Semester!

Postat: 2009-06-29 @ 23:19:48 Permalink Blandat Kommentarer (8) Trackbacks ()

semester

Idag började Måns sin 4 veckor långa semester, jag e ju fortfarande arbetssökande så jag har ju ingen semester i den bemärkelsen. När det gäller vädret har vi fått en kanonstart på semstern!
Idag har vi fortsatt med rivningen av vårt uterum/förråd/. Det går sakta men säkert framåt.
På eftermiddan planterade vi om alla 7 tomatplantorna i större krukor som vi va o köpte häromdan.
Ikväll tog vi en cykeltur ner till stranden för jag skulle ta några foton till en produktkatalog som Måns gör på sitt jobb. Sen firade vi att semestern har börjat med att ta en kall öl på uteserveringen på den nya restaurangen, Olivera´s, vid stranden i Lomma. Very nice!
Vi har oxå fått tummarna loss o äääntligen bokat vår utlandssemester! Det blir en veckas kryssning på en stor träsegelbåt i Dalmatien i Kroatien.

Annars e det segt med uppdateringarna här på bloggen tyvärr :-( Jag har massor o skriva om men har ingen ork o lust o redigera foton osv. Sen e det fullt upp med hus- o trädgårdsfix och semesteraktiviteter. Men det kommer förhoppningsvis tillbaks snart igen! Jag e nog lite dålig på o kommentera inne hos er andra, men jag läser varje dag :-)

Simma lugnt!

Kungen av pop e död!

Postat: 2009-06-26 @ 10:47:51 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

Vilken chock jag fick när jag slog på TV:n och Nyhetsmorgon i morse! Kungen av pop, min idol e död! Så sorgligt :-(
När jag va liten va Micheal Jackson en av mina stora idoler och jag älskar fortfarande hans musik, den är tidlös! Och hans dans! Han har verkligen inspirerat mig. Önskar bara att jag hade fått gått på en livekonsert med honom nån gång.

Det finns så många bra låtar och musikvideo så det e svårt o välja någon. Men här e en favorit iaf.


Nu ska jag återgå till min flädersaft som jag håller på och silar och tappar upp på flaskor! Sen ska det städas, klippas gräs, bakas m.m m.m. Fullt upp!
Skulle ha bloggat om midsommar och en massa andra saker men det har varit så fint väder på dagarna så jag har antingen varit på stranden eller i trädgården o fixat. Och på kvällarna har det varit andra aktiviteter, i tisdags var vi o såg U21 fotbollsmatchen, shit vilken bra match! I onsdags va jag på Lilla Torg i Malmö med några väninnor o igår behövdes det handlas middag inför helgen. Ikväll kommer några vänner över o grillar och i morron ska vi på poolparty hos grannen.
Nästa vecka börjar mannen sin semester, vi har lite planer men vi kommer aldrig till skott o kan bestämma oss och boka. Så det blir väl ett mission i helgen.
Så just nu finns det inte så mycket tid över för bloggen, tyvärr :-(

Ha det gott så länge o njut av solen och sommarvärmen!

Önskar alla en glad Midsommar!

Postat: 2009-06-18 @ 23:10:02 Permalink Blandat Kommentarer (13) Trackbacks ()

Glad Midsommar

Jag får ta o passa på och önska er alla, både trogna och alla nya goa besökare, en riktigt glad och trevlig Midsommar! Och önskar att vi alla får uppehållsväder och gärna lite sol och värme!

Vi ska fira Midsommar på Österlen hos en kompis som har hus ca 100 meter från stranden i Sandbacka vid Borrby Strand. Så himla trist bara att det aldrig e badväder när vi e där så att man kan få glädje av det fantastiska läget. Well, well det e jättefint och mysigt där iaf :-) Ett kompispar från Stockholm kommer också ner och sen blir det några till. Det ska bli riktigt mysigt!

Hur ska ni firar Midsommar?

