Nya loppisfynd!

Postat: 2009-03-31 @ 17:24:53 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (5) Trackbacks ()

I lördas gjorde Måns och jag en liten utflykt där det första målet var EriksHjälpen i Lund för att se om vi hittade nån mer kläder till rockfesten. Det gjorde vi inte. Vårt nästa mål var att köra ut till nåt naturområde för det va så fint väder. Då styrde vi kosan mot Risen i Genarp och vad finns i Genarp om inte EriksHjälpen, vi slog två flugor i en smäll ;-) Tyvärr hittade vi inga kläder där heller men man kan ju inte gå i två loppisbutiker utan o köpa med sig nåt!

Det här är helgens fynd!
Loppisfynd 12
8st små skålar för 5kr/st och ett teakfat för 20kr. Teakfatet va så fint så det kunde jag inte låtabli o köpa, det kan man alltid hitta nåt ändamål för tex och lägga upp bröd eller snittar på. Skålarna tänkte jag att man kunde göra nån kul dukning med eller ha snacks i :-)

Vårteckensutmaningen!

Postat: 2009-03-30 @ 20:09:07 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (6) Trackbacks ()

Igår skrev jag ju om Humlebackens vårteckensutmaning och utlovade även mitt bidrag till den och man ska ju hålla vad man lovat ;-) !

Det e lätt och fokusera på knoppar och blommor men det finns ju så många andra vårtecken som man inte alltid tänker på.
Härom veckan va det en av de första varma dagarn här och då va jag ute o gick en promenad med min kamera. När jag gick där i min egen lilla värld cyklade de här två killarna förbi mig och hejade på mig. Det tog ett tag innan jag kom för mig att det kunde bli ett kul foto så innan jag hade hunnit få upp kameran och ställa in den hade de hunnit bort en bit på vägen. Men cyklar och bara tröja känns verkligen som vår i luften tycker jag!
Vårtecken 1

På höger sida om den här cykel- och gångvägen ligger det en sjö och där hade några svanar hittat tillbaks efter vintern. En av dem va i fullgång med vårputsningen och gjorde en massa lustiga moves. Det va dock inte helt lätt o fånga på bild utan superzoomobjektiv och en massa träd och grenar i vägen.
Vårtecken 2

Vårlökar ha en tendens att dyka upp där man minst anar det, mitt i gräsmattan, inne i häcken, ofta har det väl varit en rabatt där och sen har man inte fått upp alla lökarna när man skulle flytta dem eller helt enkelt glömt att de fanns där, det e ju lätt hänt när de har vissnat ner och "försvunnit".
Det här fotot e taget genom häcken till grannen. Jag fick ligga på alla fyra i vår rabatt för att komma åt o fota ;-)
Vårtecken 3

På samma ställe fast mitt i häcken växer en hel radda med tulpaner. Förra året upptckte vi dem först när de nästan va utblommade, i år tänkte jag ta in dem när de har fått knoppar och sen flytta ut lökarna i rabatten ist så att man kan glädjas åt dem lite mer.
Vårtecken 4

Det va mitt bidrag till veckans vårteckenutmaning! Nu ska jag försöka hinna in o kika hos er andra i vårt avlånga land o se hur det ser ut där!

Vår i luften!

Postat: 2009-03-29 @ 23:32:03 Permalink Min Trädgård Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nyplanterat

Idag har det verkligen varit vår i luften! Vi har haft 10 grader och sol så det va bara på med trädgårdshandskarna och bege sig ut i trädgården. Jag planterade penséerna och pärlhyacinterna som jag köpte i fredas och Måns rensade i rabatterna och räfsade gräsmattan. Så nu e i stort sett hela trädgården vårstädad, vi började ju vårstädningen för några veckor sen.
Vi började oxå på ett litet projekt i trädgården, men materialt räckte inte så det blev inte klart idag. Men när det e helt klart ska jag visa bild på det!

Igår  körde vi på en liten utflykt och kameran va med för jag hade tänkt fota lite vårtecken till Humlebackens vårteckensutmaning. Men jag hittade inget :-( så det fick bli lite foto hemma i trädgården sen ist. I morron kommer mitt bidrag till vårtecken i södra Skåne!

Det märks även på katterna att det  vår i luften för nu e de mer ute än inne och när de väl kommer in på kvällen så e de väldigt trötta.

Stina och Teddie i soffan

Nä nu måste jag ta o gå lägga mig, ska upp i morron o gå på seminarium o få lite tips o råd hur man skriver ett bra CV så jag får ett nytt jobb snart!
Gonatt!

Rockfest

Postat: 2009-03-27 @ 13:54:05 Permalink Blandat Kommentarer (5) Trackbacks ()

Om några veckor ska vi på en stor fest som några kompisar till oss arrangerar. Det e en betal-fest med mat och liveband. Temat e ROCK. Den här veckan har jag varit runt på Myrorna och EriksHjälpen och försökt hitta kläder till mig och Måns som passar in på temat. Rock e ju så brett, det e ju bra men det e oxå svårt o bestämma sig, först kunde jag inte välja om jag skulle köra på hårdrocksstilen eller rockabillystilen. Men nu har jag iaf hittat en kjol i skinnimitation och ett par svarta pumps, så det får bli mer åt hårdrocksstilen. Tänker mig ett par zebrarandiga tights till, men vet inte riktig vad jag ska ha som överdel. Några tips?
Till Måns har vi hittat en stentvättad jeansjacka som vi ska klippa av ärmarna på och en Iron Maiden t-shirt. Så nu saknar han bara byxor och skor. Några tips?
Jag ska oxå hjälp tjejerna med dekorationer och annat kul till festen, om ni har varit på nån rockfest eller känner till nån kul hemsida så får ni gärna tipsa mig!

Så här ser kläderna ut som jag har fyndat på second-hand för under 200kr!

