glöm inte att tävla! idag är det sista dagen att vara med och tävla!

Postat: 2010-06-30 @ 15:31:42 Permalink Tävling Kommentarer (0) Trackbacks ()Jag tänkte bara påminna om tävlingen där du kan vara med i utlottningen av ett exklusivt delikatesskit! Tryffelshop.se ska expandera och vi behöver din hjälp med att hitta på ett nytt passande namn!


LYCKA TILL!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Tina som blev vinnare i tävlingen!

vårt midsommarfirande i bilder!

Postat: 2010-06-29 @ 15:53:04 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (6) Trackbacks ()

Sådär nu har jag redigerat bilderna från vårt soliga och roliga midsommarfirande med vänner i Lomma!

Dagen började med picknick och dans runt stången, eller ja mest picknick o inte så mycket dans, sen cyklade vi hem till Thomas och Tina för att fixa till maten. Det blev en härlig midsommarbuffé med allt som hör där till. Sen blev det obligatoriska lekar, mitt lag förlorade :(
Lekandet fortsatte under kvällen med både fotbolls- och hockeyspel. De otränade 30+ grabbarna va lite stela i kroppen dagen efter ;)
Kvällen avslutades med grillad korv och pastasalld som nattamat. God mat, svalkande dricka och goda vänner, kan det bli bättre!


altanen är äntligen helt klar!

Postat: 2010-06-28 @ 21:00:14 Permalink Min Trädgård - Altan / Trädäck Kommentarer (9) Trackbacks ()

Eller nja, nästan, nästan iaf :) Innertak, spottar och högtalare är kvar att göra. Men det får vänta lite, nu ska vi njuta av vårt arbete ett tag först :D

Här får ni lite bilder att njuta av!Just nu är vi rätt nöjda med sofforna som de är, förutom att jag ska fixa kuddar till sidorna på dem. Men med färgen och så. Vi får se om vi målar dem och bytter kuddöverdrag. Men vi ska iaf köpa skyddsöverdrag till dem för att skydda mot regn och fukt.

midsommar hälsning!

Postat: 2010-06-28 @ 09:07:09 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag begriper inte vad som hände här, jag va helt säker på att jag publicerade det här inlägget i fredags. Men det va iofs precis innan vi skulle sticka iväg på vårt midsommarfirande så jag kan ju ha missat att publicera det i farten. Eller så hade bloggen kanske tagit ledigt redan ;)festen och helgen är slut...

Postat: 2010-06-27 @ 21:15:04 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (2) Trackbacks ()...vi ses på måndag!

plantagens plantjord bäst i test hos TestFakta!

Postat: 2010-06-23 @ 16:19:57 Permalink Trädgård Kommentarer (6) Trackbacks ()

Det här med planteringsjord är ju en djungel och en hel vetenskap. Men jag har fått lära mig att kvaliten på jorden och olika typer av jord inte har så stor betydelse. Förutom Rhododendron och liknande som måste ha torv. När vi va med i Söderläge blandade vi torv, kogödsel och vanlig plantjord till det vi planterade. 
Senast vi köpte jord och planterade köpte vi Plantagens billiga plantjord och blandade upp med kogödsel. Då får nog växterna den näring de behöver. Och de verkar trivas :)

Häromdan låg där ett mail i min mailbox och väntade på mig från Micael Bindefeld AB. Först trodde jag att jag va inbjuden på någon flashig fest! Hi, hi ;-) Men det va från deras PR avdelning som jobbar ihop med Plantagen som kontinuerligt läser trädgårdsbloggar för att hämta inspiration och anledningen till att jag hade fått detta mail var att min blogg varit inspirerande! Det lät ju kul! Fast man får ta allt sånt med en nypa salt ;)

De tipsade iaf om ett test av plantjord som TestFakta hade gjort och där Plantagens jord hade blivit bäst i test. Så det va ju lite kul o få veta, att vi har köpt "rätt" plantjord :)
Här kan ni läsa testet!Bild som jag fick med i mailet.Nu ska jag fixa inför Midsommar, handla matjessill och baka en matjessilltårta! Har ni börjat förbereda maten inför Midsommar än?

altanen börjar bli klar!

