loppisfynd som har fått en ny look!

Postat: 2010-05-30 @ 19:24:52 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Photobucket

Sådär! Nu har ännu en gammal lampa fått en ny look a lá 2000-talet!
Den här lampan står på golvet bredvid mediabänken i biorummet. Måns har spraymålat den med silvergå färg och jag har bytt lampskärm.

Jag älskar lampor! Speciellt gamla som jag fyndar billigt på loppis, målar om , byter lampskärm och vipps, så har man en ny personlig och modern lampa till ett jättebilligt pris!

ny feature på draperiet!

Postat: 2010-05-30 @ 18:19:38 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (4) Trackbacks ()

För några dagar sedan satte vi upp en till ljuskälla i biorummet i källaren. Nämligen en ljusslinga! Man ska ju ha många olika ljuskällor i ett rum och för olika ändamål, bla mysbelysning. Och den här belysningen faller nog in under mysbelysning, men även julbelysning ;-) Ja för egentligen är det en ljusslinga för utomhusbruk. Men det är nog många som har sett dess stora användningsområde i alla inredningsprogram på TV.
Jag tyckte att den kunde passa ypperligt längs med den vågiga gardinskenan :-)


Photobucket


Tyvärr räckte inte de medföljande clipsen till för att fäste upp den så vi fick använda vanliga sladdfästen. Men det funkar rätt bra sålänge iaf.

Annars har det inte hänt så jättemycket i rummet den senaste tiden. Vi inväntar soffan innan vi gör det sista inredningspiffet. Vi har satt i LP-skiveomslag i LP-ramarna men sätter inte upp dem förrän soffan e på plats. Sen ska det köpas kuddar och plädar till soffan. Vi vet heller inte om vi ska ha ett soffbord förrän soffan är på plats. Alternativt ska vi ha två sidobord ist.
När jag e på loppis letar jag efter något litet skåp att ha på kortsideväggen, mellan mediabänken och soffan, som jag har tänkt måla i nån kul färg. Bra o ha som förvaring av filmer, skivor etc.

3-årig bröllopsdag!

Postat: 2010-05-25 @ 23:14:56 Permalink Foto Kommentarer (5) Trackbacks ()

Photobucket

Tänk att vi glömde det i år igen! Shame on us! ;-) Tack Camilla för att du påminde mig ;-) Men nu har vi iaf skakat hand på att fira vår 5-åriga bröllopsdag!

Och här är ett kort som hälsning till min underbara man!

testpilot av Canon EOS 550D

Postat: 2010-05-25 @ 22:54:14 Permalink Tävling Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag har anmält mig och Måns som testpilotteam av Canon EOS 550D hos Smartson! Konkurrensen e säkert stenhård, men om man inte deltar har man ju ingen chans alls :-) Visserligen har jag en Nikon kamera idag men jag skulle gärna byta upp mig till en vassare kamera och kan man få en gratis bryr jag mig inte så mycket om jag måste lära mig ett nytt märke :-)


inte mycket tid över för fotografering

Postat: 2010-05-25 @ 19:20:31 Permalink Foto Kommentarer (4) Trackbacks ()

Det har inte blivit alls lika mycket fotografering den här våren som förra våren. Dels beror det på vädret, som va mycket soligare och varmre förra våren, det e ju roligare o skönare o va ute då. Och dels beror det på tidsbrist. Men jag saknar det så jag hoppas på både bättre väder och mer tid framöver till min hobby!
Men ibland blir det både en liten stund över när solen kikar fram, som den gjorde i söndagskväll, då passade jag på att föreviga äppelträdet i blomning. Det va tur för idag har nästan alla blommor blåst av i den hårda vinden.

