Ett tråkigt besked

Postat: 2009-01-27 @ 10:21:10 Permalink Blandat Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jaha, då har jag oxå blivit drabbad :-(
För ca 2 veckor sen när jag kom till jobbet och öppnade mejlboxen fanns där ett e-mail ang. att vi skulle samlas i matsalen efter lunch för att vår koncernchef skulle berätta om det ekonomiska läget. Det va inte så svårt o räkna ut vad det skulle innebära, men man hoppas ju alltid att det ska va nåt annat.
Efter att ha visat några siffror och nedåtgående kurvor så kom beskedet. 15-20 personer skulle varslas. Det låter ju inte så mycket men av 130st så e det ändå en del. Och jag va ganska säker på att jag skulle bli en av dem.
Jag är sälj- och marknadsassisten och sånna tjänster ryker ju först, man drar ju ofta in på de administrativa kostnaderna och gärna på marknadssidan oxå.
Men så blev det inte, min tjänst skulle finnas kvar. Ett ljus av hopp tändes. Men sen kom det till det här med turordningen. Jag har "bara" varit här i 3 år och det e många som har varit anställda betydligt längre tid. Eftersom vår marknadsavdelning skulle skäras ner så va där en person som varit här länge som blev erbjuden mitt jobb. Och ja, hon tog det. Det känns jävligt surt. Hon e grafiskformgivare och inte alls intresserad av mina arbetsuppgifter, så hon kommer ju o ta mitt jobb bara för att det e ett jobb och sen söka annat. 
Det e min vanliga tur o ha otur. Även om jag klagar och gnäller på mitt jobb ibland så trivs jag väldigt bra både med företaget, chef, kollegor och arbetsuppgifter och det e mitt första fasta jobb och det jobb som jag har varit längst på.

Tidigare har jag haft vikariat, tim- och projektanställningar på flera olika arbetsplatser och däremellan varit arbetslös. Jag orkar inte med det igen. Det e väldigt påfrestande och det tar mycket på självförtroendet och man känner sig inte trygg.
Sen tycker man det e orättvist när vi fortfarande gör ett bra resultat och stora vinster.

Just nu måste jag försöka o fokusera på o må bra o inte bli deppig. Så för att få nåt positivt o tänka på blir det idag en bild från vårt bröllop.


Loppis-shopping

Postat: 2009-01-26 @ 12:23:28 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (6) Trackbacks ()

Så här på vintern kan jag få lite loppisabstinens ;-) Då e det tur att det finns ställen som EriksHjälpen! I Åkarp mellan Malmö och Lund ligger det en sådan affär. I lördas körde jag dit för att försöka still loppisabstinensen :-) Jag hittar alltid nåt kul där och det gjorde jag även den här gången. Jag gillar ju att blanda gammalt och nytt och det e inte helt fel o få fina gedigna prylar till hemmet till låga priser. Fynda e min melodi! Dessutom e det ju "miljövänligt" o återanvända gamla saker ist för att slänga dem :-)

Här är lördagens fynd!
Loppis 1

Korgen har jag tänkt att antingen ha o förvara grejer i ute i växthuset eller plantera sommarblommor i till sommaren. Sånna här salladsbesticken har jag länge velat ha.


Loppis 2
Om jag inte hade sett på Antikrundan häromdan hade jag nog inte reflekterat över att den lilla kannan/skålen va ur Deco serien från Helsingborg-Sweden. Jag kunde helt enkelt inte låta bli ;-) Jag tror dock att den saknar ett lock, men det gör inget. Nån klädborste har vi inte o den här va så himla fin så den ska hängas upp på en krok i hallen.


Sen hittade jag två likadana lampskärmar för 15kr/st. Den ena har redan kommit till användning. Lampan i vårt sovrum fick göra ett litet byte.

Ny lampskärm

Efter EriksHjälpen blev det en tripp till IKEA. Jag hade slut på värmeljus så det va målet annars handlade jag inget speciellt.

Nytt projekt!

