ingen kul helg

Postat: 2010-01-31 @ 17:12:34 Permalink Blandat Kommentarer (18) Trackbacks ()Just nu sitter vi på Bromma flygplats o har precis fått reda på att vårt plan som skulle lyft 16.35 blir försenat till kl 20.00!!! Precis vad vi behövde efter att ha haft en riktig skithelg i Stockholm. Vi kom upp i fredas kväll, checkade in på hotellet o sen tog vi tunnelbanan till våra kompisar som bjöd på midda o sällskapsspel. Vid 1 tiden va vi tillbaks på hotellet efter en jättetrevlig kväll. Vi hann precis gå o lägga oss när Måns sprang på toa, vinterkräksjukan va ett faktum. Jag kännde mig fortfarande okej, men kände paniken o ångesten för att själv få det. Jag kunde inte somna o efter 2 timmar va det min tur. Hela natten sprang vi i skytteltrafiken mellan toaletten o sängen o sov inte en blund.
Hela lördagen låg vi utslagna i sängen och kunde inte träffa varken min syster eller våra kompisar som planerat.
Idag har krafterna återkommit mer o mer under dagen, vi har lyckats få i oss lite mat och vi kom iväg på styrelsemötet med föreningen Barnlängtan som planerat.
Nu sitter vi som sagt på flygplatsen o får reda på att flyget e försenat, när man inget hellre vill än o komma hem. Så typiskt! Men vi har iaf fått matkupponger, får bara hoppas att aptiten har kommit tillbaka så att man kan utnyttja dem.

Hoppas ni har haft en bättre helg än oss!

vackert vinterväder

Postat: 2010-01-27 @ 19:22:53 Permalink Blandat Kommentarer (7) Trackbacks ()

Jag har beklagat mig hos många av er andra bloggare som bor lite längre norrut att jag ockås har velat ha snö och kallt. Mina önskningar har infriats och nu har vi haft snö i ett par veckor och jag e nöjd! Just idag e det kanske lite väl mycket vinter, snö och blåst. Det va inte helt lätt o köra hem från jobbet idag.

I helgen hade vi riktigt vackert vinterväder med bara ett par minusgrader och sol. Då bara måste jag ut och njuta! Och gärna hitta på nån kul vinteraktivitet. Eftersom vi inte har några egna barn så brukar jag locka med mig Måns systerbarn när jag vill göra lite "barnsliga" aktiviteter.
I lördas va Måns iväg på kick-off med jobbet så då bjöd jag hem mig till svägerskan och lockade även med hela familjen till S:t Hans Backar på pulkaåkning.
S:t Hans Backar i Lund är en riktig pärla som ligger i utkanten av Lund. Det är ett riktigt stort område med många backar i varierande höjd och längd. Det va tom ett par stycken som åkte snowboard där!

Det blev fika och pulkaåkning hela eftermiddan. Efter ett tag frös de andra men jag och Emma stannade kvar tills det blev mörkt.
Sen bjöds det på lasagne till Robinson hemma hos svägerskan.

På sön va tanken att jag o Måns skulle ta vår andra skridsko tur på våra nya skridso men Måsn kom hem senare än beräknat. Förhoppningsvis e det kallt nån vecka till för till helgen blir det inte heller av för då ska vi till Stockholm.

Photobucket

Photobucket


sytt en kudde!

Postat: 2010-01-26 @ 19:49:43 Permalink Mitt Hem - Arbetsrum Kommentarer (8) Trackbacks ()

Det va längesen jag sydde egna kuddfodral. Mestadels för att jag tycker att det har varit så komplicerat och tagit sån tid och delvis för att jag inte har hunnit.
Men jag har länge haft tanken o lusten att sy nya kuddfodral. Jag har tom haft ett tyg som legat och väntat på mig i ett skåp. Härom helgen blev det faktiskt av!
Jag hittade för ett bra tag sen en beskrivning på hur man syr ett kuddfodral enligt örngottsprinicipen, jag tror att det va på Jennys blogg, men jag e osäker. Det va iaf lika lätt som det stod att det skulle va, och framförallt så gick det snabbt! Så jag lär helt klart sy fler kuddfodral i framtiden!