Rockfest kläder

Vi ska ju upp till Stockholm nästa helg så ni som bor där får gärna tips om nån kul second-hand affär där vi kan hitta kläder och annat kul till festen. Jag skulle även vilja ha nitskärp, nitarmband till min outfit och sen behöver jag lite kraftigare smink än det jag har hemma :-)


Nu skiner solen här igen, för en stund sen haglade det, så nu ska jag nog ta o köra till en blommaffär o köpa nån härliga vårblommor som jag kan plantera i helgen för nu vil jag att det ska bli vår!

Nya böcker!

Postat: 2009-03-27 @ 12:30:53 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Idag har jag varit på arbetsförmedling och skrivit in mig. Jag blev jättedeppig av att vara där, det blev liksom så konkret att jag va arbetslös, jag börjar oxå känna panik över att fort hitta ett jobb. Vill slippa arbetsförmedlingens idiotiska krav. Blev anvisad ett jobb i Ängelholm som jag måste söka. Det skulle bli minst 3 timmars pendling om dan om jag skulle få det, får skriva en crappy ansökan så att jag inte får jobbet :-( Sen kollade hon på nån statistik över jobbutsikterna som marknadsassistent, de såg inte så bra ut i Skåne enligt statistiken, hon antydde att jag skulle flytta till Norrland där det såg bättre ut. Yeah right, det finns ju jävligt gott om jobb i Norrland. Inget ont om Norrland, men det e inte direkt aktuellt att min man säger upp sig från sitt jobb som VD för att jag ska hitta ett jobb som marknadsassistent i Norrland.
Nä jag ska hitta ett jobb innan jag måste träffa dem igen i slutet av juni. Måste, måste!!!

Men jag blev faktiskt på lite bättre humör när jag kom hem o tog mod till mig o ringde ang. ett jobb jag sökt som jag väldigt gärna vill ha. Trodde att det va kört eftersom jag inte hört nåt. Jobbet kom ut för ca 2 veckor sen o jag skickade min ansökan för 1 vecka sen. Men de hade inte hunnit komma så långt i processen och han kom ihåg min ansökan :-D Visade sig att han oxå bodde i Lomma så vi fick en liten connection där! Samtalet kändes väldigt bra så jag hoppas verkligen att jag får komma på intervju. Då ska jag va förbered till tusen!

Efter arbetsförmedlingen cyklade jag ner och hämtade ut mitt paket från Bokus på posten. Jag hann o beställa några böcker innan bokrean tog slut. 2st trädgårdsböcker och en fotobok blev det :-) Jag har bara hunnit bäddra i dem, men det verkar som jag har gjort ett bra inköp!
För 141kr fick jag de här böckerna:


Böcker

Orkidéer

Postat: 2009-03-26 @ 16:22:49 Permalink Mitt Hem Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vi har bara orkidéer hemma hos oss undantaget en sukulent av något slag. Det beror först och främst på att vi tycker att de e så vackra men det beror också på att vi inte gillar o ha allt för stora växter i fönstren. En tredje sak är att vi har svårt för att hålla växter vid liv, vi glömmer ofta att vattna. Då e orkidéer perfekt! Visserligen skulle de vilja ha vatten var 7-10 dag, men våra brukar få vatten var 14 dag, som sagt vi glömmer bort o vattna. Men de e vana o klarar det bra o de blommar ofta.

Idag kom jag mig äntligen för o vattna de små stackarna, det har minst gått 14 dagar sen sist. Jag passade även på att ge dem lite växtnäring, nu e det nästan vår och många av dem blommar så det va de väl värda.

Jag passade även på att fota alla de som hade blommor. Jag kunde inte välja ut några, alla e så vackra, så här kommer bilder på alla orkidéer som blommar just nu hemma hos oss:-D
Orkidé 2
Orkidé 3
Orkidé 4
Orkidé 5
Orkidé 9
Orkidé 7
Orkidé 8

Annars har jag mest suttit vid datorn idag, sökt jobb och fixat med bloggen. Nu ska jag se om jag kan hitta nåt i frysen som jag kan laga middag av, Måns e på kurs i Sthlm så det e bara jag o katterna hemma.

Idag e det min sista anställningsdag, har varit arbetsbefriad sen uppsägningen, så i morron ska jag till arbetsförmedlingen, usch och fy, vill inte :-(

Nytt förråd

Postat: 2009-03-24 @ 17:47:56 Permalink Min Trädgård Kommentarer (7) Trackbacks ()

Som jag har skrivit tidigare när jag har berättat om vår trädgård så saknar vi ett förråd och har planerat att bygga det nu i vår. Det blir inte helt lätt o bygga det men vi tror att vi har kommit på hur vi ska göra.
Förrådet ska byggas mellan växthuset och planket. Vi satte ju 4 plintar när vi gjorde om trädgården och i 2 av plintarna sitter planket. För att det ska funka måste vi ta bort den ena sektionen av planket. Sen får vi iaf bygga några av väggsektionerna vid sidan om, dels för att vi inte kommer åt och snickra överallt och dels för att vi inte kommer åt o måla överallt.

Häromdan mätte och ritade Måns upp hur det ska se ut. Sen räknade vi ut på ett ungefär hur mycket och vilket slags material vi ska ha.
Nu har jag även gjort en ritning på hur det kommer att se ut.

Illustration av förråd

Här är en enkel illustration hur det kan komma att se ut i verkligheten.
Illustration av förråd foto

Nu ska vi bara invänta lite varmare väder så att man kan va ute o snickra. Det ska bli ett kul projekt o göra!

Tyglavorna har kommit upp!