Tack för alla snälla kommentarer om bröllopsfotona :-D Det e jättekul o höra!Ser ni den lilla insekten längst ner på blombladet? Det gjorde inte jag förrän jag öppnade bilden i datorn. Det va en oväntad o rolig överraskning :-)

vårteckensutmaningen 2010 - vecka 13

Postat: 2010-05-25 @ 19:03:08 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det är inte speciellt vårigt hos oss nu och har inte varit på ett tag heller. Det verkar inte bli det den här veckan heller. Suck, det e ju JUNI månad om några dagar.
Men i fredags och lördags hade vi iaf varmt och soligt och försökte hinna med så mycket som möjligt i trädgården. Prio 1 är ju vårt växthus där ca 10 rutor blåste sönder i höstas. Nya rutor har legat o väntat ett bra tag på hyggligt väder att kunna va ute och sätta i dem. Så det lyckades vi hinna med iaf. Det va inte så svårt heller som vi trodde att det skulle bli. Men vi hann inte med att plantera ut gurkor, paprikor och chili som vi har kvar inomhus i sina såkrukor som de egentligen har växt ur för längesen. Men efter en titt på den här veckans väderprognos så gjorde det inget. Vi vågar inte sätta ut dem i 6-8 graders kyla efter ha stått inomhus i ca 22 graders värme. Så vi håller tummarna för att det blir varmare till helgen för nu börjar vi bli trötta på o ha dem inne.

I söndags utlovade väderprognosen 19 grader och sol, men det blev inget med det. Så vi gjorde en lite utflykt ist. Till Tomatens Hus vid Vallåkra närmare bestämt. Ett jättemysigt ställe där jag va för första gången förra året på Susannes blogg-/trädgårdsrunda. De har tomatodlingar där och säljer både färdiga tomater men även tomatplantor, det va ett av delmålen, att köpa roliga tomatplantor. Det andra delmålet va att ta en lunch i deras restaurang/café. Det ligger på andra sidan vägen i en gammal Skånelänga med tillhörande trädgård och ett stort växthus där de har uteservering. Men det va blåsigt o kyligt så vi satt inomhus i värmeen ist. Vi åt deras fantastiskt goda tomatpaj. Med på utflykten va våra bästa vänner Mattias & Sofie och deras lilla dotter Maja.Det blev en planta med svarta små tomater, en vanliga små röda och en med gula små tomater. Conchita, Gula pärlor och Ramolia, tror jag de hette. Vi köpte även en stor basilikaplanta och en bladpersiljeplanta. Alla kostade 25 kr/st. Eftersom de va vana vid växthusklimat, om än säkert något uppvärmt, så fick de åka in i växthuset, utom basilikan, den fick följa med in. Hoppas de klarar sig!

bröllopsbilder! bättre sent än aldrig :-)

Postat: 2010-05-23 @ 20:41:51 Permalink Foto Kommentarer (17) Trackbacks ()

Man ska ju hålla sånt man lovar, säger de :-) Jag utlovade ju bilder från bröllopet som jag fotade i julas när de va redigerade och klara. Det har de ju varit ett bra tag nu, men det har kommit så mycket emellan, både jobb, renoveringar och annat som jag har velat publicera här på bloggen. Självklart vill jag visa er bilderna, men det tar en stund o gå igenom alla bilderna o välja ut gobitarna. Men jag håller vad jag lovar, fast det kan ta ett litet tag innan jag genomför det :-)

Så här kommer, om än lite sent, några utvalda bilder från min första bröllopsfotografering. Det känns lite knasigt med vinterbilder så här i maj men jag hoppas ni gillar dem!

bröllop,wedding
bröllop,wedding
bröllop,wedding
bröllop,wedding
bröllop,wedding

källarrenoveringen - draperi klart!

Postat: 2010-05-19 @ 09:06:33 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (10) Trackbacks ()

Draperi, check! En sak till på listan Att-Göra till källaren kan nu strykas. Det va många, långa meter tyg som skulle sys, men i helgen hann jag äntligen sy klart draperiet som ska dölja våra fövaringshyllor.
Det blev verkligen så bra som jag hade tänkt mig. Det e praktiskt, det fungerar som en avskärmare till hyllsystemet, det är en schysst inredningsdetalj som tillför en annan dimension till rummet och det ger en mjuk och mysig känsla till rummet.
Först va tanken att sy ihop de olika delarna men vi kom fram till att det funkar bäst o ha dem så här, inte ihopsydda. Man ser inte gliporna och det är enkelt att komma "in" på flera ställen.