Nu har min fåtölj äntligen fått sig en kudde!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketTyget är köpt på IKEA. Även den gröna pläden. Nu får ni även se våra nya lamellgardiner. Vi köpte de för ett tag sen men det va fel på de första vi fick hem (måttbeställda från Jysk) så det e först nu som vi har fått upp de nya som funkar. Kontorsstolen fick ju sig en makeover för ett tag sen, nu har det grönrandiga tyget fått sällskap av fler gröna detaljer i arbetsrummet :-)

fortsatt planering för källaren

Postat: 2010-01-21 @ 23:21:52 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (11) Trackbacks ()

Jag fortsätter o spåna på källarrenoveringen och har börjat skriva listor. Nästa vecka måste jag få tid o ringa lite hantverkare o få in offerter. Vi behöver fixa till väggarna efter att vi rev ner träpanel som satt där. Vi e inget bra på o putsa så det ska vi leja bort. Sen behöver vi en elektriker som drar om lite sladdar och en vvs kille som drar om rör och byter ute ett element. Men sen kan vi fixa resten själva!
Bla måste vi göra något åt den bajsbruna klinkern som ligger på golvet. Först har vi varit inne på en budgetvariant och måla det. Vi vill inte lägga nytt klinker för det blir så kallt o hårt och dyrare än o måla. Men nu e vi lite sugna på golvet som de la i garaget i det senaste Bygglovsavsnittet.

Jag har satt ihop ett litet moodboard med lite saker som jag har tänkt ut så här långt.

Photobucket

Golvplattor: Gladiator Garageworks Komposit - Bygghemma.se
Garage: Bygglov - Hemmakanalen.se
Hyllsystem: Antonius - IKEA
Tyg: Bemz
Gardinskena och tyg: Kvartal - IKEADet som e helt klart e att på ena kortväggen ska vi ha förvarin i form av IKEAs väggskene- och hyllsystem Antonius och det ska vi dölja med tyg. På motsatta sida av rummet ska vi ha soffor i form av två 90 sängar på hjul så att de även kan användas som gästsängar. Sen är tanken att vi ska ha en projektor och duk.
För förutom förvaring så ska rummets funktion va till för mys och lek, både för barn o vuxan. För barn som kommer o hälsar på ska det finnas plats där de kan leka och sen ska man kunna se film och spela TV-spel där och tillsist gästrum.


Edit: Nu har jag fått rätt på stavningen! Det heter ju källare och inte kalläre, prickarna råkade hamna fel. Det blir lätt så när man inte har vett o gå o lägga sig utan sitter o bloggar kl halv tolv en vardag ;-)

före och efter röjning i källaren

Postat: 2010-01-21 @ 23:21:37 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (1) Trackbacks ()

Under julledigheten tog vi tag i och rensade nere i källaren. Vi hade bara fyllt på med saker så det knappt gick o komma in i rummet längre. Det blir ju så när man inte har nån bra förvaringsplats till sakerna, man bara ställer det där det e ledigt på golvet eller börjar trava saker på höjden. Inte så idealiskt precis!
Ska vi kunna börja med renoveringen va vi tvunga och röja och rensa så det blev även en vända till tippen trotts att vi inte är några samlare och har en massa gammalt skräp.

Så här såg det ut före utrensningen:

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Och så här ser det ut nu:

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Lite ordning i kaoset iaf! Men brädorna har vi ingen bra plats till. Men vi har köpt en presenning så tyvärr får de nog ligga ute o vi får hoppas att de inte blir allt för fuktiga o börjar mögla.

budgetalternativet vann!

Postat: 2010-01-21 @ 23:09:36 Permalink Inredning Kommentarer (4) Trackbacks ()

PhotobucketBudgetalternativet gick som segrare ur matchen! Jag tyckte precis som de flesta av er att budgetalternativet av LP-skiveramen va det bästa valet. Art Vinyl ramen e snygg och praktisk men man kan ha roligare för de nästan500 kr som en sån ram kostar.
Jag köpte 6st för 240kr på Tiger igår! Jag vet inte om jag ska sätta upp 4st eller 6st, men det va lika bra att köpa 6st, de finns kanske inte kvar när vi e klara med källaren och ska börja med inredningen.
Nu ska det letas coola LP-skiveomslag på loppisarna!

lyx vs. budget

Postat: 2010-01-19 @ 19:11:49 Permalink Inredning Kommentarer (6) Trackbacks ()

Jag sitter och spånar lite på renoveringen av källaren och kan såklart inte låtabli att spåna på inredningen. Jag vill hoppa fram i tiden och hoppa över allt grovarbete och börja inreda, pynta och piffa.

