ett höjdar möte!

Postat: 2011-01-28 @ 11:10:36 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (6) Trackbacks ()

Ja ett höjad möte va det på alla sätt i onsdags! Vi befann oss på 54:e våningen i det berömda Turning Torso huset mitt Malmö. Deltagar listan va fylld med höjdarnamn från alla möjliga storföretag. Dessutom förärades vi av två handbollshöjader Bengan "görkbörk" Johansson och tränaren för det kroatiska landslaget.

En storhöjdare dök upp lite senare på kvällen, Mats Gabriellsson också känd från SVTs Draknästet. Jag blev nästan lite starstruck när jag såg honom. Han höll sig till en början i ett sidorum där serveringspersonalen och även pappa och jag höll till. Han stod och åt där och pratade med en kollega och i mobilen som ringde typ hela tiden fast klockan va 7-8 på kvällen ;) Bizzy, bizzy! Pappa reflekterade först inte vem han va men när jag hade upplyst honom så tog det inte många minuter innan pappa kom tillbaks med hans visitkort i handen :)

Det va ett mycket givande och lyckat event och maten och drycken blev riktigt lyckad. Vi fick mycket beröm för både maträtterna och vinerna! MEn en lååång dag, man va helt slut i både kroppen o knoppen när jag kom hem halv tio på kvällen.
Nu hoppas vi att det också kan leda till lite business ;)

Jag hade kamren med mig men glömde och byta till mitt nya zoomobjektiv! Min någon härlig utsiktsbild lyckades jag ta och sen såklart på den häftiga inredningen! Såklart glömde jag att fota den uppdukade maten men det va så mycket anant o tänka på då :)


Photobucket

Photobucket

Photobucket

idag är ingen...

Postat: 2011-01-28 @ 10:22:29 Permalink Blandat Kommentarer (5) Trackbacks ()

...vanlig dag, idag är det min födelsedag. Hurra hurra hurra! Jag grattar mig själv, bra va :)
Eller ja, varför ska man fira att man blir äldre, det e väl inget o fira?! Fast det e som e bra med o fylla år e att man får önska sig saker :) Precis vad man vill! Vissa saker verkar dock aldrig slå in :( Men några gör :)

En present fick jag lite tidigt, det va nämligen ett superpris på Tamron 70-300 mm F4-5,6 Macro 1:2 förra helgen på Mediamarkt så jag övertalade mannen att ge mig det i födelsedagpresent :D
Vi har länge, båda två, velat ha ett zoomobjektiv så vi kommer få mycket glädje av det här!

Ikväll har jag bjudit hem några tjejkompisar på lite midda o fest och i morron blir det Afternoon Tea Party för familjen! Kanske slår fler önskningar in då ;)

Hoppas ni också får en rolig o bra helg!
spännande möte!

Postat: 2011-01-26 @ 09:39:37 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (4) Trackbacks ()Vi har fått förtroendet att leverera våra kroatiska delikatesser och drycker till svenskt-kroatiskt affärsseminarie i anknytning till Handbolls VM i Malmö! Seminariet annordnas av Sydsvenska handelskammaren i samarbete med Ljubo Mrnjavac (känd från SVT:s Draknästet)/Rosengård Invest.

I eftermidda är det dax! Pasta med tartufata, bruschetta med tomatra, ost, salami, vin m.m ska dukas upp och vi hoppas att det tas emot med välbehag av både de svenska och kroatiska deltagarna på dagens seminarie.
Deltagarna är chefer från stora företag nere i södra Sverige, kroatiska företag och handbollsspelare och tränare från både det svenska och det kroatiska landslaget. Dessutom kommer Tina "Mat Tina" Nordström och sen väntas också en hemlig gäst med handbollsanknytning!