Photobucket

Photobucket

Vi har använt oss av IKEAs "vågiga" gardinskenor KVARTAL. Tyget är också från IKEA och heter SARALISA.


en oväntad och oplanerad utflykt till okända marker!

Postat: 2010-05-18 @ 16:55:59 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (2) Trackbacks ()

Igår va det ju samma trista gråa kalla väder som resten av helgen. Dock ösregnade det inte så det gick ju att va utomhus. Vi hade inga specielle planer så jag föreslog att vi skulle köra till en loppis vid Rönneholmsslott (mellan Eslöv och Höör) efter ha sett en annons om det i tidningen. Ingen av oss har varit i de här trakterna förut och Rönneholmsslott fanns inte med i GPSn i bilen, men med lite hjälp av Måns Iphone hittade vi till slut fram. Dock va det ingen "slottsloppis" som det framgick av annonsen, man skymtade slottet men loppisen va i ett gammalt snickeri en bit ifrån. Det va en fast loppis med olika personer som hade egna bord.
Där va inte så jättemycket kul men jag hittade iaf två till likadana blågröna glasflaskor som förra helgen och ett fat i Kockumsstil.

Vi började bli hungriga och Måns kom då på att vi kunde köra till Röstånga Gästis som inte låg så långt därifrån för att äta lunch. Vi hoppade in i bilen och styrde kosan dit. På vägen såg vi fler loppisskyltar och kunde inte låta bli att stanna till. Första stoppet va ett privat hus med loppis på baksidan på vinden i ett gammalt uthus. Himla mysigt, men tyvärr hittade vi inget som vi va ute efter.
In i bilen igen och då dök det upp en skylt till. Vi stannade såklart till! Det här va en fast loppisbutik med tusentals prylar. Och en massa roliga skyltar och lappar! Vi hittade heller inga fynd här en jag dokumenterade alla roliga lappar iaf :-)
Om ni har läst David Batras "Den som inte tar bort luddet ska dö"-bok eller Argalappen-siten så förstår ni vad jag menar ;-) David håller på att skriva en ny bok och letade efter nya roliga och arga lappar, jag skickade in mina bilder på lapparna och hoppas de kommer med!

Nu började vi bli ordentligt hungriga och fortsatte till Röstånga Gästis. En gammal anrik gästgivaregård, jag som gillar gamla byggnader med mycket historia fick en rejäl dos av de här. Man kastades flera årtionden bakåt i tiden. Jättehäftigt! Självklart serverades det på gamalt hederligt vis Smörgåsbord och självklart beställde vi det! Tyvärr va det inte så jättegott och ganska dyrt. Men det va en kul upplevelse! Vår servitör påminde jättemycket om Björn Ranelid, om han har en bror skulle det kunnat ha varit han :-)


Photobucket

vårteckensutmaningen 2010 - vecka 12

Postat: 2010-05-18 @ 15:36:27 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gör inte som jag, som inte testar, som inte tar tid och funderar, som inte känner efter, som bara kör på!
Ni undrar säkert vad det e jag flummar om :-) Jo, trots vårt trista icke-trädgårdsabetes-väder i helgen så blev Måns sugen på att sätta upp våra nyinköpta pallkragar och plantera i dem i söndags. Jag insisterade på att jag skulle va med för att bestämma hur vi skulle ha dem. Jag hade ju redan en bild i huvudet hur det skulle se ut.
Först satte Måns dem på ett sätt men det va ju fel, iaf enligt min förutbestämda bild som jag hade. Så jag bad honom ändra och utan att sen verkligen känna efter, ta ett steg tillbaks o fundera sa jag OK och han började gräva bort gräsmattan och sen fylla dem med MÅNGA liter jord. Först när han va klar såg jag hur tokigt det blev. Nu står de ju och skymmer hela rabatten!
Dumma, dumma jag! Varför ska jag ha så himla bråttom alltid, ghah! Jag gick o grämde mig över detta hela kvällen sen.
Ja, ja det e inte mycket o göra åt nu. Nästa år får vi flytta dem och fixa till gräsmattan där de står nu. Suck!