Jag har en rätt bra bild över hur jag vil att det ska se ut, möbler och så, men färgmässigt har jag inte riktigt bestämt mig. Men väggdekorationen har jag sedan länge haft klart för mig hur jag vill ha det.
Bla vill jag göra två canvastavlor av foton som vi har tagit, de ska va på en vägg. Sen, efter inspiration och tips hos Malin, så vill jag ha 4 eller 6st inramade LP-skivor på en vägg.
Nu har jag googlat lite efter sånna och hittade en budgetvariant och en lyxvariant.

Photobucket
Lyx: Ram för LP-skivor från Vackraväggar                                            Budget: Ram för LP-skivor från Tiger
www.vackravaggar.se 459kr                                                                 www.tiger-stores.se 40kr


Jag måste helt klart kolla in den på Tiger! Den från Vackra Väggar (Art Vinyl) är ju något snyggar med sin breda ram. Men det e ett saftigt pris! För 40kr/st kan man köpa många ramar och skulle man tröttna så e det inte hela världen.

Jobb

Postat: 2010-01-17 @ 20:33:12 Permalink Blandat Kommentarer (8) Trackbacks ()

Photobucket

Många av er som kommenterade mitt inlägg häromdan när jag nämnde att jag hade mycket o göra på nya jobbet blev nyfikna och undrade om jag äntligen hade fått ett nytt jobb. Nu tänkte jag stilla allas nyfikenhet och berätta hur det ligger till!

Jodå, det stämmer jag har börjat jobba. Det va snabba ryck. Efter att jag hade blivit uppringd av en bemanningsbyrå ang. ett jobb som jag inte själv hade sökt så tog det bara ett par dagar så va kontraktet skrivet. Och jag började en intensiv upplärnings- och överlämningsvecka precis innan jul. Sen ville de att jag va ledig i två veckor o nu har jag då jobbat två veckor.

Det va inget lätt val o ta det här jobbet. Jag hade kommit in på en jättebra utbildning som började precis sammtidigt. Men jag villl ju helst jobba och det här företaget är väldigt stort och det är en meriterande tjänst och kommer se bra ut på CV:et. Men det är bara ett vikariat och företaget håller på att säga upp folk så jag har i nuläget bara kontrakt till i början på mars.
Men jag trivs inte alls, det är ett tufft, tråkigt och enformigt jobb och där jag sitter e jag väldigt ensam. Så jag fortsätter mitt jobbsökande och har faktiskt 3 andra jobb på gång. Och jag vill o måste ju ha ett fast jobb. Men det går ingen nöd på mig!
Jag hoppas så att något av dem är nåt som jag verkligen kan trivas med, om jag nu får något av dem vill säga :-)I helgen har vi hunnit med en massa småfix här hemma, sånt som aldrig blir färdigt o som man inte tar sig tid till. Satt foder runt ett fönster, satt fast en golvlist, bytt ut ett element m.m Det va väldigt skönt o kunna stryka de sakerna från att-göra-listan!
Jag har oxå börjat spåna lite på och göra en lista inför renoveringen i källaren. Måste få tummarna loss o börja ringa hantverkare.
Sen har jag kommit en bra bit påvägen med bröllopsbildredigeringen oxå efter att vi har installerat det nya grafikkortet.

Vad har ni gjort för kul i helgen?

Bilder från Barcelona - del 3

Postat: 2010-01-17 @ 01:19:08 Permalink Resor Kommentarer (8) Trackbacks ()

Nu har jag tempot uppe och kör på med de sista bilderna från julafton och juldagen!

På förmiddagen på julafton blev det lite mer shopping, då på ett mycket bättre ställe, nämligen ett shoppingcenter ute i hamnen som vi hade gått förbi när vi var på akvariet. Där hittade jag en hel del kul o bra o shoppa! Lunchen intog vi oxå där, vi slog till med en paella, ett måste(?) när man e i Spanien. Vi hade faktiskt inte ätit det nån av oss innan när vi har varit i Spanien. Men vi blev glatt överraskade, det va en jättegod paella!  Jag kan tänka mig att det kan va en riktig turistfälla-rätt.
På vägen hemmåt gick vi genom Gamlastan igen och då, av en slump, sprang vi på glassbaren som min syster så gärna ville till. O vilken tur det va att vi gjorde det! Den va inte så stor, men oj så många olika häftiga annorlunda o goda glassorter de hade där! Det va inte lätt o välja! Mojito, mögelost med nötter mfl. Fantastiskt god glass!