Postat: 2009-03-22 @ 19:49:25 Permalink Inredning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Igår hjälpte Måns mig att hänga upp tygtavlorna som jag gjorde häromdan. Här kommer lite bildbevis!
Tygtavlor i trappen 1
Photobucket
Tygtavlor i trappen 3

Vi tycker att de blev fina och de passade in bra i trappen, men vi e inte helt nöjda med slutresultatet ändå. De blev lite små och fjuttiga på den stora väggen. Så jag ska inhandla en lite större kilram, en bit tyg till och tillverka en tredje tavla och hänga upp. Då blir det nog bra :-)

Omplantering

Postat: 2009-03-22 @ 18:26:07 Permalink Trädgård Kommentarer (3) Trackbacks ()

Som jag skrev häromveckan så har några av våra plantor växt hejdlöst fort, gurkan och squashen. Så i måndags plockade vi fram planteringsjord och ett tråg med lite större krukor. Våra små frön hade vuxit upp och fick flytta till en större lya ;-)

Måns e ansvarig för sådd, plantering och skötsel av grönsaker här hemma och jag håller i kameran ;-)
Photobucket

Man får ta det varligt med de små plantorna!

Omplantering 2
Photobucket
De har fått grillpinnar som stöd ;-)

Nu har de även fått flytta upp på ovanvåningen. Det e visserligen söderläge i det fönstret oxå, men vi har sänkt värmen på elementet i det rummet och rullar ner persiennerna när solen står på. Så nu hoppas jag att de inte har det för varm och växer för fort. Vi vill ju ha starka plantor inte rangliga och bräckliga.

En solig vecka

Postat: 2009-03-20 @ 16:52:22 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Den här veckan har vi haft sol i stort sett varje dag. Våren har verkligen kännts som den e på G, fast det har varit nordliga vindar så riktigt varmt har det inte varit. Men jag har iaf sett att den automatiska lucköppnaren till växthuset har öppnats och alltså klarat vinterkylan. Vi glömde nämligen o ta in den som man ska göra så att den inte fryser sönder.

Jag har passat på o va ute så mycket som möjligt, har även dokumenterar lökarna som vi planterade i höstas och som har kommit upp. Har mest blivit macrobilder, måste ta en del överblicksbilder på hela rabatterna sen så att jag vet var lökarna e till hösten så att vi kan plantera fler lökar.

Collage vårlökar


Idag tog jag med mig kameran ner till byn, efter jag käkat lunch tog en cykeltur ner om stranden. Hittade inte så mycket kul o fota tyvärr. Skulle vilja ha ett zoomobjektiv så man kan fota fåglar o sånt.

Men en fågel fastnade iaf :-)
Fågel vid sjön

Så här fin utsikt har vi från stranden i Lomma när vädret e så klart o fint som idag! Man ser både Turning Torson och Öresundsbron :-D
Utsikt

Pysslat!

Postat: 2009-03-19 @ 10:46:52 Permalink Inredning Kommentarer (9) Trackbacks ()

I förrgår tog jag en tripp till IKEA för jag behövde servetter och värmeljus. Ja som ni vet så brukar man ju få med sig lite annat oxå ;-) För min del blev det bl.a. två tygbitar. De skulle jag använda till ett litet speciellt pysselprojekt.

Igår tog jag faktiskt tag i det. Det e två gamla tavlor på kilram som vi inte har använt sen vi flyttade ifrån vårt förra hus för de passar inte in längre. Har funderat flera gånger på vad jag skulle göra med dem men inte kommit på nåt förrän för nån vecka sen då jag såg de här fina tygtavlorna inne hos Inne & Ute - Malin. Ett snabbt, enkelt o billigt sätt och förändra en sån typ av tavla på ju!

Det va inte helt lätt o välja tyg dock, stod o velade länge. Men tillsist föll valet på två olika tyg ur IKEAs serie Cecilia, billigt o bra oxå, bara 25kr/metern, som hittat!
Tyget va dock rätt tunt och mina tavlor va ju i starka färger med mönster så jag började med att måla dem vita först.
Måla nya tavlor

Här är tyget som jag köpte och som de färdigmålade tavlorna ska kläs i!
Tyg till nya tavlor

Här är de färdiga tavlorna!
Nya tavlor klara

Min tanke e att de ska sitta på den tomma väggen i trappen. Men det e ganska högt så Måns måste hjälpa mig o sätta upp dem. Återkommer med bilder när de e på plats!

Ny tidning!

Postat: 2009-03-18 @ 11:27:47 Permalink Inredning Kommentarer (4) Trackbacks ()

Idag fick jag ett trevligt mejl i min inkorg! Reklam visserligen, men trevlig sådan :-) Leila Lindholm har gjort en egen tidning, "Leilas Country Living"! Jag gillar Leila och hennes TV-program, vintage e ju inte min inredningsstil, men recepten och trädgårdstipsen i tidningen kan jag nog ha glädje av. Det blir en beställning för min del!
Ni kan beställa det här erbjudantet hos Tidningsbutiken. Eller hos Tidningskungen. Eller på tidningens egen site. Så här skriver Bonnier om den som e ansvarig utgivare.TV-projektet - Vecka 1: Utgrävningar och växthuset

Postat: 2009-03-17 @ 23:17:38 Permalink Söderläge Kommentarer (7) Trackbacks ()

Som jag nog har skrivit tidigare så va det 4 veckors inspelningar (mån-fre) så teamet hade delat upp trädgården i 4 delprojekt som sedan blev 4 program på TV. Varje delprojekt var alltså tvunget att bli klart när det va fre em. Veckan efter redigerades föregående veckas material.
Dag 1 var vigd åt att gräva ut allt som behövdes grävas med maskin för alla delprojekten. Tyvärr va den dagen inte den bästa ur vädersynpunkt att göra det. Det ösregnade från och till hela dagen. Men som sagt det va tvunget att bli färdigt, vi hade bara maskinen och killen som körde den den dagen och sen hade vi själva veckoprojektet som skulle bli klart.

Här är lite härliga bilder från utgrävningarna!