Så här blev det iaf. 4 begagnade stora pallkragar för 40kr/st, som hittat! 10 säckar jord och 2 säckar kogödsel, tyvärr räckte det inte riktigt så mer jord ska inhandlas. Vi har inte hunnit handla fröer heller så det blev bara sått det vi hade hemma, broccoli, vårlök och sen örter som vi köpte häromdan.

Photobucket

Photobucket


Vi planterade även några örter i den stora zinkbaljan, tror de kan passa in riktigt fint där!

PhotobucketFler vårtecken hittar ni som vanligt i listan hos Humlebacken!


trevlig helg!

Postat: 2010-05-13 @ 22:53:52 Permalink Blandat Kommentarer (9) Trackbacks ()

Photobucket

Vill bara önska alla en riktigt härlig långhelg och passar också på att visa er mina andra loppisfynd som jag gjorde förra helgen.
Stolen som jag inte riktigt vet när den e ifrån, den ska sen få sig ett nytt tyg och stoppning. Men förövrigt e jag riktigt nöjd med den, tycker den passar jättebra in i sovrummet. På bilden skymtar ni även mina nyinköpta gardiner från H&M Home. Sovrummet håller på att få en ny look nämligen. I helgen ska sängstommen säljas. Det ligger en sängkappa och ett nytt överkast o väntar på att få komma på sängen ist. Till hösten ska jag tapetsera om och sen ska kuddar, mattor och krukor bytas samt att hyllan ska målas vit.
De vackra grönblå glasflaskorna kunde jag inte motstå, de fyller ingen direkt praktisk funktion men jag tyckte de va så vackra så de ska få va som prydnad.

Ska ni hitta på nåt kul i helgen? Tyvärr ska vädret inte bli så bra men vi hoppas ändå på att kunna så i våra nyinköpta pallkragar och att laga växthuset. Bilder kommer när det e klart!

Ha det gott!

årets första sommarloppisfynd!

Postat: 2010-05-10 @ 21:55:12 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (13) Trackbacks ()

I helgen hade jag loppismaraton, 3 loppisar på 2 dagar!
Det va lite kallt och ruggigt, men jag hade klätt på mig ordentligt och som tur va så regnade det inte iaf. Med shoppinglistan i högsta hugg gav jag mig iväg på årets första sommarloppis. Jag hittade inte allt på min lista men några saker blev det och jag blev riktigt nöjd med det jag hittade.

Det blev en stol till sovrummet 50 kr, två fina gamla fina glasflaskor 10 kr (bilder kommer senare), en kopparpanna till min pappa 25 kr och sen höjdpunkten och nya favoriten en en ny fåtölj som ni kan se på bilden här nedan. Endast 50 kr fick jag ge för den här jättefina fåtöljen! Den e i superfint skick och passar perfekt in i vårt arbetsrum med en stolen och pallen i samma material sam jag redan har där. Fåtöljen som stod där tidigare har fått flytta ner i källaren.vårteckensutmaningen 2010 - vecka 11