Frukt & Grönt

Postat: 2009-06-18 @ 23:02:20 Permalink Min Trädgård Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sorry att jag inte har skrivit nåt på några dar nu. Men det har varit fullt upp den här veckan så jag har varken hunnit, orkat eller haft nåt kul o skriva om. Men, men, så e det väl, det går upp o ner med det där. Ibland har man massor av tid och inspiration och ibland inte :-)

Lite trädgårdsarbete har jag iaf hunnit med den här veckan, de dagar vi har haft sol. Jag har bla lagt en liten gång i bärlandet längs växthuset, fram till en lite större yta och sen en liten gång till längs häcken. Gångarna e för att det ska bli lättare att gå i bärlandet och även ta sig fram till den lite större ytan där jag ska ha ett litet planteringsbord. Jag har använt röda tegelstenar som blev över från vår uteplats när Söderläge shapeade upp den.
Sen har jag även lagt nät över jordgubbarna. Inte så snyggt, men jag har upptäckt att där har varit nån o tagit en smakbit på de jordgubbar som har blivit röda. Så nu hoppas vi råda bot på de tjuveriern! Det har inte hänt tidigare sommrar så jag blev lite besviken o behöva ha sånt fult nät. Men vad gör man :-(

Skyddade bär och ny gång

Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten :-( Plattorna syns lite dåligt oxå eftersom de e täckta med stenmjöl.

Planteringsbordet blir ett litet projekt i sig. Jag har varit på jakt efter ett lämpligt objekt på loppisarna ett tag nu och förra helgen hittade jag ett. Ett skötbord! Lagom arbetshöjd och lagom stort. Nu ska det bara målas och sen har jag tänk sätta överbliven glasmosaik på skivan. Vi får väl se om det blir hållbart o snyggt. Uppdateringar kommer när jag har kommit igång med arbetet :-)

Nu börjarar det verkligen hända saker i vårt lilla växthus! En del av plantorna börjar bära både frukt och grönt! Längst har squashplantorna kommit och strax därefter kommer physalisen och paprikaplantorna. Tomaterna e vi lite besvikna på, inga blommor ens än :-( Får hoppas på att det e sena sorter vi har sått. Får ta o kolla på påsarna o se om där står nåt.

Frukt och grönt i växthuset

Det växer och frodas i växthuset!

Vårt uterum / förråd

Postat: 2009-06-11 @ 23:19:11 Permalink Min Trädgård Kommentarer (20) Trackbacks ()

Uterum 1.2


Som jag nog har berättat så ska vi riva vårt gamla förråd/uterum nu när vi har byggt klart det nya förrådet. I stället ska vi bygga en altan/trädäck med tak och en vägg in mot grannen. Det ligger ju bredvid vår stenlagda uteplats och man måste gå igenom det för att från trädgårdshållet komma in i huset och vårt arbetsrum.

Uterum 2.1

Uterummet som de har byggt e ett fult "hemmabygge" som mer e ett förråd med stora fönster än ett uterum. Vi har bara använt det som förvaring. Vi e inte heller förtjusta i uterum.


Uterum 2
Nu har vi rensat och flyttat ut de här sakerna i det nya riktiga förrådet!

Uterum 5
Vad tycks om den fina lösningen de fick göra när de upptäckte att dörren inte gick att öppna?!När vi nu gör om det kommer funktionen att passa oss och vi får en snyggare ingång till huset samt ett ställe att kunna sitta under tak och få vind- och regnskydd.
Vi ska ha sköna loungmöbler, som vi tänkte bygga själva, värme och musik där e tanken. Vi kommer oxå få in mer ljus i arbetsrummet även om taket fortfarande kommer att stjäla en del. Måns har varit inne på att ha ett ljusinsläppande tak, men de modeller som e snygga e alldeles för dyra och kanalplast passar inte in till huset. Taket ska integreras med det befintliga taket på huset.

Tanken e oxå att vi ska byta ut de gamla fönstren och ytterdörren mot 2 stora fönster och en dubbeldörr helt i glas.