Utgrävning 1
Här har vi kommit en bit på vägen med grävningen. Just då va det svårt o föreställa sig hur det skulle bli.

Mauri 1
Här är vår ena inspelningsledare Mauri! Han fick lite pikar för att han aldrig hade kläder efter väder ;-) Här har han iaf fått på sig ett par gummistövlar, först gick han omkring i ett par vita tygskor :-D

Som sagt, första dagen skulle vi gräva ut allt, men vår lille grävmaskin hann inte med allt pga det dåliga vädret och sen räckte inte heller vår container till för o dumpa alla jord/lermassorna i. Så då fick vi hjälp av Malmö Grusterminal som ändå skulle komma och levererade grusmaterial och gräva upp det sista ute vid gatan och ta med sig på flaket tillbaks. Det va en himla tur!
Allt kan inte grävas med maskin heller, där man inte kommer åt får man gräva förhand. Så Måns och anläggningskillarna fick fortsätta gräva på kvällen och tidigt nästa morron.
Sen va det dax och sätta igång med uppbyggnaden av veckans projekt som ligger längst ut till vänster sett från huset, bakom körsbärsträdet på översta bilden. Där skulle det befintliga bärlandet göras vid, marken skulle göras vid för växthus och uteplats. Det va ett stort projekt för 4 dagar! Än en gång fick vi hjälp av Malmö Grusterminals kranbil som lyfte in storsäckarna med kross och stenmjöl. Det sparade mycket tid! Allting tog ju nästan dubbelt så lång tid pga regnandet. Det gjorde inte saken lättare att en av anläggningskilarna blev sjuk. Som tur va var killen som körde den lille grävmaskinen utbildad anläggare så han hjälpte till några dagar.
Förutom allt underarbete som skulle göras till platsen där växthuset skulle stå och uteplatsen skulle va så skulle det grävas ner 5 plintar, gjutas till växthusets ram och kantsten skulle sättas. Sen skulle anläggningskillarna även lägga skiffer på uteplatsen, det e väldigt tidskrävande, sen skulle de ha lagt tegelstenar som golv i växthuset, men pga at den ena killen va sjuk så fick Måns göra det.
Måns pappa hjälpte oss att bygga växthuset, det tog 2 dagar o bygga!
På torsdagen kom snickaren och byggde "planket" mellan växthuset och uteplatsen. Sen fick jag måla från morron till kväll. Som tur va hjälpte inspelningskillen Mauri till annars hade det inte hunnit bli färdigt. Det va himla pilligt o måla när allt va uppskruvat. Här har växthuset och "planket" kommit upp!

Plank och växthus
Planket är nästan färdigmålat på ena sidan, men växthuset saknar fortfarande glas. Här ser ni även de snygga gula rören som vi ska dra el i till utebelysning. Det ingick inte i projektet så det fick jag o Måns hinna med mellan allt annat.

Växthus 1
Här ser man även vårt bärland där Sanna och Maria har rensat upp bland jordgubbar och hallon.


Som sagt, första veckan va mycket jobb och allting tog längre tid än vanligt pga vädret. När man spelar in TV kan man inte heller bara jobba på, inspelningsledaren och fotografen vill ha med vissa moment och vissa saker måste man ta från flera vinklar. Sen va teamet iväg ibland och spelade in reportage på andra ställen, då fick man ibland vänta med arbetet i trädgården. Sen skulle ju och Maria och Sanna göra sina inslag. Då fick man hålla upp med arbetet så att ljudet av det inte kom med.
Staket 1
Här är skiffern på uteplatsen lagd men en del målningsarbete kvarstår.


Men tillsist blev iaf delprojekt 1 klart, men det va väldigt stressigt sista dan. Men det va så himla dåligt väder den dan så vi spelade in slutscenerna på måndagen efter ist.

Här e lite slutbilder från när det va klart och vi hade spelat in slutscenerna för vecka 1!
Nytt växthus 1
Här e inte växthuset inrett än, det gjorde vi vecka 2 för då gjorde Maria och Sanna ett speciellt reportage om växthus.

Nytt växthus 2
Här är från en annan vinkel, mot planket och uteplatsen som e på andra sidan. Vi ska ju bygga ett förråd mellan växthuset och planket. Det förberrede vi för med plintarna sen fyllde Maria upp med växter och möbler för att det skulle se bra ut i TV! De gula fula rören har hon döljt med en upp-och-ner vänd trätunna ;-)

Ny uteplats 2
Här e den lilla uteplatsen! Vi har ju en större uteplats uppe vid huset, men här e det sol längre på kvällen så det ska bli mysigt till sommaren o sitta här.

Ny uteplats 1
Här ser man både uteplatsen, växthuset o man skymtar bärlandet. Sen ser det inte så vackert ut bortom det. Där är vår uppställningsplats för bilden. Som ni ser så e inte gången framför klar, den gjorde vi vecka 3 och 4, så det fick de dölja i TV att vi redan hade grävt o grejat där ;-)

Vi rev hela det gamla, fula, röda, höga staketet innan Söderläge kom, dels för att de skulle komma in med maskiner och annat och sen passade vi på o byta ut det när vi ändå va igång. Hade det varit kvar hade det förstört hela intrycket av det nya, fina. Det tog några veckor o måla alla läkte och jag fortsatte med det under tiden Söderläge va där för att få det klart till sista dagen. En staketsektion ser ni borta på biluppställningsplatsen :-)
Som ni ser på bilderna så e det väldig mycket blommor, växter och möbler. Man har ju alltid undrat om man får allt när de gör-om-program. I det här fallet så e det bara styling. Maria lånar växter och inredningsprylar från plantskolor som sen kommer o hämtar dem när inspelningarna e klara. Förutom en del små blommor och växter, de fick vi, fast ville vi ha krukorna fick vi köpa dem. När det gäller de växter som planteras i jorden fick vi behålla dem, fast de betalade vi för. Vi hade såklart kunnat behålla allt de tog dit, men det hade vi inte råd med. Allt det här e säkert annorlunda i de program där man inte betalar för materialet själv. Men nu har man iaf fått lite tips o inspiration på hur det kan se ut!