Postat: 2010-05-10 @ 20:59:51 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja då har det gått en vecka till in i maj månad, men så värst mycket mer vår eller sommar har det inte blivit. Kallt och regnigt har det varit, brrrr. Så något trädgårdsarbete har det inte blivit förra veckan, det enda vi gjorde i helgen var att Måns gödslade gräsmattorna.
Vi skulle ha satt in det nya glaset i växthuset men det får vänta tills den här helgen då vi är långlediga, då hoppas jag att det iaf blir nån dag med sol och varmare väder.
Jag har nämligen många planer för saker som jag vill göra i trädgården till helgen. Jag ska köpa en ny buske, det lutar åt en Rhododendron. Pallkragar där vi ska så lite grönsaker och örter. Växthuset ska som sagt lagas och om det nu blir varmare så måste gurkorna och det andra vi har sått planteras om och sättas ut.
Det är väl det som behöver göras först, men sen har jag en lista på andra saker som ska göras i trädgården i vår/sommar:
- Göra en rund plantering under körsbärsträdet med skuggväxter inramade med stenar från stranden
- Bygga tak över altanen
- Sätta upp belysning på uteplatsen och altanen
- Köpa ett litet uppstammat träd att ha på uteplatsen
- Bygga klart och måla staketet på framsidan
- Ta bort plattorna och lägga singel på framsidan


Så de bilder på vårtecken jag har att bjuda på den här veckan kommer innifrån då jag inte har varit ute så mycket förra veckan. Tulpaner från trädgården, gurkor och zuchini som redan har börjat blomma trots att de inte ens har kommit i sina riktiga krukor och ut i växthuset. Sen har jag ju här ovan delat med mig av mina planer för trädgårde för våren/sommaren, jag va på 3 loppisar i helgen, det e vårtecken det med! :-)


jag är med och tävlar!

Postat: 2010-05-07 @ 23:24:42 Permalink Tävling Kommentarer (1) Trackbacks ()
Vilken smart grej! Och snygg dessutom! En sån här hade vi verkligen behövt ha! Vi har försökt byta ut några av våra vanliga strömbrytare mot dimmers men det e inte alltid helt enkelt i ett gammalt hus. Så den här tror jag hade löst våra problem.
Vi ska dessutom byta ut alla våra strömbrytare och kontakter i hela huset så om jag vann den här hade det varit en bra start!

Om du också skulle vilja ha chans och vinna en så gör som jag och var med och tävla om en hos Sandra och Inspirera Mera!

gör-det-själv - mediabänk

Postat: 2010-05-05 @ 20:03:12 Permalink DIY Kommentarer (10) Trackbacks ()

Vi kände oss som Martin Timell och hela Äntligen Hemma gänget i ett när vi helgen byggde vår egen mediabänk! Vi gjorde som när proffsen bygger ihop möbler eller vår egna IKEA möbel skull man kanske kunna säga. Vi borrade hål och använde träplugg och lim. Så smidigt, enkelt och snyggt om vi får säga det själva! ;-)

Jag tog lite bilder under arbetets gång så att ni kan se hur vi gjorde om ni blir sugna på att göra en själva!

Varför vi gjorde en egen va att vi hade svårt att hitta en bänk som va så låg som vår behövde va. Sen ville vi ha den ganska lång också.


1. Såg ut alla bitarna. Det är viktigt att det blir helt rakt när du sågar!


2. Borra hål för pluggen. Vi använde en "stopp" på borrstålet så att vi man inte borrar för djupt.

Photobucket


3. Det som ska bli ovansidan är klart! Hålen borrade och träpluggen sitter i. Hålen på till underdelen är borrade och för att hålen nu ska komma rätt på underdelen satte vi i små "piggar" som passar i hålen. Sen lägger man på underdelen, bankar till lite och så får man små hål där man sen kan borra och få alla hål på rätt ställe!

Photobucket


4. För att vara på den säkra sidan stabiliserade vi upp konstruktionen med små vinkeljärn på ovandelen, så de syns inte sen när man vänder den upp och ner.