Postat: 2009-01-25 @ 17:08:00 Permalink Mitt Hem - Walk-In-Closet Kommentarer (7) Trackbacks ()

Eh, egentligen ska man väl avsluta det man en gång påbörjat och för vår del skulle det då ha varit taket i trappen. Men min man har varit borta på kick-off i helgen och dels når jag inte sen så e det inte så lämpligt o balansera högt upp på stegar när man e ensam hemma. Så då va jag ju "tvungen" o hitta på nåt annat ;-)

Det här projektet stod näst på tur efter hallen och trappen och det e något jag kan göra själv så det fick bli det.
Bakom en av dörrarna i hallen på ovanvåningen har vi ett utrymme som vi inte vet riktigt vad det har varit till från början men den förra ägaren hade nån slags klädkammare där och när vi flyttade in uppgraderade vi den till en walk-in-closet. Ja, vad e egentligen skillnaden på en klädkammare, walk-in-closet och dressingrom? Det e väl egentligen i stort sätt samma sak, men vår klädförvaring e rätt så öppen och vi vill ha en mysig och lite lyxig känsla där så vi kallar den vår walk-in-closet.
Klädkammaren före

Det e inte världens största walk-in-closet, där e trångt, smalt och sneväggar, men det funkar.
Vi började med att måla om väggarna i en mörk, mustig färg för att få den där mysiga känslan. Sen har vi inrett med IKEAs väggskenor, hyllplan, klädstänger och byråer (de har vi själva målat och satt handtag på). Vi har försökt utnyttja utrymmet på allra bästa sett och få in så mycket förvaring som möjligt.
WIC 1
Som ni kanske ser på bilderna så saknas det foder runt fönstret. Det SKA vi fixa nu när vi får helt klart där ;-)
WIC 2

Det vi då har haft kvar som vi velat göra där är att slänga ut laminatgolvet. Dels tycker vi inte det e så snyggt o dels så vill vi ha ett vitt golv så att det blir ljusare. Och vi vet ju att där ligger ett brädgolv under så det e inte så svårt o ordna. Sagt o gjort, idag åkte laminatgolvet ut!
WIC nytt golv

Det såg ju inte så vackert ut, men eftersom jag skulle måla det blev jag inte avskräckt. Fram med sandpapper och färgskrapa!
WIC nytt golv 2

Sen va det dax för första strykningen färg!
WIC nytt golv 3

Jag e riktigt nöjd! Det kommer bli mycket finare än förut :-) Om jag orkar i morron efter jobbet så blir det strykning nr 2 sen får vi se om det räcker eller om det får bli en tredje stryckning.

Det hemlighetsfulla TV-projektet! Del 1 - Så kom vi med

Postat: 2009-01-25 @ 16:07:45 Permalink Söderläge Kommentarer (4) Trackbacks ()

Jag har ju lovat att jag skulle berätta mer om vårt TV-projekt. Egentligen e det inte så hemligt. För det har faktiskt redan visats på TV ;-) Men det e ju inte alla som har sett det och det e inte alla som vet att jag och Måns var en av deltagarna.
Jag ska ta det från allra första början, för folk frågar alltid hur vi egentligen lyckades komma med.
Ja just det, jag kanske skulle börja med o berätta vilket TV-program det e! Söderläge på SVT.

För att det inte ska bli för långt och jobbigt o läsa delar jag upp inlägget i flera delar.

Det började faktiskt när vi bodde i vårt förra hus, en liten Skånelänga från sekelskiftet på landet . Vi brukade titta på Söderläge och när jag såg att de sökte nya objekt så skickade jag in en ansökan. Och döm om min förvåning när jag blev uppringd av en tjej från SVT som sa att de va intresserade av att ha med oss i programmet Söderläge! Hon frågade om det fortfarande va aktuellt för oss eller om något hade förändrats. Det hade det faktiskt, vi hade precis sålt vårt hus! Så jag fick tacka nej till erbjudandet! Så tråkigt.

Men ett halvår senare surfade jag pånytt in på Söderläges hemsida o såg att de sökte nya objekt till nästa säsong. O jag tänkte att det e väl bara o chansa igen. Jag skrev faktiskt att vi hade "kommit med" en gång men nu flyttat och behövde "hjälp igen". Gissa vem som blev hysteriskt glad och oerhört överraskad när hon fick ett mejl från programledaren Maria Arborgh där det stod att de va intresserade av oss och vår trädgård :-D
Från början va det 20st trädgårdar det stod emellan och alla skulle ligga runt Malmö det året. Sen träffade vi Maria och producenten Björn ett par gånger innan det va klart. Vi blev utvalda som 1 av 3 trädgårdar att va med i programet. Det e helt otroligt vilken tur vi hade när man tänker på det så här i efterhand.Detta va i februari, i mars gjorde vi de första inspelningarna. Då filmade de trädgården "före" och sen fick vi se Marias ritning som de oxå filmade. Det va väldigt nervöst men inte speciellt svårt. Alla i teamet va jättetrevliga och proffsiga. Sen skulle de göra upplägget för inspelningarna av de olika trädgårdarna. Det här året va speciellt, förut hade de gjort småprojekt på 1 vecka i ca 20st trädgårdar på en säsong. Men nu skulle de göra om hela trädgården och spela in under 4 veckor per trädgård!