Väldigt spännande men också sjukt nervöst! Jag e världens sämsta minglare, men det här är förutom ett bra tillfälle för oss att visa upp våra produkter också ett ypperligt tillfälle att knyta nya affärskontakter.
Här kan ni läsa pressmeddelandet som jag skickade ut häromdan :)

Håll tummarna för oss!

utvecklande men utmanande

Postat: 2011-01-26 @ 09:23:12 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jahapp, då har man satt sig för ännu en utmaning! Att lära sig Wordpress, ska bygga en helt ny hemsida till pappas företag. Kul, men tufft o lära sig nya saker hela tiden. Men det är både utmanande och utvecklande och det gillar jag så jag ska inte klaga :) Fördelen med Wordpress e att det finns tusentals färdiga mallar som man kan använda, men det gäller och hitta någon som passar ens behov och sen ska den ju anpassas efter våra saker, mend et blir nog kanon när den e klar :)

Ibland kan det bli lite för många nya saker på en och samma gång. Jag har ju precis lärt mig verktyget för webbshopen och nu håller jag också på att sätta mig in i programmet Joomla som vi använder till Barnlängtans hemsida *puh*.
Skulle gärna vilja hitta någon mer som vill hjälpa oss att administrera Barnlängtans hemsida för jag hinner inte riktigt med det. Känner du dig manad? :) Eller känner du kanske någon annan som har erfarenhet av att jobba med hemsidor och gärna Joomla så hör gärna av dig till mig!äntligen helg!

Postat: 2011-01-21 @ 17:20:42 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

Photobucket

Bild från hamnen i Lomma från gårdagens fotorunda!


Äntligen är det helg! Än så länge har vi inga jätteplaner för helgen förutom att vi ska hem till min pappa på midda ikväll tillsammans med goda vänenr som är hemma på snabbvisit från Brasilien och i morgon ska vi ha videokonferens, för första gången, med Barnlängtan på eftermiddan. Håll tummarna för att tekniken inte struler!

Ska ni göra något speciellt eller kul i helgen?

Kram på er!!!

vinterfotografering

Postat: 2011-01-21 @ 17:16:27 Permalink Foto Kommentarer (2) Trackbacks ()

Är kallt! Igår sken solen här i Lomma efter en lång tids grå- och slaskväder. Jag har knappt varit utanför dörren på hela veckan och behövde handla så jag passade på att cykla ner till centrum innan solen gick ner och tog med mig kameran för att se om jag kunde knäppa några fina bilder på vägen :)

Eftersom jag inte hade varit ute så mycket på senaste tiden så trodde jag inte att det va så kallt längre eftersom snön har försvunnit och vi har haft plusgrader de senaste veckorna. Men det va kallt! Men några bilder hann jag ta innan fingrarna förfrös och solen gick ner helt.

Photobucket
Nere vid hamen och stranden byggs det för fullt fortfarande, Å-husen är nog de senaste i raden som har blivit klara.

Photobucket
De har 3 vångingsplan och ligger precis nere vid ån som mynnar ut i havet. Egen brygga tror jag att de ska få också.

Photobucket
Jag skulle inte kunna tänka mig att bo nån annan stans än vid havet, det e så vackert!

Photobucket


fototävling!

Postat: 2011-01-20 @ 22:59:26 Permalink Tävling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är med och tävlar i en fototävling hos Megapixlar med temat människor, där man kan vinna ett presentkort på 400 kronor hos Qpix.se. Vill du också vara med och tävla kan du gå in här!Fotot är på min lillasyster Nicole när vi var i Barcelona förra julen. Hon fick agera model när jag övade inför bröllopsfotograferingen.

utmaning!

Postat: 2011-01-20 @ 15:34:25 Permalink Mitt Hem - Arbetsrum Kommentarer (3) Trackbacks ()

Först utmärkelser och nu en utmaning! Kul :) Denna gång kommer utmaningen hela vägen från Schweiz!!! Nämligen från Towe.
Utmaningen består i att visa hur det ser ut där man sitter och bloggar, min egen lilla blogghörna helt enkelt.
Vi har ju ett arbetsrum som används väldigt flitigt. När vi flyttade in va tanken att vi skulle ha arbetsrumemt i källaren men sen ändrade vi planen och gjorde om extra rummet mellan hallen och vardagsrummet, som en gång i tiden var en altan. Det är jag väldigt glad för! Det e inget kul o sitta nere i källaren själv. Här sitter man mitt i huset liksom och har nära till allt :)

Så här ser det ut, när det är undanplockat, så fint ser det inte alltid ut, men man måste ju visa upp det från sin bästa sida ;)


utmärkelser!