Photobucket


5. I med fler träplugg, lite lim och sen e det bara att sätta på underdelen så e det klart!

Photobucket


6.
Ja några ben skruvades på också, men sen va den klar! Ta da!

Photobucket

filmpremiär i vårt provisoriskt inredda biorum

Postat: 2010-05-04 @ 22:14:52 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (6) Trackbacks ()

I söndags hade vi filmpremiär i vårt bio-/lekrum i källaren! Det va tack vare att vi köpte sofforna till altanen på Blocket i helgen, ni som har undrat om det blev några, visst blev det det :-) Annars hade vi inte haft någonstans att sitta. Soffan som vi beställt på Bolagret kommer inte förrän v. 23 :-( Men nu fick vi ju inviga de här sofforna så länge :-)
Tack för alla färgtips på sofforna! Vi har inte riktigt bestämt oss än och det dröjer nog lite innan vi hinner måla dem och altantaket e inte byggt än. Sen funderar vi på att köpa ett svart/vitt tyg till dem på IKEA. Men vi får se.

Lite saker börjar falla på plats i källaren inredningsmässigt men än återstår en del arbeta och mycket av inredningen. Vi har iaf köpt 2 st gröna Hampen mattor från IKEA. De blev toppen! Sen har vi börjat sortera och rensa alla saker som ska upp på förvaringsväggen. Och i helgen hann vi även bygga vår egen mediabänk som blev över förväntan, ett eget inlägg om hur vi byggde den kommer senare.
Sen har vi ju en del saker som ska byggas, målas och fixas kvar. Men nu kan vi iaf använda rummet och vi börjar få i ordning på resten av huset oxå där alla sakerna som ska va i rummet har stått så länge.

Tillbaks till filmpremiären, det blev en storfilm som fick inviga projektorn, bioduken och surroundljudet, "2012", inte världens bästa story och skådespel, men bra action och en snygg film, som man kunde förvänta sig. Det kändes iaf som o va på bio, supercoolt! Jag e så glad att vi valde projektorn framför en stor TV.
Det lär bli mycket mer filmtittande här hemma framöver!


Photobucket

Som takbelysning blev det den runda och den avlånga varianten av lampan Trål från IKEA.

Photobucket

Ett draperi håller på att sys som ska sättas för hela väggen med förvaring. Har även köpt ljusslangen som ska upp längs draperiskenan.


vårteckensutmaningen 2010 - vecka 10

Postat: 2010-05-03 @ 22:28:31 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tänk att det har varit Valborg i helgen och nu är vi några dagar in i maj. Till viss del vill man att tiden ska gå fort så att vi får det varmare och soligare, grönare och skönare, men till viss del så vill man inte att tiden ska rusa i väg så fort, snart har ju halva det här året gått, det som precis började tycker man.
Men för att vara maj månad så e det betydligt kallare än normalt, det e lite trist. Knoppar, blad och gräs har visserligen börjat växa ordentligt men det e minst en vecka senare än förra året och det hade gärna kunnat va varmare ute så man hade kunnat klä sig lite lättare och sitta ute mer.

Men i söndags hade vi iaf soligt väder med klarblå himmel och i vår trädgård va det varmt o skönt, jag som e så frusen kunde tom gå i bara t-shirt. Vi klippte gräset för första gången i år så om ett par dagar ska det få sig en första gödsling för i år också. Vi planterade om våra sista frösådder, de har egentligen växt ur de krukorna också men än har vi inte fått i ordning på växthuset och det e nog lite väl kallt också för att de ska kunna flytta ut och här inne har vi ingen plats till o plantera om de i större krukor så jag hoppas de klarar sig.

Sen cyklade vi ner till vårt nybyggda bibliotek nere i hamnen i Lomma för att äta lunch, tanken va att sitta ute på deras uteservering precis vid vattnet men det va alldeles för kallt o blåsigt för det. Men vi intog iaf årets första glass från hamnkiosken bredvid och satt på trapporna vid vattnet. I kallaste laget men det kunde det va värt!
Idag blir det inga bilder på knoppas och blommor, de spara jag till nästa vecka! Kanske tur att vi bestämmde att vi skulle fortsätta i maj också i år, för än e det vår och inte sommar längst nere i söder och uppe i norr, stackare, så ligger snön kvar på många ställen.


Fler vårtecken vet ni vid det här laget var ni hittar :-)