soffor till altanen

Postat: 2010-04-30 @ 13:30:52 Permalink Min Trädgård - Altan / Trädäck Kommentarer (9) Trackbacks ()

Nu har jag nog äntligen hittat ett alternativ till de dyra sofforna i konst-/plastrotting till vår altan! Ett tag tänkte jag bygga egna men jag tror det blir för mycket jobb så nu har jag börjat kolla in alternativ på Blocket. Soffan Lillberg från IKEA! Den e rätt snygg och kuddarna ser jättesköna ut. Jag har aldrig suttit i den och inte riktigt uppmärksammat den när jag har varit på IKEA. Nu finns den dock inte längre på IKEA.

Vi har hittat två st 2-sitsiga, från två olika säljare, i helgen ska vi kolla på den ena av dem.

Tanken är att måla dem i en utomhusfärg, men vilken färg ska jag välja? Samma gråa som vi har på väggen in till grannen och som vi har på allt annat trä i trädgården, förråd och staket? Eller vitt eller svart?
Hjälp mig, vad tycker ni?

Jag tror det kommer funka bra om vi målar dem i en bra färg och sen kommer de ju stå under tak så de blir inte utsatta för regn. Även om de inte är gjorda för utomhusbruk.

Det kan va lite kännsligt med vitt tyg på kuddarna, men det har ju många av konst-/plastrottingsofforna också Jag har ett annat tyg som jag ev. skulle kunna klä om dem i.Bild lånad från annons på Blocket som vi förmodligen kommer att köpa i helgen.


vårteckensutmaningen 2010 - vecka 9

Postat: 2010-04-27 @ 23:04:06 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (13) Trackbacks ()

Här flyger veckorna iväg! Speciellt när man är bortrest hela helgen. Vi har varit i Stockholm i helgen och spanat in vårteckenen där :-) Vi lyckades faktiskt flyga upp i fredas och även hem i söndags!
Det har absolut inte kommit lika långt där uppe som här nere i södra Skåne, men solen sken iaf på oss så man ska inte klaga! Även om det va betydligt varmare vid samma tidpunkt förra året. Då satt vi och drack en kall öl på uteserveringarna på Medborgarplatsen.
Vi kom hem i söndags eftermidda och jag hann faktiskt ut en stund i trädgården och pula lite. Klippte ner de sista risiga växterna, satte ut utemöbler, städade lite allmänt och knäppte lite kort.

Photobucket

Min katt Stina gillar att hjälpa till i trädgården och titta på blommorna!


Photobucket

Stina är också väldigt förtjust i daggkåporna! Hon har nån konstig grej för sig att hon ska dricka på konstiga ställen ;-)


Photobucket

I rabatten vid uteplatsen har det verkligen växt så det knakar! Marktäckarna e hur stora som helst och mina nya Allium som jag planterade i höstas har kommit långt. Jag e sååå nyfiken på o se dem!


Photobucket

Körsbärsträdet har STORA knoppar nu, men än dröjer det några dagar till innan den börjar blomma. Vid samma tid förra året stod den i fullblom nu.

Photobucket

Den Kaukasiska förgätmigejen blommar däremot förfullt! Älskar deras vackra, små intensivt blå blommor!

Photobucket

En annan favorti med små, blå vackra blommor! Tycker att de små pärlhyacinterna bryter av så fint mot asfalten och staketet.

Photobucket

Körsbärsbenveden sträcker sina nyutslagna skott mot den klarblå himlen!

Fler vårtecken hittar ni som vanligt på Humlebacken!


lamptipps!

Postat: 2010-04-19 @ 22:47:45 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (8) Trackbacks ()

Det är lite glest mellan inläggen här nuförtiden, tyvärr. Men tiden räcker inte till. Vi försöker att färdigställa källaren och det tar sin lilla tid, speciellt när man inte hinner göra något på helgen.
Vi har kommit en bit på vägen men det är fortfarande en hel del kvar att göra. Tvärr har jag inga nya bilder, men det e inte så mycket att visa än känns det som.