Postat: 2011-01-16 @ 17:13:00 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()
Tack kära, kära bloggvännerna Miss S och Sara för Awardsen ni har gett mig :D

Uppdraget med awarden är att svara på några frågor och sedan skicka den vidare till sju andra personer. Här kommer mina svar!

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
"Naturligtvis är jag det, Slingersvans." Det hade smugit in ett hotfullt
(Harry Potter och Den flammande bägaren, J.K. Rowling)

Vad var det senaste du såg på tv?
Herrarnas 2:a åk i slalom från Wengen i Schweiz på SVT

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Lyssnar på Tove Styrkes nya skiva på Spotify

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
I går kväll, feströkte på altanen :O

Vad har du på dig?
Lila byxor, vit t-shirt med svart tryck och en svart kofta

Vilken var den senaste filmen du såg?
Toy Story 3, tror jag

Skulle du överväga att flytta utomlands?

Ja, jag tror det iaf. Vi har haft de tankarna många gånger. Senast förra året då Måns fick ett erbjudande om ett jobb utomlands i 6 månader, det hade varit helt perfekt! Men tyvärr passade det inte med hans jobb här hemma just då.

 

Jag skickar vidare den här awarden till alla som vill! :)


nymålat!

Postat: 2011-01-16 @ 16:17:22 Permalink DIY Kommentarer (1) Trackbacks ()Yes! Då har jag äntligen kommit igång och börjat förvandla teakskåpet som jag fyndade på loppis i somras och som vi har som förvaring för filmer och spel i biorummet i källaren. Jag berättade ju om att jag hade hittat inspiration till hur jag skulle göra om det samt att jag hade köpt en läcker orangefärg till det.

Men jag har ofta en lång startsträcka innan jag börjar med sånna här projekt. Det ska slipas, grundmålas, all väntan osv. Men nu är jag igång! Fast det blev ett litet bakslag :( Träet "blödde igenom" på utsidan av skåpet efter att jag hade målat med den vattenbaserade grundfärgen. Målade en gång till samt testade på en liten bit att måla med den slutliga lackfärgen men det gjorde ingen skillnad. Så det blev en tur till färgbutiken för att inhandla en oljebaserad häftgrund. Nu ser det bra ut!

Men torktiden är ju betydligt längre med en oljebaserad än en vattenbaserad färg så det dröjer nån dag tills jag börjar måla med slutfärgen.
Förhoppningsvis blir det klart nästa helg, bilder utlovas  när det e klart :)

nu har den kommit!

Postat: 2011-01-11 @ 17:29:11 Permalink Inredning Kommentarer (8) Trackbacks ()

Vaddå kanske ni undrar :) Jo min canvastavla från SUMOpix :D Jag vann ju ett presentkort där i en tävling på bloggen Jennys Hus för huuur längesen som helst. I torsdags fick jag tummarna loss (känns som jag skriver det rätt ofta nuförtiden ;)) och bestämde mått och la en beställning. Vi hade ju redan när jag deltog i tävlingen bestämt motiv och plats för tavlan. I måndags knackade det på dörren och där stod UPS med ett stort platt paket åt mig :D

Jag är oerhört nöjd med resultatet! Kvalitén på tavlan och trycket är suveränt, snabb leverans var det också.Tavlan ska sättas upp i biorummet i källaren på väggen där de fula vattenrören till elementet sitter. Rören kan vi inte ta bort så de ska bara bytas ut, liksom elementet, mot snyggare rör och dras rakt ner på ett snyggare sätt än idag. Tavlan kommer at sitta till höger eller vänster om rören. Så småningom när vi har tagit ett foto till i samma stil som det här kommer vi nog att göra en tavla till och sätta på andra sidan :)

januarierbjudande!

Postat: 2011-01-08 @ 16:49:56 Permalink Shopping Kommentarer (3) Trackbacks ()

Måste ju tipsa er om att det just nu är fin, fina erbjudande i delikatesshopen! Både genrösa rabatter och bra paketerbjudanden :)


Eller kanske ett paket med olika drycker till kanonpris?! Sprängfyllt med vitaminer, det kan behövas så här i vintertid :)

www.armanosdeli.se

personlig tavelvägg

Postat: 2011-01-07 @ 17:15:14 Permalink Mitt Hem - Sovrum Kommentarer (7) Trackbacks ()

Som utlovat ska jag nu visa er hur min planerade tavelvägg med egna svartvita foton blev i sovrummet. Nja, nästan alla fotona har jag tagit själv och alla utom ett är svartvitt. Bröllopsfotot är såklart inte taget av mig ;) och fotot på mig har en fotograf tagit. Tavelväggen blev klar för ett par veckor sen och idag fick jag tummarna loss att ta lite bilder på det.