Vårt projekt blev inplanerat till augusti, alltså sist ut. Först ut i april va en innergård i ett flerfamiljshus i centrala Malmö, i maj va det dax för en trädgård på Limhamn i utkanten av Malmö, sen i juli kom turen till en trädgård i Vintrie strax söder om Malmö.
Det va både bra o dåligt o va sist ut, vi fick gått om tid på oss att beställa saker, planera transporter m.m, vi kunde även se de andra programmen och förbereda oss. Dock fick vi sämst väder av alla, det regnade nästan hela tiden o regnade det inte så va det kallt o blåsigt.

Nästa gång ska jag berätta mer om själva arbetet och TV-inspelningarna och så klart visa bilder!

Sladdgömma

Postat: 2009-01-19 @ 17:24:59 Permalink Inredning Kommentarer (9) Trackbacks ()

Härom veckan frågade jag Malin - Inspiration  & Design om hon hade nåt tips på en sladdgömma, kabelbox, ni vet en snyggare låda som man kan lägga ner en stor grendosa med sladdar och allt. Vi har nämligen en jätteful sladdhärva i hörnan bredvid TV-bänken som vi inte har gjort nåt åt sen vi fick i ordning i vardagsrummet. Då kom Måns på att vi kanske skulle hitta nån slag låda där man kunde gömma allt i.
Malin kunde inte komma på just då vart hon hade sett nån. Tack ändå Malin! Men det va en annan snäll själ som läste min fråga och tipsade mig här på bloggen! Tack så mycket Linda - Living like Linda!

Så nu tänkte jag va schysst och dela med mig av tipset om det e fler som e på jakt efter nåt liknande. På Deskstore har de den här snygga Cable Boxen för 320kr. Det tycker jag e prisvärt! Den verkar både rymlig och lätt och få ut sladdarna på båda kortsidorna.
Så vi tänkte nog lägga en beställning på den, men det verkar dock som att de inte har den på lager för tillfället. Hoppas det inte dröjer allt för länge innna de får in den.

Bild från www.deskstore.se

Nya tavlor

Postat: 2009-01-19 @ 15:22:56 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hallrenovering på ovanvåningen som jag skrivit om tidigare e ju i stort sett klar. Jag skrev då och visade att vår lilla Miró tavla hade bytt plats och att jag skulle fixa två nya att ha ovanför byrån.
I september förra året va vi i Cala Mayor utanför Palma på Mallorca och 10 minuters promenad från vårt hotell låg Joan Miró muséet. Jag e inte mycket för konst iaf när det gäller tavlor fotokonst gillar jag, men hans tavlor och skulpturer e helt i min smak. Abstrakta, men i vackra, glada, varma färger. Det va ett mycket vacker muséeum i vackra moderna byggnader. Miró bodde och arbetade här de sista åren av sitt liv och hans ateljéer var bevarade och de kunde man besöka. Där va oxå en stor trädgård med hans skulpturer. Om ni någon gång åker till Mallorca kan jag verkligen rekomendera ett besök på muséet!
Vi köpte en plansch, eller vad man nu kallar det, när vi va där den vi har ramat in och har i hallen. Men man fick fotografera inne på muséet och det gjorde vi, och jag har haft en tanke på om något av våra foton skulle kunna gå att göra egna tavlor av. Sagt och gjort, efter lite redigering i Photshop och inramade i Ribba ramar från IKEA så blev de så här!