Då va det första delprojektet klart! Nästa gång ska jag berätta om och visa bilder från vecka 2 :-D

Det fortsätter att gro

Postat: 2009-03-16 @ 10:14:21 Permalink Trädgård Kommentarer (6) Trackbacks ()

Photobucket

Ja nästa i raketfart faktiskt! Kanske lite väl fort, eller vad tor ni som e trädgårdskunniga? De ska ju stå ljust men inte i direkt sol. Det e kanske lite väl mycket sol där de står, det e nämligen nästan direkt i söderläge. Men det e där vi har bäst plats så det e därför det har blivit så. Men nu e gurkorna och squashen så stora så vi får nog ta o plantera om dem i större krukor och sen får vi nog ta o sätta i dem i köket ist som har fönster i norrläge.

Mina egentillverkade namnskyltar har överlevt men de börjar tappa sina texter så de for nog ta o bytas ut. Tur att jag hittade en påse med små träpinnar när jag städade i växthuset! De kan man skriva med blyerts på, det ska väl hålla för vatten?!

Vårstädning i trädgården

Postat: 2009-03-15 @ 17:24:56 Permalink Min Trädgård Kommentarer (5) Trackbacks ()

Som jag skrev tidigare så hade vi lite vårvärme igår så när vi kom hem från trädgårdsmässan igår gick vi ut i trädgården och satte igång med lite vårstädning.

Det behövdes verkligen! Pumporna jag satte ut i växthuset i höstas som dekoration va knappt igenkännbara :-)
Photobucket


Jag tog mig an växthuset och krukorna runt omkring. Tömde alla krukor på 1-åriga växter, tog ut allt, sopade rent och ställde iordning. Måns klippte ner hösthallonen, lavendelbusken och lite annat smått o gott och sen räfsade han bort löv och annat skräp från rabatterna.
Photobucket
Vi hoppas hallonen tar sig igen. Söderläge klippte ner och grävde upp ordentligt i vårt hallonbestånd när de va här, vilket behövdes, så vi klippte själva inte ner de som va kvar i höstas.


Så här blev vårt vårstädade växthus efteråt. Just nu fungerar det lite som förvaring av krukor och annat som ska ut i trädgården senare därför känns det lite överbelamrat just nu.
Vårstädning i växthuset
Jag gillar inte riktigt aluminuimbordet till vänster i växthuset, men det fick vi gratis till så det får stå kvar tills jag antingen köper ett till likadant som det till höger eller så kanske det blir ett som e dubbelt så långt som jag såg häromveckan på Plantagen som får ersätta båda.

Stina och Teddie skulle självklart vara med!
Photobucket

Ett kärt litet vårtecken visade sig oxå i en av rabatterna!
Vårlök

Rapport från trädgårdsmässan

Postat: 2009-03-15 @ 12:11:05 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (4) Trackbacks ()

Jag skrev häromdan att vi tänkte åka in till trädgårdsmässan Trädgådsliv i Malmö igår. Och det gjorde vi med. Det gjorde ju inte saken sämre att vi hade 10 plussgrader i Malmö och det va vår i luften. Så inspirationssuget va på topp. Men vi blev faktiskt lite besvikna på mässan. Det som fanns där va jättebra men mässan va knappt hälften så stor som förra året, så efter en halvtimme hade vi gått igenom alltihop. Så det blev en liten besvikelse faktikst. Men som sagt det som fanna där va bra och vi fick en del inspirations speciellt när det gäller "inredningsdetaljer" till trädgården och det blev tom några inköp. Vi köpte ett äpple i betong, två silverkulor som vi ska ha i vårt vattenbad och 5st trädgårdstidningar för 50kr. Så besöket va inte helt förgäves :-) 

Här är ett litet fotocollage från mässan!

Trädgårdsliv mässa i Malmö

Jag gillar kloten jättemycket! Tror det blir ett inköp av ett sånt framöver. Visst kan man ha marshaller i dem eller? Tyckte stolen va jättehäftig oxå!

Det gror

Postat: 2009-03-12 @ 21:15:16 Permalink Trädgård Kommentarer (4) Trackbacks ()

Igår kväll blev jag jätteöverraskad när Måns visade mig att en gurkplanta hade börjat komma upp lite, lite grann. Vi planterade ju dem i söndags! Jag har för mig att det tog jättelång tid när vi sådde fröer förra året. Jag blev ännu mera förvånad när jag för en timme sedan tittade till de små liven och det såg ut så här!

Gror

Några tomatplantor har oxå börjat sticka upp ur jorden.
Vi e ju inga mästare på att odla så vi har lite dålig koll på när och hur mycket man ska vattna, vi brukar använda en vattenspruta. Och när behöver man lätta på locket och hur mycket? Ni trädgårdskunniga där ute med grönare fingrar än Måns men framförallt mig, ge oss gärna lite tips så att vår odling fortsätter och gå bra!

Trädgårdsliv

Postat: 2009-03-12 @ 17:58:16 Permalink Fest & Evenemang Kommentarer (1) Trackbacks ()

 
MALMÖ 13-15 MARS

Vi skjuter på vår skidweekend till Isaberg i Hestra, Småland ist tänkte vi nog ta en tur till trädgårdsmässan Trädgårdsliv i Malmö som börjar i morron. Vi var där förra året som va mässans första år. Tyvärr har de inte de bästa lokalerna för en mässa men innehållet va bra, bra mycket bättre än trädgårds mässan som annordnas sammtidigt som Hem & Villa Mässan.
Man kanske kan få lite vårkänslor och inspiration! Men det känns som det e lååångt kvar till vår och värme när man i eftermidda tittat ut genom fönstret här nere i södra Skåne.