Det tog ett litet tag att bli klar med det här projketet. Leta fram vilka foton vi ville använda fixa till dem i Photoshop, köpa tavlor som pasade ihop i storlek, skriva ut och sätta in fotona i ramarna och sen måtta, borra och skruva upp tavlorna. Men jag e sjukt nöjd! Det blev lite som pricken över i:et i sovrummet :D

Vad tycks?

Photobucket


Här får ni ett litet collage med alla fotona!

Photobucket

nordiskt samarbete

Postat: 2011-01-06 @ 12:43:18 Permalink Kommentarer (8) Trackbacks ()


Från höger: Asta Sol och Ella från Island, Randi från Norge, Satu från Finland och jag själv :)


I måndags kväll hade jag äran att få träffa några kollegor från de andra patientföreningarna för ofrvillig barnlöshet från våra nordiska grannländer! Finland, Norge och Island var representerade, osså jag från Sverige såklat :)

Vi träffades på en restaurang i Malmö och åt en god middag och berättade lite om oss själva och våra föreningar. Vi hade massor av frågor till varandra och det va ingen risk att det tog slut på samtals ämnen.

Anledningen till träffen var att vi träffades var att NFS, Nordic Fertility Society, årliga konferens gick av stapeln i Malmö. Vi och de andra nordiska patientföreningarna har försökt komma i kontakt med arrangörerna för att få delta men har inte fått någon respons. Väldigt dåligt tycker vi!
Då anmälningsavgiften är väldigt hög plus resor och hotell och att vi heller inte blev sponsrade av någon annan så valde vi att avstå. Islands patientförening fick dock sponsring av ett läkemedelsbolag så de deltog. Men vi ville ändå ta tillfället i akt att träffas, för det gör vi alldeles för sällan.
Så vi åt middag, som jag berättade på måndag kvällen, och på tisdagen fick vi låna ett konferensrum på Måns jobb och hade ett litet informellt möte ett par timmar för att utbyta erfarenheter och information.

Så olika förutsättningar vi har i de olika länderna! Vår patientförening får inget statsbidrag, vilket de flesta andra får, vilket gör att vi inte har råd att ha någon anställd, alla arbetar idellt på sin fritid. Vilket också gör att vi inte hinner med att göra allt vi vill och behöver. Som tex att ha en medlemstidning. Det har de i Finland och i Norge där de också har 1-2 personer anställda som bla gör tidningen som kommer ut 4 ggr per år.

Det va verkligen helt suveränt att träffa dessa eldsjälar som arbetar med samma sak som en själv, ibland kan man känna sig lite ensam i sitt arbete. Man får en sån energi och inspiration av att träffas och orka arbeta vidare.

Förhoppningsvis kommer vi att träffas redan i sommar igen då Fertility Europe och ESHRE, European Society of Human Reproduction and Embryology, går av stapeln i Stockholm.


Edit: jag fick några frågor från Sandra som jag tänkte att jag svara på här så att alla kan läsa dem :)

Tycker det är bedrövligt dåligt att ni har uteslutits från konferensen i Malmö:
Egentligen uteslöts vi väl inte, men vi kände oss inte välkomna. Vi försökte under minst 1 månads tid ringa och mejla Leif Hägglund som är ordförande i NFS och ägare av Öresundskliniken i Malmö men fick inte svar.

Jag träffade honom på en annan konferens och han va väldigt arrogant. Han hade fått våra meddelande sa han, men han sa aldrig varför han inte hade svarat. Han va ifrågasättande till vad vårt syfte och av vilken anledning vi behövde vara med på konferensen. Han sa också att de heller inte hade så mycket pengar, bull shit! Jag sa att vi va nöjda med att bara få komma in och få gå på föreläsningarna samt att träffa folk och bygga relationer, vi behövde inte vara med på några galamiddagar eller liknande.