Miró tavlor

Det e svårt och få till rätt mått på både höjden och bredden så att de passar i ramen så man får välja det ena eller andra, därför syns inte riktig allt. Sen kan jag ha ljusat upp den vita bakgrunden lite väl mycket kom jag på efter att jag hade skrivit ut dem. Men jag e rätt nöjd ändå! Nu ska jag bara be min snälla man skruva upp dem på väggen ovanför byrån i hallen, mittemot den "äkta" Miró planschen :-)

Här är några fler bilder från Miró muséet och Joan Mirós verk.
Miro muséet

Miro skulpturer

Sjuk

Postat: 2009-01-19 @ 12:20:48 Permalink Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag som skulle ha hunnit göra en massa roliga inlägg på bloggen i helgen. I stället har jag legat utslagen i maginfluensa :-( Det började i fredas kväll när jag skulle sova över hos min grannkompis för vi va gräsänkor båda två. Kännde mig lite kymig när jag gick o la mig o när jag fortfarande inte hade lyckats somna o jag inte mådde bättre när kl va 1 så tog jag på mig jackan över pyjamasen och gick hem, tänk om nån såg mig, det måste ha sett jätte konstigt ut ;-) Och mina farhågor besannades, kl 3 va det dax sen va jag uppe 3 gånger till den natten o spydde. Så det blev inte många timmars sömn den natten. Tur att jag gick hem i tid och tur att jag hade så nära hem.

Förutom inlägg på bloggen hade jag tänkt börja bli färdig med taket i trappen. Det e lite kvar som ska spacklas sen ska det målas 2-3 gånger. Men, det får vänta tills nästa helg *suck*.


I stället kan jag visa några saker jag fick gjort förra helgen och förra veckan.

Jag har ju tidigare visat vårt arbetsrum och då skrev jag att vi hade satt upp en hylla ovanför datorn (som står på golvet) till skrivaren men att jag inte va riktigt nöjd med lösningen. Jag skrev oxå att jag va inne på att köpa en bit skrivbordsskiva till och förlänga skrivbordet ist. Men dagen innan vi skulle åka till IKEA och inhandla skrivbordsskiva och ben fick jag en ännu bättre idé.
Vi hade redan en hurts som va i stort sett lika djup som skrivbordet och bredden passade perfekt till skrivaren. Så det va bara o hitta ben till hursten så att den kom upp i samma höjd som skrivbordet. Både en praktiskt och billig lösning! Me like!!!
Nytt i arbetsrrummet
Hurtsen har fått ben ist för hjul och bytt plats med datorn.

Nya detaljer i arbetsrummet

En närbild på den förbättrade lösningen till skrivaren.
Även en bild på vår nya skärm till datorn!
Det e riktigt nice med en widescreenskärm när man jobbar med foton och Photoshop.

Snart helg...

Postat: 2009-01-16 @ 16:47:44 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag kom iaf iväg till tandhygienisten igår! På rätt dag och rätt tid :-) Men fy va dyrt det e, över 500kr för en undersökning, några röntgenbilder och lite borttagning av tandsten. Ingen kul utgift, men ett måste.

På kvällen bjöd några snälla vänner hem mig på middag och idag e jag hembjuden på middag till en kompis/granne som e själv hemma med sina döttrar så det blir tjejkväll med Let´s Dance! Snällt att man blir omhändertagen när mannen e ute o reser :-D

Idag blir det en bild på min kära man när vi va på Mallorca i sommras, han har precis blivit VD på sitt jobb, så nu e man VD-fru ;-)
Måns på Mallorca

Förvirrad

Postat: 2009-01-14 @ 22:42:49 Permalink Blandat Kommentarer (5) Trackbacks ()

Idag gick jag tidigare från jobbet för jag skulle till tandhygienisten kl 3 hemma i Lomma, trodde jag ja. Efter att ha väntat en halvtimme och sett flera andra personer bli inkallade utom jag tog jag fram min kallender för att dubbelkolla så att jag va där på rätt tid och dag. He, he, i kallendern hade jag skrivit in tandhygienist besöket på tors den 15 januari kl 15. Jag va alltså där en dag för tidigt! Sååå pinsamt!!! Som tur var va jag helt ensam i väntrummet så jag smög upp, tog snabbt min jacka och smög iväg.
Hoppas att de inte la märke till mig o minns mig när jag kommer igen i morron.
Ännu mer pinsamt blir det när jag måste berätta för min chef att tog fel på dagen och ska iväg i morron igen! Han kommer tycka att jag e helt knäpp ;-) Fast jag tog med mig datorn hem idag och jobbade eftermiddan hemma, kommer göra likadant i morron.