Marssnö

Tävling!

Postat: 2009-03-12 @ 16:40:46 Permalink Tävling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte hos mig, men inne hos Sus i Hus. Vill ni som jag vinna hennes jättefina egendesignade halsband så kika in hos henne o va med i utlottningen!


Foton: Sus i Hus Collage: Mitt Hem & Min Trädgård

Kvällens middag

Postat: 2009-03-10 @ 23:06:04 Permalink Mat och annat gott Kommentarer (10) Trackbacks ()

Räkmacka

Idag blev det hemmagjorda räkmackor till middag för vår del. Så mumsigt och enkelt!

Räkmacka

Ett bröd du gillar
Kokt ägg
Räkor (helst färska)
Sallad
Tomat
Majonäs
Citron

Sen komponerar man sin egen macka efter tycke och smak!
Räkmackor
Det kan bli väldigt olika! Om jag får säga det själv så tycker jag att min blev snyggast ;-)


Nä, nu kallar sängen. I morron MÅSTE jag ta mig i kragen och bli färdig med den där krönikan till FamiljeLiv!
Gonatt!

Storstädning i köket

Postat: 2009-03-10 @ 19:33:36 Permalink Mitt Hem - Kök Kommentarer (13) Trackbacks ()

Igår va tanken att jag skulle städa hela huset, ja ni vet den där vanliga veckostädningen, damma, dammsuga och städa badrummen. Men jag kom inte längre än till köket ;-) Har tänkt att jag skulle passa på o storstäda köket nu när jag e hemma, men jag började inte förrän efter lunch så jag hann inte med resten av huset. Men det va skönt o få gjort köket iaf :-)
Jag tänkte därför ta tillfället i akt och visa er vårt kök. Jag hann inte ta några dagsfärska bilder, men de e hyfsat nytagna iaf. Men det va före de "gula detaljerna" ;-)

Vi renoverade köket förr, förra sommaren. Jag tyckte köket va gräsligt och vi hade nästan precis renoverat köket i vårt förra hus, så jag ville inte ha ett gammalt skruttigt kök igen när jag hade vant mig vid nytt o fräsch. Så det va högst upp på prioriteringslistan när alla väggar va målade och golv fixade i resten av huset.

Så här såg det ut före!
Köket före renovering 1

Köket före renovering 2
Mäklarens bilder på förra ägarens möbler och inredning.

Ni förstår kanske varför jag ville renovera köket?! Ser ni den fina panelen ovanför väggskåpen? Så himla smart och snygg lösning! NOT! Eller vad tycks om den fantastiska fondtapeten med vitlökar på?! Köket va ett HTH kök från 1989 inte lastgammalt, men mer slitet kök har jag inte varit med om. Hade ett originalkök från 30-talet i vår första lägenhet men det va i superskick om man jämför.

Så här såg det under renoveringen! Tyvärr hade jag inga bilder från början av arbetet.
Köket under renovering 1

Köket under renovering 2

Köket under renovering 3

Köket under renovering 4
Här har vi kommit en bit på vägen!  Snart e den hemska vitlökstapeten ett minne blott!

Det va hyfsat lätt och riva ut det gamla köket, förutom kaklet eller rättare sagt kakelfixet som satt som betong. Efter att ha slitit med o få bort det i 2 dagar kom svärmor på att  vi kunde sätta upp tunn renoveringsgips över ist och sen sätta fix och kakel på det. Sen behövdes väggarna oxå fixas med renoveringstapet, och sen målas såklart. Man kan även skymta golvet under byggplasten, laminat golvet som låg där åkte ut redan när vi flyttade in och brädgolvet som låg under slipades och nu målade vi det i en grå halvblank golvfärg.

Så här ser det färdiga köket ut!
Kök efter renovering 1
Längst till vänster blev det ett tomrum, fanns inget skåp som passade in, så vi byggde egna hyllplan av överblivna täcksidor. I utrymmet till höger fick vi plats med kryddhyllor (Granit) och krokar till kökshanddukar och dyl.
Köket efter renovering 2
Pga murstocken i hörnan va det svårt o få till nåt bra där, så vi valde att sätta ett fristående skåp som vi har som skafferi på den andra väggen.
Köket efter renovering 3
Tyvärr har vi inte plats till två fullhöjds kyl och frys, men vi ville ha en fullhöjds kyl så vi har en frysbox i källaren ist. Vi funderar på att köpa ett halvinbyggt skåp så att man får ett skåp med lucka ovanför kylen och täcksidor på sidorna.
Köket efter renovering 4
Som sagt en del inredningsdetaljer har ändrats, bla på väggen till vänster om fönstret. För några veckor sen satt vi upp de här tavellisterna som jag har skrivit om tidigare.

Det som saknas nu i köket är en väggklocka ovanför köksbordet och sen skulle jag som sagt vilja ha ett skåp ovanför kylen. Hade gärna velat ha ett ovanför det fristående skafferiskåpet men det finns inget som har de måtten på IKEA.

Här är lite detaljer bilder!
Photobucket
Detaljer i köket 1

Kök: IKEA Faktum
Luckor uppe: Abstrakt, vit högblank
Luckor nere: Nexus, brunsvart
Vitvaror: IKEA Whirlpool, förutom kylskåpet som är från Miele
Kakel: Glasmosaik från Höganäs
Köksbord: Svenska Hem Zen
Stolar: Svenska Hem Uno,
valnöt
Tapet: Midbec Indulgence
Plastmatta: Horredsmattan Sippa, grå

Nysått

Postat: 2009-03-09 @ 10:32:14 Permalink Min Trädgård Kommentarer (5) Trackbacks ()

Igår regnade det och blåste här i Malmö-trakten, riktigt ruggigt väder va det! Vi passade då på att förbereda inför våren ist och körde iväg och inhandlade det som behövdes för det uppdraget.
Nämligen det här!
Inköp till plantering
Men när vi kom hem upptäckte vi att vi hade en massa fröer sen förra året!

