Mallorca here we come!

Postat: 2011-07-21 @ 19:43:52 Permalink Resor Kommentarer (3) Trackbacks ()

Snart sitter vi i ett plan på väg till solen!


sommarbilder

Postat: 2011-07-21 @ 13:44:32 Permalink Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har inte varit något kanonväder här nere i söder så vi har försökt hitta på saker och roa oss så gått det går ändå. Kameran har inte varit med överallt men lite har vi dokumenterat, inget spännande, men ett litet sommarinlägg får man ju bjuda på här på bloggen :)
Zoomobjektivet har fått ett grå(ND)filter så det ska användas flitigt nu!


Loppisar är obligatoriskt! Här är vi på Janstorps jätteloppis, vi fick fatt i en spegel men tyvärr gick inte glaset att göra rent :(

I Ystad hade de en internationell matmarknad med en massa godsaker!

Sjöar och hav hör sommaren till, tyvärr har det inte blivit så mycket bad som jag hade önskat :(


Måns fick lite fisketid när vi va uppe i hans föräldrars stuga.Utsikt över sjön vid stugan. Det blir lite mer karraktär på himlen med filtret :)

sommar-look i lilla badrummet!

Postat: 2011-07-21 @ 10:20:33 Permalink Mitt Hem - Badrum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har nog bara visat er hur det ser ut i vårt lilla badrum på ovanvåningen, (det av våra två badrum som är acceptabelt utseendemässigt) en gång förut. Nu har det fått en fräsch sommar-look med turkosblåa accenter och nya somriga foton i tavelramarna ist för de höstiga orange accentfärgerna och höstbilderna i tavlorna.

Fotona i tavelramarna är tagna av mig i Lomma.
saft, saft jordgubbssaft...

Postat: 2011-07-17 @ 10:42:42 Permalink Mat och annat gott Kommentarer (11) Trackbacks ()

...bättre saft har ingen haft! Fast det heter väl hallonsaft i sången egentligen ;)

Vi tog en cykeltur, 1,5 mil ToR, från Lomma till Flädie och plockade jordgubbar häromdan. På vägen hem stannade vi o tog en lunch på Örestads Golfklubb. En mycket trevlig utflyk där man förutom goda jordgubbar och lunch även fick bra motion på köpet!
Säsongen e nästan över när det gäller jordgubbar men vi lyckades få ihop 2 kg tillslut. Hem och pocka lite hallon och dan efter satte vi igång med vårt första bär-saft-kok. Vi har gjort flädersaft många gånger förr, men det här va inte svårare.
Här hittar ni receptet som vi använde oss av.Först får man snoppa och skölja bären, sen koka dem upp dem med vatten.Sen ska de silas så att det bara blir saft kvar. Vi använde bunke, durkslag, kökshandduk och tvättklämmor :) Sen ska saften kokas upp och sen i med socker.Sen slår man upp den varma saften på väl rengjorda och varma flaskor. Låt dem svalna och sätt sen in dem i kylen. En av våra flaskor blev en gå-bort-present :)

äntligen nya stolar!

Postat: 2011-07-15 @ 21:03:05 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (6) Trackbacks ()

De är funna! Våra efterlängtade teakstolar till matbordet :D Tjoho! Och lustig nog fanns de nästan mitt framför näsan på oss, nämligen hemma hos våra grannar ;) De har byggt om i huset och hade ett extra bord och stolar över, som tur va för oss har vi lite samma stil och de gav gärna bort dem till oss i utbyte mot lite arbetskraftshjälp.

Tyvärr hade de bara fyra stycken, vi hade behövt sex, som både jag och grannen Malin trodde. Men det e okej så länge ändå. Vi får ut o leta efter några liknande som passar ihop med dem.
Vi gillar formen och färgen så mycket på dem så vi ville ändå ha dem. Så länge, tills vi hittar två andra, har vi kvar två av de gamla stolarna.

Vi köpte nytt ljust möbeltyg på Stoff & Stil och klädde om dem, färgen matchar vår matta bra och strukturen på tyget matchar vår soffa.

Så här kommer en bildkavalkad på min nya förälskelse - våra stolar! Och resten av vardagsrummet som i stort sett e klart efter den nya makeovern. Jag e riktigt nöjd med resultatet, om jag får säga det själv ;) Kanske, kanske ska jag byta ut soffbordet mot ett teakbord som står på ovanvåningen och väntar, jag ska testa och se hur det blir iaf. Jag gillar mixen av gammalt och nytt, det passar bra i vårt 50-tals hus.


rapport och bilder från årets Almedalsvecka

Postat: 2011-07-15 @ 18:15:41 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nu har jag varit hemma en dryg vecka efter årets upplaga av Almedalsveckan i Visby. Det blir som alltid en intensiv vecka men så rolig och givande. Jag tror kanske att jag ska ändra inriktning från formgivning och marknadsföring till att jobba med politik på heltid :)

Dagen innan vår paneldebatt gick vi runt och sålde in vårt budskap och delade ut inbjudningar till debatten. Responsen vi fick va över förväntan. Vi gick runt med ett plakat som va väl synligt och alla blev nyfikna på vad det va för information som vi delade ut, det va tom folk som knackade oss på ryggen och bad om att få våra flyers! Det hör inte till vanligheterna, vi e ju inte direkt ensamma om att dela ut flyers och försöka få folks uppmärksamhet om man säger så.