Uterum 3
Vad tycks om den fina furupanelen?! Kanske ska kalla det förråd slash uterum slash bastu. O inte bara med tanke på panelen, det blir varmt som i en bastu när solen står på. Speciellt när man bara kan öppna en liten förrådsdörr. Vad tänkte de på när de byggde det här egentligen?!

Uterum 4
Den snygga hemmabygda trappan e inte dum den heller! ;-)

Själva trädäcket blir något upphöjt dels för att det e snygg o dels för att ingången till huset e en bit upp från marken pga att vi har källare. Men inte riktigt så högt som jag skulle vilja pga lutningen på taket så att man kommer in under taket utan att bocka sig. Men det blir iaf 1-2 trappsteg längs med sidan mot uteplatsen. Sen blir det även 1-2 trappsteg in till huset. 
Jag ska ut o ta lite mått och sen försöka rita en skiss i Illustrator hur jag har tänkt att det ska se ut. Det blir inte tredimensionellt men man får iaf en uppfattning. Jag brukar rita på papper oxå. Vill man rita i 3D finns det gratisprogram o ladda ner på nätet tex Google SketchUp och Room 328. Jag har dock inte testa nåt själv. Längst ner på den här sidan hittar ni fler länkar till ritprogram.

REA fynd!

Postat: 2009-06-11 @ 18:31:24 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Idag va jag inne i stan (Malmö) och tog en tur inom Hansa. Gick förbi DUKA o såg att de hade värsta utförsäljningen! Det här har gått mig helt förbi! De hade 70 % rabatt på hela DUKA sortimentet. Verkar som de har haft det ett tag för det va rätt utrensat. Men jag lyckades hitta en del fina sommarsaker iaf :-)

Det här va jag fick för 136 kr! Det kallar jag REA fynd!
REA fynd från DUKA
1 löpare, servetter, 1 oljelampa, 2st diskhanddukar och en förpackning med underlägg och glasunderlägg.


Som ni ser både på mina inköp och nya looken på bloggen så har jag en rosa period nu ;-)

Förrådet e klart!

Postat: 2009-06-10 @ 15:14:23 Permalink Min Trädgård Kommentarer (7) Trackbacks ()

Eller ja, nästan, nästan iaf ;-) I helgen spikade Måns upp de sista brädorna runt taket och igår målade jag dem. Men det återstår att måla det sista en gång till och sen ska jag även måla några brädor på insidan 2 gånger. Vi saknar även en sista upphängningslist till spadar o dyl och handtag till dörren.
Sen ska lampor in, men det tar vi lite senare när vi fixar resten av elen i trädgården. Vi ska oxå ha ett uttag på utsidan av förrådet som vi gör i samma veva.
Igår köpte vi de sista delarna till vattenanordningen som vi har dragit uppe från huset. Slangen har varit fixad ett tag men vi behövde en utkastar och en mjuk slang oxå. Det e så skönt o slippa o springa upp o ner till huset när man behöver vatten. Och det behövs ju en del till växthuset om man säger så :-)

Här e lite bilder som jag tog efter att jag hade målat klart!
Förrådet klart 1

Förrådet klart 2

Förrådet klart 3

Förrådet klart 4
Ta da!


I växthuset växer det så det knakar! Speciellt squashen. Tomaterna börjar oxå bli stora, inga blommor än dock. Men det börjar bli så fullt där nu så ett av borden måste tas ut. Därför har jag nu börjat på mitt lilla projekt med att lägga tegelstenar bredvid växthuset i bärlandet där vi kan ställa ett planteringsbord och så lite som trampsten. Det e bara så himla trist o jobbigt o gräva i lerjorden o bära bort den. Man vill börja lägga stenen direkt!
Visar er när jag har kommit en bit på vägen :-)

Måns har börjat med sitt lilla projekt, att riva det gamal uterummet/förrådet. Ska berätta mer om det i ett separat inlägg. Jag har inte glömt din fråga Malin ;-) Svar kommer snart :-)

Här kommer lite bilder från växthuset! Nu ska jag ut o gräva :-)

Det blommar i växthuset

Nationaldagen firades med släktträff!