Postat: 2010-06-21 @ 21:00:20 Permalink Min Trädgård - Altan / Trädäck Kommentarer (8) Trackbacks ()

De soltimmar vi fick för två helger sedan började vi bygga på vårt tak över altanen. Men vi hann inte bygga klart den dagen och efter det har det mesta regnat och blåst. Men den här helgen har vädergudarna äntligen varit med oss och taket är äntligen klart! Ja så gott som iaf :) Vindskivor ska upp på sidorna, hängränna och stuprör. Men nu har vi iaf ett tätt tak över hela vår altan så nu kan vi sätta ut sofforna och börja njuta av den!
Vi har även planer på att göra ett innertak, dels för att taket inte är jättesnyggt underifrån men även för att vi har tänkt sätta spottar och högtalare i taket. Vi får la se när det blir av.

Här kommer lite bilder från arbetets gång, för er som har missat det här projektet, som vi började med förra sommaren, tar vi det från början :)

altan

altan

altan

altan

altan

altanaltan

altan

altan

altanaltan


bild nr 2 fick flest röster och blev mitt bidrag till Sommarbildstävlingen!

Postat: 2010-06-21 @ 12:37:18 Permalink Tävling Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det va ganska jämt lopp mellan bild 1 och bild 2 och jag vill passa på att tacka er för er suveräna hjälp och era snälla kommentarer :)
Nu har jag skickat in bild nr. 2, "kitesurfaren utanför Lomma Strand med Öresundsbron och Turning Torso i bakgrunden", som mitt bidrag till Sommarbildstävlingen med HusmanHagberg.

Men tydligen så kan man skicka in fler än en bild så ev. så kommer jag även skicka in bild nr. 1 som va så nära att vinna omrästningen här :)

Om ni vill hjälpa mig att vinna så gå in och rösta på min bild här!en dag full av kärlek!

Postat: 2010-06-20 @ 21:35:27 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()Jag e inte mycket för kungahuset men jag kunde inte låta bli o titta på bröllopet igår. Först hade jag bara tänkt titta lite i början för att se Victorias klänning men sen rycktes man med. Stämningen, lyckan, värmen och kärleken de emellan.
Bröllop e underbara och det här va helt fantastiskt! De va så vackra o såg så lyckliga ut. Deras lycka o kärlek smittade verkligen av sig.
Vi fortsatte att kolla även på kortegen och sen såg vi delar av middagen också. Vilka tal Daniel och hans pappa höll, världsklass säger jag bara. De kan nog lära Kungen ett o annat ;)Foto: Scanpix

fototävling - bästa sommarbilden!

Postat: 2010-06-18 @ 12:25:24 Permalink Tävling Kommentarer (8) Trackbacks ()


Jag fick tips om en ny fototävling i forumet Familjeliv som jag är med i - fastighetsmäklaren HusmanHagbergs bästa sommarbild. Självklart vill jag vara med! Men jag satt igår och letade igenom alla, eller ja en hel del iaf, av mina foton och kunde frst inte hitta några som jag tyckte va tillräckligt bra. Men sen hittade jag några stycken och nu kan jag inte välja. Så jag tänkte be er mina underbara läsare att hjälpa mig att välja :D

Här kommer mina utvalda förslag. Vilken tycker ni att jag ska välja och skicka in? Rösta genom att skriva vilket bildnummer i en kommentar :)

Bild 1En bild från vår segelsemester i Kroatien.

Bild 2En kitesurfare utanför stranden i Lomma.

Bild 3 och 4

Två varianter av samma bild fast med olika actions, på Måns från vår segelsemester.


glöm inte att tävla! den 30 juni är sista dagen att vara med och tävla!