Fröer
Tror vi fick dem i present när vi hade "invigning" av vår "nya" trädgård och avslutningsfest på inspelningen av Söderläge.

Det blev lite svårt o välja när vi nu hade så mycket o välja på. Men vi upptäckte att en del av förerna skulle direktsås så då föll de bort.

Måns planterar
Måns fick den stora äran att sätta de små fröna i jorden som vi hoppas ska bli stora, fina grönsaker till sommaren!
Jag fick äran att göra små vattentåliga skyltar så att vi kunde märka upp var vi hade satt vilka fröer.

Planteringen klar
Ta da! Så här fint blev det! Vi sådde: tomat, gräslök, gurka, chili, paprika och squash.
Skyltarna har jag gjort av en bit kartong som jag klädde med vit dekorplast och skrev med tuschpenna på. Hoppas, nu den e vattenfast så att texten inte försvinner när vi ska fukta jorden och duscha med vattensprutan.

När vi va iväg passade jag även på att köpa lite grejer till min gula vas och skål som jag köpte på loppisen förra helgen och som jag inte vetat riktig vad jag skulle ha i. Tack för alla era tips!
Plantering av blomma

Nya blommor på köksbordet
Så här fint blev det på bordet!
Det blev en vit ranunkel i skålen och i vasen som står längst bort blev det vita låtsas tulpaner. Hade gärna haft riktiga tulpaner varje dag, men det blir lite för dyrt ;-)

Jag gjorde det!

Postat: 2009-03-07 @ 18:19:32 Permalink Blandat Kommentarer (5) Trackbacks ()

Bro

Det e fortfarande väldigt tungt, sorgligt och tomt. Saknaden efter vår vän e stor. Även om man vet att dagen kommer när man måste fatta det där beslutet så e det fruktansvärt svårt och man vill bara vrida tillbaka tiden till när han va pigg, ung och frisk.
Jag har försökt sysselsätta mig så att man inte sitter och tänker o grubblar för mycket för då blir man bara ledsen. Men jag har tyvärr inte orkat och inte hunnit göra det jag hade utlovat till bloggen och skriva och berätta mer om Söderläge projektet och sen har jag oxå lovat att visa er vårt renoverade kök. Men jag lovar, det kommer snart!


Idag gjorde jag slag i saken och körde till Bauhaus, Måns va iväg på VD möte i Småland. Jag skrev om det Stora Byggslaget häromdan som de skulle ha audition till. Jag tänkte att jag skulle kolla in läget och se om jag ville och vågade. Och det gjorde jag! 
Det va inte så många som sökte och det va inte så många som tittade på och själva audition va inte så svår heller. Så jag tänke, va fasiken, det e värt o testa så får vi se hur det går!
Först fyllde man i ett papper med lite frågor, sen blev man fotad, intervjuad och filmad av en tjej från produktionsbolaget och sen (om man ville, det va inget tvång) så fick man gå upp på en liten scen och rita upp ett S och såga ut det med sticksåg i MDF och sen skruva upp det med skruvdragare på en planka. Det va inte alls svårt och inte pinsamt heller, hade det stått 200 personer o tittat hade jag kanske inte vågat, men nu stod där max 10st.
Tävlingen går ut på att 2 lag med 4 personer i varje ska inreda varsit nybyggt hus, ni kan läsa mer om det här.
Här kan ni se ett bevis på att jag faktiskt vågade och ställde upp :-D (Jag har nr. 172.) 
Så kom igen nu alla ni duktiga inredningsintresserade tjejer, utmana mig och er själva och gå till audition!


Nu ska jag gå och hjälpa min man o laga mat, det blir lammfärsbiffar med potatis- och jordärtskockspuré och Madeirasås. Sen ska vi slappa i soffan och se Andra Chansen i Melodifestivalen! Vem tror ni går vidare? Jag håller på Lili & Sussie och Amy Diamond :-D Gillar Caroline af Ugglas låt jättemycket, men det e en radiolåt o inte en Melodifestivalen låt tycker jag.


Vår trogne vän har lämnat oss

Postat: 2009-03-06 @ 11:53:24 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

Roxy i trädgården 2

Det finns en bro som sammanför himmel o jord.
Den kallas för Regnbågsbron på grund av alla dess färger.
Denna sida av bron är ängarnas, kullarnas och dalarnas land
med frodigt grönt gräs.
När ett älskat husdjur dör, flyttar det till denna plats.
Där finns det alltid mat och vatten och ett varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De lemlästade blir åter hela.
De leker med varandra hela dagarna.
Endast en sak saknas.
De är inte tillsammans med de speciella personer som
älskade dem på jorden.
Så varje dag springer och leker dom till dess den dagen kommer
när ett av djuren plötsligt stannar och tittar upp!
Nosen rycker till, öronen lystrar!
Djuret rusar plötsligt upp från gruppen!
Du har iakttagits och när du och din vän möts tar du
han eller henne i dina armar och ni omfamnas.
Ditt ansikte pussas om och om igen och du möter åter
 blicken av din trofasta vän.
Sedan korsar ni regnbågsbron tillsammans
för att aldrig skiljas mer.


Tävling inne hos Fixa & Dona!

Postat: 2009-03-03 @ 11:12:07 Permalink Tävling Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vill du va med o tävla om tapeter ur Sandbergs kollektion? Det vill jag! Kika in hos Fixa & Dona och svara på frågorna så e du med i tävlingen!