Postat: 2009-06-08 @ 13:26:31 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Släktträff
Vi hade tur med vädret, det va faktiskt soligt hela dan, men det va blåsigt o lite kyligt så det va skönt att vi hade det stora tältet.


Den 6 juni, Sveriges nationaldag, firade vi med släkträff hos min kusin! Mostrar, morbror, kusiner, kusinbarn, fruar och män. Ja alla va där, förutom min lillasyster som ligger på playan i Thailand o har det gött! Många av oss har inte träffats på många år men det va riktigt kul o träffa alla.
Min mamma och min moster arrangerade det hela, fixade mat o dryck, och sen va vi hemma hos min kusin Daniel som har en lite gård på landet. Det visade sig att han hade leksaker både för stora o små. Studsmatta, fotbollsmål m.m och sen ett helt garage fullt med olika sorters motordrivna fordon, hur coolt som helst!


Collage släktträff
Både unga o gamla roade sig kungligt hela dagen!


Tack kusin Christina för idéen, tack mamma för initiativet och tack moster Berit för arrangemanget o kusin Daniel för att vi fick hänga hos dig!

Jag ääälskar bra förvaring!

Postat: 2009-06-04 @ 22:25:51 Permalink Inredning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Häromdan skrev jag om mina senaste inköp från IKEA. Nu har ett av dem oxå kommit upp på väggen!
Nämligen skoskåpet! Och var har vi då satt upp det? Jo precis innanför dörren till källartrappen. Där har vi nu jympaskor och liknande som vi inte använder så ofta. De har vi hittills haft i en gammal skohylla i vårt uterum. Men eftersom vi ska riva det så va vi tvungna o hitta en annan förvaring åt dem. De får inte plats i hallen, men vi vill ändå att de skulle va hyfsat lättåtkomliga så vi ville inte ha dem nere i källaren. Då kom jag på att vi kunde köpa de smarta skoskåpen från KEA och sätta i källartrappen. Smart förvaring, snyggt, enkelt och lättåtkomligt! I like!

Praktisk förvaring
Tavlor ritade av Måns systerbarn pryder väggen!

På motsatta väggen har vi hängt upp en annan praktisk förvaring, oxå den från IKEA. Där lägger vi pant och glas som ska ner till källaren. Ist för att de står o skräpar på diskbänken som tidigare, när man sen ska ner i källare, eller när korgen e full bär man ner den och tömmer i våra stora kassar för pant och glas.
Först hade vi tänkt att skoskåpet skulle sitta på den andra väggen, men materialet funkade inte och borra så djupt som vi behövde så det fick bli så här, men det funkar det med!

Massor av inredning på TV3!

Postat: 2009-06-04 @ 14:15:39 Permalink Blandat Kommentarer (5) Trackbacks ()Nu ska den bästa hemmafixaren koras!
Jag har sett att de börjar göra reklam för "Det Stor Byggslaget" på TV3 nu. Känns mig lite, lite bitter över att jag inte kom med ;-) Tror det hade varit en superkul o bra erfarenhet. Det hade varit jättekul o träffa Simon och Tomas och så den ursköna snickaren Jonny! Sen hade det ju passat perfekt nu när jag e arbetslös oxå.
Well, well sånt e livet :-) Jag ska iaf sitta klistrad framför TV:n när det börjar ons den 10 juni kl 20.00.