Photobucket


Vi fortsatte att gå hemmåt och hamnade på La Rambla, vädret hade spruckit upp lite och det va mycket mer folk ute. T.o.m. de berömda gatuartisterna va ute nu, det hade de inte varit de andra dagarna.

Photobucket


På julaftonskväll va det dags för veckans höjdare, visade det sig. Jag va lite skepptisk först, men i efterhand e jag glad att jag blev övertalad. De andra vill gärna gå på en Guide Michelin restaurang och hade kollat upp några stycken, det fanns tydligen en hel del i Barcelona. Vi bokade det sista bordet på restaurang Comerc24.
Jag va rädd att det bara skulle va jättespeciell o konstig mat, små rätter som kostade skjortan. Visst det va inte gratis men så fasligt dyrt va det faktiskt inte. Jag, Måns och min pappa tog varsin förrätt och huvudrätt medans min syster o hennes pojkvänn tog den stora avsmakningsmenyn med 12 rätter!
Det va en fantastisk upplevelse på alla sätt. Maten va fantastiskt god, servicen va suverän, det va annorlunda och en kul grej som jag absolut kommer att göra om!

Photobucket


Sista dagen hade vi fantastikst väder! Solen sken o det va minst 15 grader varmt! Riktigt svenskt vårväder. Tyvärr hade vi inte så mycket tid och det mesta va stängt eftersom spaniorerna firar sin jul på juldagen. Men några timmar i solen fick vi iaf innan vi åkte hem till kalla Sverige igen!

Photobucket

Bilder från Barcelona - del 2

Postat: 2010-01-17 @ 00:08:59 Permalink Resor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här går det lite trögt med uppdaterandet för tillfället! Men här kommer, som utlovat, fler bilder från vår Barcelonaresa!

Den tredje dagen blev det stora målet, som oxå är den största turistatraktionen, den berömda kyrkan La Sagrada Familia. Den e inte så värst vacker utan mest överdådig och annorlunda. Men där fanns många detaljer som va väldigt vackra. Men den e väldigt spretig och en blanding av många stilar, fast temat e ju som alltid när det gäller Gaudi, naturen.
Det tråkiga e ju att det e en enda stor byggarbetsplats och pga att bygget endast finansieras av inträden från besökare så komemr den inte att va klar förrän 2030!
Men det e helt klart värt ett besök!


Photobucket


Vädret var fortfarande inte på vår sida. Så på eftermiddan blev det shopping, inomhus. Killarna föreslog El Corte Ingles som är Spaniens svar på NK. Fast jag va tveksam, jag har varit på det som finns i Palma på Mallorca och det va ingen hit. Och jag fick rätt, vi hittade ingenting där och det va bara stor, rörigt och lite mossigt.

Photobucket

Palmerna nere vid hamnen såg lite vinter trötta ut i regnet.Efter allt promenerade så tog vi tunnelbanan tillbaks till lägenheten för att vila upp oss och inför kvällens middag.

Photobucket


Valet föll på en supermysig och poppulär tappasrestaurang som vi hittade i vår guidebok. Det va lite svårt o välja så servitören rekomenderade deras specialare som va ett urval av lite smått o gott. Perfekt när man inte vet och har lite svårt för språket :-)

Photobucket

Jag gillade deras coola ljussättning av vodka och coca cola flaskor i bokhyllorna!


Städat ut julen!

Postat: 2010-01-11 @ 23:12:23 Permalink Foto Kommentarer (12) Trackbacks ()

Yes! Nu har jag städat ut julen, både här hemma och här på bloggen! Det röda juliga temat har bytts ut mott ett isigt och blått. Jag tyckte att det passade bra nu när vi har så kallt och vintrigt i hela landet!

Får dock återkomma en annan dag med fler bilder från Barcelona för det tog sån himlans tid innan jag kom fram till bloggdesignen och nu är jag trött och måste gå och lägga mig för att orka med en stressig dag på jobbet i morron. Så ni får hålla till godo med en vintrig bild från trädgården så länge!