Postat: 2010-06-16 @ 13:53:06 Permalink Tävling Kommentarer (3) Trackbacks ()

Photobucket


Jag tänkte bara påminna om tävlingen där du kan vara med i utlottningen av ett exklusivt delikatesskit! Tryffelshop.se ska expandera och vi behöver din hjälp med att hitta på ett nytt passande namn!


LYCKA TILL!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Tina som blev vinnare i tävlingen!


den 10:e bilden

Postat: 2010-06-13 @ 17:25:55 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

Jag har blivit utmanad av Nancy and I och HANNANONIEN, tack så jättemycket! Jag blev både överraskad och hemskt glad!

Det va tyvärr ingen jättespännande eller rolig bild som dolde sig bakom mitt 10:e inlägg som jag gjorde i bloggens begynnelse. Formatet har förändrats en del sedan dess så jag gjorde om bilderna som jag hade med i inlägget så att de passar in i bloggens nuvarande design.

Inläget handlade bla om premier som jag hade fått med en tidningsprenumeration och en present som jag fått av min moster och morbror som hade varit på besök.
Pläden och kuddfodralen hamnade då i soffan men har nu blivit utbytta mot andra kuddfodral och plädar. Vajern har dessvärre inte kommit upp än. Jag tycker jättemycket om den , men jag tar mig aldrig tid till att skriva ut mina foton och sätta upp. Det här blev en bra påminnelse till mig själv att ta tag i det!

Jag skickar vidare utmaningen till några av mina favvo bloggar:

- Hus nr. 8
- Sara Vill Fara
- Rusta Upp
- Jennys Hus
- Sus i Hus

mina inköp från Ullared

Postat: 2010-06-11 @ 18:02:21 Permalink Shopping Kommentarer (5) Trackbacks ()

Ja då va man hemkommen från en shoppingtrip till Ullared! Förra helgen var vi ju iväg fre-lör. Min andra men mina reskamrater, Måns, Mattias & Sofies allra första tur till shoppingmeckat. Grabbarna va faktiskt inne i varuhuset hela 3 gånger och shoppade, fast bara korta stunder :-) och de hade nog dagens kortaste kvitton ;-)

Jag hittade det mesta på min lista fast det fanns inte lika mycket roliga kläder som jag hade hoppats på. Några inredningsprylar som jag letade efter fanns inte heller. Sen får man ju hejda sig lite också, shoppingdjävulen kan lätt gripa tag i en, hi hi ;-) Måns och Mattis kallde mig Rosé Marie (en kombination av mitt favortvin och Ros-Marie som va med i dokusåpan) Ha ha ha!

På kvällen blev det grillning på engångsgrillarna utanför vår lilla stuga i Ullareds stugby och sen satt vi ute hela kvällen och spanade in våra grannar. Vissa kom sent på kvällen och stack sedan tidigt nästa morron till varuhuset som öppnar redan kl 8. Planen va att vi även på lördan skulle shoppa lite, men stackars Sofie blev dålig på natten. Så medans grabbarna städade stugan inför utcheckningen kl 11 åkte jag bort och kollade in skoaffärerna som jag inte hade hunnit med dagen innan.
Sen packade vi in oss i bilen och styrde kosan hemmåt och va hemma riktigt tidigt så vi hann med en hel del i trädgården i det fina vädret. Uppdateringa på vad vi gjorde kommer i ett senare inlägg :-)

Här kommer lite bilder på vad jag fick med mig hem!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ceris/rosa kuddfodral till vår säng, de ursöta krukgubbaran (svåra att fota) ska få varsin peruk, paj- och bruléformar, några blusar, tvål och skor. Sen blev det ju en hel del praktiska inköp som tvättmedel, maskindiskmedel, fryspåsar m.m m.m

äntligen har vår efterlängtade soffa kommit!