På tal om Simon o Tomas så e de tillbax i rutan redan ikväll med "Design: Simon & Tomas" kl 21.00. Sen såg jag även att de har börjat blogga, kul läsning! Och sen söker de nya fula hem o göra om till nästa säsong av "Simon & Tomas: Sveriges fulaste hem". Verkade oxå som att de skulle bege sig ut i Sverige o inte bara hålla till i Stockholm. Så har du eller känner du nån med ett riktigt ful hem e det bara o skicka in en anmälan :-)

På kvällspromenad i min trädgård

Postat: 2009-06-03 @ 21:44:28 Permalink Min Trädgård Kommentarer (7) Trackbacks ()

Idag tänkte jag att ni skulle få följa med på min kvällspromenad som jag gjorde häromdan efter att jag hade planterat mina nyinköpta blommor och satt upp mitt loppisfynd i helgen.

Vi börjar längst ner i trädgården vid våra gamla äppleträd.
Avkoppling o lek mellan äppleträden
Vår nya hängmatta som jag fyndade på loppis för 20kr.

Sen går vi vidare till vårt förråd och växthus.

Krukor och blommor vid förrådet
Nyplanterad jätteverbena, steppsalvia, pelargon och ruccola.

Efter det passerar vi genom en pergola.

Solnedgång genom pergolan

Tillsist har vi kommit till vår uteplats.

Blommor och bär
Nyplanterat i blomlådorna! Jordgubbsplantorna har börjat bära frukt! En vacker lila blomma som jag hittade i bärlandet, grävde upp den o planterade i en kruka!

Sommardahlia i kastrull


Då va vi framme! Hoppas ni fick en trevlig kvällspromenad!
Ha det gott alla trevliga läsare!

Veckans Höjdare - vecka 5 - sista veckan

Postat: 2009-06-02 @ 22:21:41 Permalink Veckans höjdare Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sen IGEN ;-) Men det har varit fullt upp hela helgen o så underbart sommarväder så man har inte haft lust o sitta inne vid datorn. Här kommer iaf mitt bidrag till Veckans höjdare som oxå e det sista i utmaningen som varade under maj månad!

Den här gångna veckan har det blivit en hel del trädgårdsarbete. Jag har planterat ut mina sommarblommor som jag har sått, får bara hoppas att de klarar sig. Jag har varit på plantskolan och köpt en massa nya blommor som jätteverbena, vita pelargoner, steppsalvia, vit kantlobelia och sen några rosa blommor som jag inte kommer ihåg namnet på :-) Vi har även sått ruccola och broccoli. Men det kommer jag inte visa nu, det blir i ett senare inlägg.
Som Veckans Höjdare har jag ist valt blommor från ett helt annat ställe än min trädgård. Nämligen stranden här i Lomma! Häromdan tog jag med mig kameran o tog en cykeltur o dokumenterade lite i Lomma främst i hamnen och vid stranden som e väldigt centralt här.
Jag visste inte att det kunde växa så vackra saker på en så karg plats som en sandstrand!


Strandblomma 2

Strandgräs 2

Strandblomma 1

Strandgräs 1

Strandväxter 2

Strandblomma 1

Strandväxter 1

Kika in hos I mitt gröna hjärta för att se fler höjdare från veckan!

Sittpuff makeover

Postat: 2009-06-01 @ 17:49:22 Permalink Inredning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Häromdan visade jag mina senaste inköp från IKEA. Däribland ett randigt tyg. Nu har jag med hjälp av tyget förvandlat vår beiga och något slitna sittpuff slash tidningsåtervinnings-förvaring till en riktig färgklick i vardagsrummet!

Vad tycks?!
Sittpuff makeover
En nästan, ny, fräsch sittpuff som dessutom livar upp vår stora vita vägg! Ursäkta bildkvalitén, solen står rakt in och reflekteras i vår stora tavla "Funkisstad" från Isa Form.
Nytt tyg till pall
Före makeovern!


Nu ska jag hjälpa Måns o förbereda kvällens grillning. Det blir en favorit i repris, Leilas "Grillade citron- och dragonkyckling". Sist hoppade vi över chorizon, får se hur det blir idag.
Vi har ju riktig sommar så man får passa på o grilla o va ute så mycket som möjligt. I em har jag tom varit på stranden, lite privileger får man ha om man e arbetslös ;-). Det blev dock inget dopp i havet :-)