Photobucket

p.s Bilder från bröllopsfotograferingen kommer oxå snart! Måste bara införskaffa ett nytt grafikkort till datorn först för vårt har pajat :-(

Bilder från Barcelona - del 1

Postat: 2010-01-05 @ 19:12:27 Permalink Resor Kommentarer (11) Trackbacks ()

Här kommer som utlovat lite bilder från våra regniga dagar i Barcelona! Ja tyvärr så regnade det alla dagar utom den sista när vi skulle åka hem, då va det strålande svenskt vårväder!

För att inte tråka ut er har jag delat upp inläggen så här kommer lite collage, från dag 1. Eller ja, dag två egentligen men vi kom ganska sent på kvällen den första dagen så vi hann bara installera oss i lägenheten och sen gå ut o äta midda. Bara o bara, det va ingen dålig restaurang vi hittade, bara ett stenkast från där vi bodde låg den fantastiska fisk- och skaldjursrestaurangen Botafumeiro.

Photobucket

Hela gänget samlat! Förutom Måns då som står bakom kameran :-) Det blev mycket resande med tunnelbanan, kanske mer än vanligt pga regnet. Men vi gick otroligt mycket oxå så man behöver vila fötterna emellanåt.Photobucket

På vår första promenad genom stan gick vi förbi två av Gaudi husen. Men vi gick inte in, det kostade 18€/person!!

Photobucket


Photobucket

Efter att ha promenerat ett tag i regnet så tog vi tunnelbanan till den här fantastiska marknaden, Mercat de La Boqueria!

Photobucket

Här är några smakprov på allt fantastiskt gott man kunde hitta där!


Efter att ha gått i regnet och letat efter en glassbar i gamla stan tog vi trötta, hungriga och blöta lunch.

Sen begav vi oss hit!

Photobucket

Akvariet i Barcelona e väl värt ett besök! Det va jättestort och det fanns fantastiskt många vackra färgglada fiskar och stora läskiga hajar där.Photobucket

Sent på kvällen avslutade vi med middag på den här fantastiska och genuina gamla tappasbaren. Egentligen va där fullt men min pappa bad snällt och den supertrevlige servitören (ägaren?!) bad några andra gäster att dricka upp (stamgäster?!) o bad oss komma tillbaks 15-20 min senare. Vilken service!


God fortsättning på det nya året!

Postat: 2010-01-03 @ 22:12:01 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (4) Trackbacks ()

Photobucket


Vi hade en härlig nyårsfest tillsammans med våra vänner, mycket god mat och dryck, dans, skratt och sång ända in på småtimmarna!

Värdparet bjöd på en supergod fördrink med Prosecco och citron- och kaktussorbet (översta bilden till vänster) medans Måns gjorde förrätten, Sparrissoppa med parma- och tomatbruschetta, sen va det dax för värdparet att ställa sig vid spisen och tillaga huvudrätten, Ankbröst med svamprisotto och portvinslök (översta bilden till höger), till det ett rött vin Villa Puccini (nr 32417), förutom jag som inte gillar rött vin, jag körde med mitt rosévin :-). 

Mätta och belåtna svängde vi de lurviga och sjöng lite Singstar en stund för att få plats med efterrätten (nedersta bilden till vänster).
Jag hade bakat en Amerikansk mudcake som vi serverade med hallon och grädde och till det dessertvinet Amfora Muscat d'Alexandrie (nr 3100).

Sen va det dax o kolla in fyrverkerierna och skåla in det nya året.
Som ni kan se på den nedersta bilden till höger, lyckades fånga några raketer på bild, vågade jag mig utomhus i år, visserligen stod jag i ett hörn på terasssen i trädgården, men det e en stor bedrift för o va mig som e livrädd för smällare o raketer.

Sen fortsatte dansandet och skrålandet (och skålandet ;-)) till 3 tiden för vår del, då va vi nöjda o trötta.

Hoppas ni också hade en lika trevlig avslutning på året och tack för alla nyårshälsningar! Jag har inte hunnit vara inne hos er än, ber om ursäkt, men dagarna flyger iväg och om några dagar är det dax för bröllopet som jag ska fota så det e mycket fokus på det just nu.

Nu ska jag kolla in konserten med Robbie Williams på SVT 1 :-)
Ha det gott!

p.s Håller även på med bilderna från Barcelona! Håll ut :-)