Vi lyckades även dela ut vårt material till ett flertal mycket inflytelserika personer, högt uppsatta politiker och partiledare!

Förutom vår egen paneldebatt så deltog vi även på andra seminarier och debatter och fick ställa våra frågor till beslutsfattare men också diskutera våra frågor med några väldigt viktiga personer. Allt jobb och alla samtal har lett till att vi kommer bli inbjudna till olika departement och presentera våra frågor, det e stort! Så vi e jättenöjda med veckan :)

Med oss under veckan va en tjej som jobbar som frilansfotograf, Johanna Norin heter hon, och hon tog foton när vi va ute på stan men även från paneldebatten. Så alla foton nedan är tagna av henne. www.johannanorin.se

Hela gänget är ute på stan, delar ut flyers och pratar med folk.


Jag in action! Den vänstra bilden är från dagen innan paneldebatten och den högra är från morgonen innan när vi gör ett sista ryck.

Vår moderator, Gabriella Ahlström (Kattis syster), började med att ställa frågor till vår ordförande och vice ordförande, bl.a. om vår enkät om ofrivilligt barnlösas hälsa och livskvalitet.


Hela panelen samlad med läkare, politiker och en ekonom. Tyvärr fick personen från Socialstyrelsen (vår "motståndare") förhinder i sista minuten, vilket såklart va jättesynd :(


Läkaren och nationalekonomen presenterade sin rapport som visar att det faktiskt lönar sig för staten att finansiera fertilitetsbehandlingar som tex IVF.


Publiken var delaktig och ställde bra frågor till panelen.


Som avslutning höll Anna-Lena Brundin en liten stand-up, hon refererade bl.a. till sin bok "Det svider lite". Hon har själv haft svårt att få barn och fick bara ett men ville ha fler. Men tyvärr så skojade hon inte så jättemycket om ofrivillig barnlöshet, vilket faktiskt hade varit okej. Till höger vår moderator Gabriella Ahlström.


Efteråt fick vi möjlighet att prata med både folk från publiken och de i panelen!

nu drar jag till Gotland!

Postat: 2011-07-03 @ 23:06:33 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()

Jajamensan! På tisdag åker jag och jag e laddad till tänderna för en hektisk men rolig vecka i under Almedalen/politikerveckan i Visby på Gotland :)
I år ska vi ha ett stort seminarie tillsammans med läkemedelsbolaget MSD. vi har valt att kalla det "Det svenska barnlotteriet – på vilka villkor ska ofrivilligt barnlösa få bli föräldrar?". Vi ska ha en paneldiskussion som leds av Gabriella Ahlström, Kattis Ahlströms syster. I panelen en överläkare, en nationalekonom, en från Socialstyrelsen, en politiker och så klart en från oss i Barnlängtan. Sen avslutas det med en stå up show med Anna-Lena Brundin.
Det ska bli så spännande och roligt!
Här finns inbjudan på Facebook och här kan man läsa om det på vår hemsida. Vi har ska bla släppa en rapport baserad på en enkät som vi har gjort under våren som handlar om ofrivilligt barnlösas livskvalitet och hälsa. Idag har TT gått ut med förhandsinfo kring den, de e STORT! Nu hoppas vi på mycket publicitet kring den :)

Det har och är mycket jobb, men det är så givande och roligt så det gör inget! Sen e det inte fy skam att spendera nästan en vecka på Gotland och umgås med sina kära vänner och kollegor i Barnlängtan :)


midsommarbilder

Postat: 2011-07-02 @ 00:07:42 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (3) Trackbacks ()

Här kommer lite bilder från vårt Midsommarfirande i Löderup på Östelen!

Som vanligt finns fotografen (jag) inte med på så många bilder ;) Och sen kunde jag inte fota när vi lekte lekar och vid grillningen på kvällen glömde jag bort den, men jag fick med det mesta iaf av en härlig midsommarhelg!


Vi började med sillunch! Vi hade fint väder men det va inte så jätte varmt så det va skönt med uterum :)


Ibland lyckas man fastna på bild ;)


På väg till Backåkra över kohagarna för lite dans runt midsommarstången och picknick i gröngräset!
Det va lite mörka moln på himlen emellanåt, men det va inget som hindrade oss och ingen annan för den delen heller. Det va fullt med folk på ängen!
De vuxna får också leka lite ibland ;)


Ibland e det skönt, och roligt, att ha kameran med sig, så "slipper" man va med på sånna här lekar ;)


Sötnosar!


Ser ni vem det e?! Han i beige kavaj och vita byxor som håller på att packa ihop? Det e ju självaste Björn Ranelid!


Det hela avslutades med en lång ringdans! Sen glömde jag som sagt av att fota mer för dagen...


På midsommardagen va det rätt kyligt men vi tog en prommenad ner till havet iaf och det va riktigt härligt och uppfriskande!


Barnen och hunden va inte rädda för att doppa tassar och tår i det kalla vattnen! Men vi vuxna höll oss på stranden och solade oss på stenarna.