Byggslaget

Postat: 2009-03-03 @ 10:57:11 Permalink Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har ni läst eller hört om uttagningarna till TV3s nya program Byggslaget som ska göras ihop med Bauhaus? Jag såg en annons i tidningen i helgen och blev lite nyfiken.
Här kan ni läsa mer om uttagningarna som görs på Bauhaus varuhus runt om i landet nu i mars. Jag e lite sugen på o iaf åka dit o kolla vad tävlingen innebär. Jag har ju tid o möjlighet nu när jag e arbetslös och jag har ju erfarenhet av TV redan ;-)
Det där med idéer och inredningslösningar kan jag ju men själva snickrandet brukar jag överlåta åt Måns, fast jag iofs har snickrat alltfrån kaninburar till stalllådor genom åren och när jag va liten ville jag bli snickare ;-)
Men om man kollar på fotona på Bauhaus hemsida från uttagningarna hittills så e det mest äldre män som ställt upp.
Vad säger ni inredningstokiga tjejer, antar ni utmaningen? Ska vi ge gubbarna en match?!

Helgens loppisfynd!

Postat: 2009-03-02 @ 17:02:49 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (8) Trackbacks ()

Som utlovat kommer här lite bilder på mina fina loppisfynd som jag gorde igår!
Loppis fynd 4
Lite nya gula saker till köket! Tänkte ha dem på köksbordet men vet inte riktigt vad jag ska ha i dem. Förslag?

Loppis fynd 6
Fina ljuslyktor från Johansfors Glasbruk. De ska bytas ut mot de turkosa Kiwie lyktorna på köksbordet.

Loppis fynd 8
Den här låg i en "skräplåda" med en massa blandade saker! Kunde inte låta bli o köpa den :-) Den ser precis ut som min andra bytta ur Deco serien från Helsingborg-Sweden som jag fyndade för ett tag sen på EriksHJälpen, men den här hade ingen märkning.

Loppis fynd 7
En påse med 12st servettringar.

Loppis fynd 5
Passar perfekt med mina nyinköpta tygservetter från IKEA! De skulle behöva putsas men jag vet inte med vad och hur? Några tips?

Loppis fynd 10
Fler gula detaljer i köket! Saxen har fått en kompis :-)

Loppis fynd 9
Nya krukor till köksfönstret! Får se om jag behåller dem så här eller om jag hittar en snygg gul sprayfärg.

Loppis fynd 4
Lite saker till trädgården och växthuset! Pallen ska få lite färg så den klarar sig utomhus. Antingen blir den prydnad, eller en praktisk pall o sitta eller stå på vid trädgårdsarbete, eller så ska jag ställa krukor på den :-)
Trälådan blir antingen en förvaringslåda eller så ska jag ställa krukor på den i växthuset.
Korgen ska jag antingen ha som prydnad och lägga tex äpplen i eller så blir den ett dekorativt fat till en större kruka.
De vita faten ska bli krukfat till mindre krukor i växthuset.

Totalt handlade jag för endast 150kr! Det kallar jag och få mycket för pengarna!

Sammanfattning av helgen

Postat: 2009-03-01 @ 20:12:49 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Körsbärsknoppar

Jag skulle ha gjort flera inlägg här på bloggen i helgen men jag har inte hunnit. Ibland springer tiden iväg för en och man hinner inte med allt man har tänkt sig.
Så idag blir en liten sammanfattning av helgen :-)

I fredags va jag på zonterapi i Landskrona på förmiddagen sen körde jag inom Center Syd i Löddeköpinge och käkade lunch och sen blev det lite shopping. Hittade 2 jättesnygga jackor på Outlet Syd som säljer billiga märkeskläder båda va nedsatta till 199kr så jag kunde inte välja utan köpte bägge två! Sen blev det en tur till Vero Moda som hade nyöppningserbjudande köpte en vårkappa för 129kr, en lång stickad kofta för 59kr och en skjorta för 79kr. En riktig fynddag alltså! Blev några smågrejer till i några andra affärer oxå. Sen hade jag ju tänkt fynda nåt kul på Hemtex Outlet, men där hittade jag ingenting tyvärr :-(
På kvällen kom Måns hem efter 2 dagars utbildning i Jönköping, vi åt en god middag och såg på Let's Dance.

I lördags va jag och min svägerska och såg genrepet till Melodifestivalen i Malmö Arena. Egentligen skulle jag gått med min mamma som fick biljetterna av mig och min lillasyster i julklapp, men hon hittade en billig sistaminutenresa till Kanarieöarna och åkte med en väninna i onsdags!
Det va första gången jag va på Malmö Arena, det va jättefint och en mycket välplanerad arena, vi satt rätt långt bak på ena sidan men såg ändå jättebra.
Det va lite speciellt o va på ett genrep, artisterna hade sina scenkläder man va i övrigt ostylade, sen lottade de omröstningen, men annars körde de på programmet som vanligt. Det blev några småmissar i snacket men i övrigt flöt det på. Det va kul o ha sett Melodifestivalen live och det va kul och se genrepet först o sen titta på direktsändningen på kvällen som vi gjorde ihop med min svägerska och hennes familj. Min och Måns systerdotters favorit va Agnes så det va kul att hon gick till finalen :-) Vilken va er favorit?

Idag har jag varit på Lions loppis i Staffanstorp. Det va helt knökat med folk och inte helt lätt och komma fram överallt. Det va fler än jag och min grannkompis som hade loppisabstinens efter vintern ;-) Det blev en heldel fynd bla lite gula prylar ;-), men inga stora saker den här gången. Har inte hunnit fota sakerna idag i dagsljus så det ska jag göra i morron och visa er.

Jag har oxå hunnit med och redigerat en massa bilder från Söderlägeinspelningarna så de ska jag lägga upp här och berätta om nästa vecka. Håll ut!

Nu ska jag slänga mig i soffan o villa mina trötta fötter :-)
Vintersoligt växthus