Till saken hör att jag och min man gick på Öresundskliniken i nästan 3 år, gjorde 10 behandlingar och blev gravida med trillingar (som tyvärr slutade i missfall), och han kom knappt ihåg mig, även om de har många patienter så borde vi ha gjort lite avtryck kan man tycka.
Han sa att han skulle prata med en kollega om att sponsra oss med inträdet och höra av sig men det gjorde de aldrig :(

Fanns det någon information som tog med din från mötet som du vill berätta om? Hur fungerar det i de övriga längderna? Något speciellt som du känner är anmärkningsvärt?
Oj det va så himla mycket! Så många detaljer, speciellt när det gäller vilka rättigheter man har, vad som är tillåtet osv. Tex så är äggdonation inte tillåtet i Norge, det jobbar de mycket för just nu. Likaså va det en del skillnader i antal behandlingar och kostnader, kommer dessvärre inte ihåg detalljerna. Det som överraskade de andra länderna va vår orättvisa vad hur många behandlingar man får beroende på var i landet man bor. I de andra länderna va det lika för alla.

Vi jämförde medlemsantal i föreningarn jämfört med antal invånare i landet. Sverige va sämst! Vi har 0,02 %, medans Island va bäst med 0,05%. Det här borde bli mycket bättre med tanke på att 10-15% är drabbade, vi borde åtminstone kunna komma upp i 1%.

Sen e det det ekonomiska, i de andra länderna fick de statsbidrag vilket gör en enorm skillnad. Deras budget blir en helt annan än vår och de kan arbeta på ett helt annat sätt. I Norge och Finland har de anställda, de andra styrelsemedlemmarna får ockå lite betalt. De har möjlighet att träffas "fysiskt" fler gånger.

En annorlunda och bra grej som de hade i Norge va att landet har 3 dagar/år som är reklamfria på TV, de dagarna har idellaorganisationer och liknade ist möjlighet att göra reklam gratis! Så den norska föreningen hade gjort en reklmfilm ett par gånger. Tänk om vi hade det i Sverige, vilken grej va!

nytt år och nya tv-serie premiärer!

Postat: 2011-01-01 @ 19:52:08 Permalink Blandat Kommentarer (6) Trackbacks ()

Först och främst vill jag tacka för alla nyårshälsningar, vad skulle jag göra utan er mina läsare :D
Nyårsafton blev en mycket lyckad, trevlig, rolig och mysig kväll med fantstiska vänner! Hoppas ni hade lika trevligt!

En ny start på ett nytt år innebär också en ny start för en massa TV-program. Jag e en riktigt TV-nörd, älskar att se på TV, allt från serier till dokumentärer och humorprogram. Några TV-program har redan har premiär idag och några andra nästa vecka.
Ikväll ser jag framemot Hipp Hipp såklart, har saknat Tiffany, Kajan o gänget!

Bild: TV4

Ett program som det ska bli en svensk variant på är det amerikanska Masterchef som i den svenska översättnngen heter Sveriges Mästerkock, det kommer gå på TV4 och har premiär den 12 januari. Förutom att jag gillar programformen, god mat och kockarna som ska vara dommare så ska den duktiga bloggtjejen Jennie med härliga bloggen Kalasgott vara med. Det ser jag verkligen famemot! Jag ska hålla tummarna för Jennie och jag e helt övertygad om att vi kommer att se mer av henne i framtiden :)


Eftersom jag ääälskar dans ser jag som alltid framemot Let´s Dance! Exrta kul i år blir att alltid lika härliga och karismatiske Björn Ranelid! Andra favoriter e härlige Anders Bagge och charmige Andreas Weise.
Startar den 7 januari på TV4.


Ett annat kärt återseende e bästa bygg och inredningsprogrammet Bygglov, Mija e min absoluta favoritinredare :)
Startar den 4 januari på TV4.


Så klart får man inte missa andra säsongen av bästa humorserien Solsidan som har premiär den 16 januari!!!


Familjen annolunda e ett program som jag inte kan låta bli att titta på, trots att jag e avundsjuk på deras stora härliga familjer. Men de e riktiga glädjespridare som man inte kan va utan!
Start den 3 januari i TV4.


I vår kommer en annan speciell, personlig favorit på TV som jag lovar att berätta mer om när det närmar sig, hi, hi :D