ett mejl om finalisterna låg det ett mejl i min mejlbox från IKEAs köksavdlening i Uppsala som hade sett mitt bidrag och bilder på vårt kök på Livet Hemma och frågade om de inte kunde få låna bilder på vårt kök och sätta in i deras inspirationspärm där de visar upp smarta och annorlunda lösningar. Jag blev väldigt smickrand! Fast det hade inte varit helt fel o vinna presentkort på IKEA också ;)


Bild lånad från IKEA Livet Hemma. Här kan ni se och läsa om finalisterna.