Postat: 2010-06-11 @ 17:55:29 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vi har väntat länge, länge, men så äntligen kom v. 23 och de ringde från Bolagret att vi kunde komma och hämta soffan! Vi beställde den redan v. 10 coh vi visste att vi skulle få vänta länge, det har varit en lång väntan, men soffan va väl värt väntan!

Men vi är lite osäkra på om vi fick rätt färg. Vi tycker att den ser ganska svart ut fast det stod granitgrå på den när vi hämtade den men vårt minne från tygprovet va att den va lite ljusare. Men strunt samma, vi tycker att den e fin som den e och vi vill ha vår soffa nu och inte vänta på en ny.

Den e grymt skön och praktisk och vi kommer få stor glädje av den. Det är nämligen en bäddsoffa också så att vänner och bekanta som hälsar på kan sova över nere i källaren. Under schäslongdelen finns det även ett fack där man kan förvara sängkläderna. När man drar ut sovdelen så kan 3-4 stycken sitta med utsträckta ben så nu slipper man slåss om shcäslongdelen :-) Prisvärd va den också den kostade bara 4900 kr! Ett riktigt fyndpris tycker jag!
Tom katterna e förtjusta i den :-)

I soffan ser ni mina nya kuddar och pläd! Orange kuddfodral från Ullared, cerisa kuddforal och ceris pläd från H&M Home.

 

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ni får ursäkta bildkvaliten, färgerna är inte helt rätt återgivna då jag tog bilderna på kvällen med bara ljus från takspottarna.


Nu börjar det bli klart i vårt kära biorum. Lite byggande till, soffbord, DVD-förvaring och upp med tavlor. Sen måste vi göra klart taket över altanen så att vi kan flytta ut de andra sofforna.

vitt och sommarfräscht!

Postat: 2010-06-08 @ 21:40:24 Permalink Min Trädgård Kommentarer (11) Trackbacks ()

Äntligen har det blivit fint väder och jag har hunnit fixa klart vårt lilla staket på framsidan som vi började bygga i slutet av förra sommaren.
Det saknades 5 ribbor som jag inte har kunnat måla pga vädret och sen skulle även de ribborna som va uppsatta samt stolparna målas.
Jag e mycket nöjd med resultatet och snart är framsidan klar! Mycket finare än förut och mycket mer lättskött!

Kvar att göra är att ta bort plattorna och lägga singel i ställetoch sätta stenar runt den ena busken. Sen vill jag även sätta ett ribbstaket runt de stora fula soptunnorna och ev lägga stenar längs huset. Men det får nog bli till nästa år.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

glöm inte - tävla om exklusiva delikatesser!

Postat: 2010-06-08 @ 16:12:06 Permalink Tävling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Photobucket


Jag tänkte bara påminna om tävlingen där du kan vara med i utlottningen av ett exklusivt delikatesskit! Tryffelshop.se ska expandera och vi behöver din hjälp med att hitta på ett nytt passande namn!


LYCKA TILL!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Tina som blev vinnare i tävlingen!


shopping hela helgen!

Postat: 2010-06-03 @ 23:13:44 Permalink Shopping Kommentarer (11) Trackbacks ()

I morron bitti packar vi in oss i bilen tillsammans med våra vänner Mattias & Sofie för 1 1/2 dags shopping med övernattning i det blå/gula varuhuset. Och då e det inte det Småländska jag menar ;-) Ja vi ska alltså inte sova i varuhuset, så shoppingtokig e jag inte, inte utanför det heller, utan i stugbyn :-) Det ska verkligen bli en upplevelse :-)

Listan e skriven, väskan e packad, de bekväma skorna e framställda. Ullared here we come!

 


vårteckensutmaningen 2010 - final!

Postat: 2010-06-02 @ 09:51:31 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (10) Trackbacks ()

Något försenat men här kommer mitt sista inlägg i Humlebackens Vårteckensutmaning! Jag ska inte trötta ut er för mycket om det kalla och regniga vårvädret som vi har haft här nere i Skåne. Men mina bilder idag sammanfattar nog det hela ganska bra.