Sen senaste uppdateringen har vi iaf hunnit med det här:
* Satt upp hyllor till förvaringsväggen
* Dragit el
* Satt upp projektorn
* Monterat upp filmduken
* Målat taket
* Sytt drapperi

Kvar att göra:
* Färdigställa taket
* Bygga en låda runt rören på väggen
* Sätta upp belysning
* Bygga en mediabänk
* Sätta upp skenorna till drapperiet
* Byta ut elementet
* Sy klart drapperiet

Sen är det en del saker som måste inhandlas. Bl a belysning, vi trodde att vi hade hittat en bra belysning på Bolagret, men då va de slut i lager och de vet inte när de kommer in igen :-(
Det är inte helt enkelt att hitta bra och snygg belysning när det inte är så högt i taket. Vi vill inte ha plafonder!
Har ni några bra tips på snygga taklampor till ett hyfsat pris?

Photobucket
Nåt liknande spottarna från Bolagret e det vi har varit inne på att ha på två ställen i taket, där plafonderna sitter idag. Sen kom jag på att man kan ha en ljusslinga/ljusslang längs med den kurviga skenan till drapperiet. Det finns lite varstans för allt mellan 100 och 300 kr. Sen blir det en golvlampa bredvid soffan oxå. Men vi skulle även behöva ha nåt framme vid duken, det är osäkert om vi kan ha något på bänken.

Tippsa mig gärna, med länkar, bilder och råd!

vårteckensutmaningen 2010 - vecka 8

Postat: 2010-04-19 @ 22:36:13 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Photobucket

Jag har som sagt varit i Stockholm i helgen på styrelsemöte i patientföreningen Barnlängtan. Det gick helt okej att åka tåget, mycket tackvare att jag hade med mig Måns laptop med filmer :-) 

Men nåt annat än att sitta på tåget och på möte har jag inte hunnit med i helgen. Så det va först i morse som jag såg att det hade hänt en hel del i trädgården under helgen!
Fler knoppar på träd och buskar, knoppar som slagit ut, blommor i rabatten och överhuvudtaget så har det mesta växt till sig en hel del.
Lite snabbt tog jag fram kameran och knäppte några bilder på vår framsida som ligger i stort sätt i norrläge men där e iaf sol på morronen.
Gräset som jag sådde där i höstas har verkligen börjat ta fart! Jag hoppas det blir varmare snart så att vi kan gödsla.


Fler vårtecken hittar du som vanligt på Humlebackens blogg!trevlig helg!

Postat: 2010-04-16 @ 23:00:01 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

Photobucket

Jag vill passa på att önska all underbara bloggläsare och bloggare en underbar helg! Trots askmolnet! Jag åker upp till Stockholm i morron på styrelsemöte med patientföreningen och kommer först hem på sön kväll. Jag skulle ha flugit kl 8 på morronen men mitt flyg liksom så många andras har blivit inställt. Så ist får jag sitta på ett tåg hela dan.

Jag hoppas verkligen att flygen kommer igång på sön så at jag kan flyga hem för jag gillar INTE att åka tåg, jag blir åksjuk av X2000 och det tar alldeles för lång tid. Maten e ingen höjdare heller så jag vet inte hur jag ska klara mig. Jag kommer att behöva äta både lunch på lör och middag på sön. Nån som har nåt bra tips?

vårteckensutmaningen 2010 - vecka 7

Postat: 2010-04-11 @ 23:00:09 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (11) Trackbacks ()

PhotobucketOj va tiden går fort! Så här två veckor in i april är vi inne på den sjunde veckan av Vårteckenutmaningen. Förutom att man inte hinner med allt man vill göra och behöver få gjort så får tiden gärna gå fort nu. Våren har verkligen börjat komma här nere i södra Skåne, men det kan gärna få bli både varmare och grönare fortare.