Blommor, örter, bär och grönsaker har visserligen kommit igång bra men det har inte funnits så många dagar att vara ute och njuta av dem. Jag har inte hunnit med alls så mycket i trädgården den här våren som jag hoppats på. De timmar med sol som har funnits har jag stressat runt i trädgården för att hinna rensa rabatter, klippa gräset, måla staketet, så och plantera innan regnet och kylan har återvänt. Det e inget kul, det ska ju va avslappnande och rogivande i trädgården.

Men idag skiner solen, äntligen! En bra avslutning på det här årets Vårteckensutmaning tillsammans med Humlebacken :-)

Som avslutning bjuder jag in er på en promenad genom en regnvåt trädgård med lite smått och gott. Som nyinköpta sommarblommor som står i växthuset och väntar på att planteras ut, det välfyllda växthuset med grönsaker som spirar, nyplanterade sommarblommor och örter och kära saker i trädgården, både gamla och nya.

 


tävla om exklusiva delikatesser, receptbok och biljetter till mässan Älska mat!

Postat: 2010-06-01 @ 15:48:18 Permalink Tävling Kommentarer (8) Trackbacks ()

Photobucket


Va med i utlottningen av ett exklusivt delikatesskit! Tryffelshop.se ska expandera och vi behöver din hjälp med att hitta på ett nytt passande namn!

Som de flesta som brukar läsa min blogg vet att min pappa har en webshop där han säljer delikatesser från Kroatien. Han har nu planer på att både utöka webshopen och då även fräscha upp designen och layouten. I samband med detta behöver shoppen få ett nytt namn. Idag heter den Tryffelshop.se. Huvudprodukten som han säljer är tryffel i alla dess former, färsk, skivad, hackad, i olja m.m m. Men han säljer även olivoljor, tomatröror, honung, ost, salami och mycket mer. Allt är producerat i Kroatien.
Nu har han även fått förfrågningar och har funderingar på att ta in lite fler produkter några inom lite samma område som tex juicer från Maraska och några helt utanför delikatessområdet men inom hans andra stora kunskapsområde; mode. Nämligen exklusiva äkta skinväskor från San-Peter samt anatomiska barnskor i naturmaterial från Bambi.

Så jag tänkte hjälpa honom med att hitta på ett nytt namn men just nu står det helt still så jag tänkte då ta hjälp av er genom att utlysa en namntävling! Han tänkte ha en portal som knyter ihop alla produkterna och det är den som behöver ett namn :-)

Så här hade jag tänkt att tävlingen går till:

1. Gnugga dina geniknölar och kom på ett fyndigt namn
2. Skriv ditt fina namnförslag i en kommentar i det här inlägget
3. Om du har en blogg och vill ha större chans att vinna så länkar du till tävlingen, då får du dubbel vinstchans som tack. Du får givetvis låna bilden om du tänkt länka
4. Har du ingen blogg, då kan du ändå få dubbel vinstchans genom att maila och tipsa tre av dina vänner, samt mig så jag vet att du tipsat, genom att länka till tävlingen i mailet. Maila till armano@home.se
5. Vi kommer att välja ut det förslag som vi tycker är bäst och belöna det med ett exklusivt set med olivolja med citronsmak, en burk tryffel, en receptbok samt biljetter till matmässan "Älska Mat" som hålls i den 22-24 oktober. Om du inte bor i närheten av Malmö eller kan ta dig dit får du en hemlig produkt ist, skriv isf vilket du vill ha


Tanken är så klart att använda namnet sedan, men om det inte skulle kännas helt rätt för oss så är det inte säkert att vi gör det. Men vi kommer att dra en vinnare i vilket fall som helst!

LYCKA TILL!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Tina som blev vinnare i tävlingen!