I helgen va det iaf premiär för mig att gå på loppis, det är ett vårtecken! Tyvärr hittade jag inte så mycket, det blev bara en hög vas som fick följa med hem. Visserligen har jag letat länge efter en sån så jag blev väldigt glad när jag hittade den :-)
Sen har vi haft årets grillpremiär i veckan! Och i helgen grillade vi för andra gången men då tog gasen slut mitt i grillningen så vi fick göra klart steken i ugnen ist, men trots en vädigt försenad middag så smakade det fantastiskt gott!
Annars har vi mest hållit på nere i källaren i helgen och det har inte blivit något trädgårdsarbete. Trädgårdstunnan e dessutom full så det går inte att fortsätta förrän den e tömd.

Men i efermiddas blev det varmt och soligt så jag tog en tur med cykeln och kameran ner mot stranden. Det va verkligen vår i luften! Jag mötte en motorcykel, en nercabbad bil körde förbi mig, folk promenerade på stranden, jag mötte en joggare, en tjej som åkte rollerblades och så killarna på skatebordrampen såklart, idag hade tom några av dem shorts och t-shirt!
Bredvid skateboard rampen ligger det en liten damm och där finns det några stora buskar i gult och rosa som blommar väldigt tidigt. Det e de som får illustrera hur långt våren har kommit hos mig den här veckan!magi!

Postat: 2010-04-08 @ 20:31:51 Permalink Min Trädgård Kommentarer (6) Trackbacks ()

Photobucket
Fröpåsar; freebie från Gunhild


Att så fröer e som magi! Tänk att de små fröna på bara ett par dagar har hunnit utvecklas till små plantor.
Magiskt!


källaren har blivit invigd!

Postat: 2010-04-06 @ 23:05:20 Permalink Mitt Hem - Källare Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vi har inte bara hunnit med att vårstäda i trädgården i helgen! Det har målats och målats och målats i källaren oxå! Så pass så att det faktiskt e färdigmålat! Ja, det e väl en sanning med modifikation ;-) Väggar och golv e klara :-) När elen e dragen ska taket lagas o sen målas, det ska byggas en låda runt rören på väggen som ska målas, elementet ska bytas ut och då ska väggen där bakom fixas och målas. Dörren in till rummet samt fönstren ska oxå målas. Puh!

Ja, ja, vi va iaf stolta o nöjda och det firade vi genom att för första gången bygga upp den gigantiska bilbanan. Först ut va våra kompisar Mattias och Sofie och deras lilla dotter Maja! Sen va vi barnvakter en stund igår och då blev det en tur med Måns systerbarn Emma & Filip oxå!

Photobucket

vårteckensutmaningen 2010 - vecka 6

Postat: 2010-04-06 @ 22:41:16 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (9) Trackbacks ()

PhotobucketDet har varit riktigt aprilväder den senaste veckan, ena dan varm o soligt och andra dan kallt o regnigt. Jag vet inte om det e lika vanligt med sånt varannan-dags-väder i resten av landet som det e här i Skåne.
Vi hann iaf vårstäda nästan hela trädgården i Påskhelgen och det kändes riktigt skönt! De flesta perennerna hade redan börjat växa så de blev nog glada över att få bort alla vissna löv och grenar så att de kan få ljus och mer plats o växa. Vårlökarna kom oxå fram mer nu så nu väntar jag med spänning på att de ska börja blomma.
Rabatterna blev klara, dammen blev avtäckt och fick nytt vatten och vi sådde grönsakerna till växthuset. Kvar är att tömma krukor på höst och sommarblommor och klippa ner perennerna i krukorna.

På Påskafton va det tom så varmt så man kunde låta dörren stå öppen, en humla hade vaknat till liv och grannarna va ute och spelade fotboll! Nu vill man bara ha mer!

jag önskar alla mina underbara läsare en...

Postat: 2010-04-01 @ 17:11:40 Permalink Blandat Kommentarer (11) Trackbacks ()

Photobucket