Annars har det varit en lugn kväll. Måns har åkt till Schweiz i jobbet idag och kommer inte hem förrän på lör eftermidda. Så det e bara jag och katterna hemma.
Han fick lite bråttom iväg så han glömde och skriva ut adressen och vägbeskrivningen till hotellet. Så efter att ha kört runt ett tag så ringde han mig och efter en halvtimme hade jag lyckats lutsa fram honom till hotellet. Inte helt lätt o va kartläsare per telefon kan jag säga. Men det gick till slut :-)


Idag blir det bilder på min knasiga katt Stina!

Stina på skrivbord

Det kan bli lite svårt ibland och använda datorn när hon ska ligga på tangentbordet, på musmattan eller sitta framför skärmen och följa muspekaren ;-) 
Hon älskar att ligga på alla slags väskor var de än ligger. Så ligger det en liten knölig kameraväska på skrivbordet, ja då ska hon ligga där, fast hon inte får plats ;-)

Total Home Make Over - Vardagsrummet

Postat: 2009-01-12 @ 22:05:23 Permalink Mitt Hem - Vardagsrum Kommentarer (9) Trackbacks ()

I helgen har vi varit jätteduktiga och fortsatt med vårt list-projekt. Nu e nästan alla lister och trösklar på plats, bara några småsnuttar fattas på nedanvåningen. Sen e det sovrummen på ovanvåningens tur. Sen har vi lister i alla rum i hela huset, efter att ha bott här i nästan 2 år ;-)
Sen lånade vi grannens stege och spacklade taket i trappen. Det gick hyfsat. Stegen funkade inte riktigt och det e väldigt läskigt och stå o balansera några meter upp och försöka spackla och slipa så det blir slätt o fint.
En spacklingomgång kvar o sen ska det målas!

Då har turen kommit till vardagsrummet! Det va det rummet som vi började renovera. Eftersom alla golven i huset skulle slipas och alla rum skulle målas och eller tapetseras så valde vi att bo kvar 2 veckor i vårt gamla hus och hann då med att göra en del i det nya. Det blir mycket enklare när man inte har en massa möbler och saker som man måste flytta runt och som blir skitiga.
Vardagsrummet före renovering
Så här såg det ut när den förre ägaren bodde här. Mäklarens bilder.

Vardagsrummet under renovering
Förra ägaren hade lagt in laminatgolv i hela huset bla över den fina parketten här i vardagsrummet. Den behövde dock lite uppfräschning som en golvfirma fixade. Det blev stora hål efter lister o dylikt så vi satte en tunn renoveringstapet i hela rummet som vi sen målade vit. Den ena kortsidan fick en fondtapet.


Så här ser det ut idag. Ta da!
Vardagsrummet under renovering
Tapeten är ur serien Hanna från Boråstapeters. Hyllan är en Bestå från IKEA. Bordet är Bjursta från IKEA. Stolarna är från Svenska Hem. Lampan är en Le Klint som vi har fått från min mammas jobb. Soffan heter Monza från Mio.

Vardagsrummet efter renovering 2
TV-bänken heter Bestå/burs från IKEA. Soffbordet e från ILVA. Tavlan ovanför soffan e ett loppisfynd, den stora svart/vita tavlan på väggen e från Isa Form.

En enkel men smarrig pastarätt

Postat: 2009-01-09 @ 13:15:25 Permalink Mat och annat gott Kommentarer (5) Trackbacks ()

Eftersom det har varit en kort vecka så har inte den obligatoriska veckohandlingen blivit av. Så igår kväll blev det till o ta vad man har i kyl och frys. I frysen fanns en överbliven bit ryggbiff och i kylen fanns champinjoner och grädde. Så då svängde jag ihop en enkel men smarrig pasta rätt!


Pasta med ryggbiff

Pasta med ryggbiff och champinjoner i senaps och tryffelsås
Ryggbiff
Champinjoner
Mellangrädde
Dijonsenap
Fond tex kalv- eller kantarellfond
Tryffelolja
Persilja
Lök
Vitlök

Strimla ryggbiffen. Hacka lök och vitlök. Dela svampen i bitar.
Fräs löken och vitlöken i lite olja.
Lägg ner köttet i pannan och stek det tills att det har fått färg runt om.
Lägg ner svampen, salta och peppra. Stek en liten stund till, tills svampen har mjuknat.
Häll på grädden.
Smaksätt med dijonsenap, fond och några droppar tryffelolja, jag tog lite i taget av allt o smakade mig fram.
Lägg i finhackad persilja, jag använde fryst.
Lägg i pastan i kokande vatten, tex tagliatelle. Låt pastasåsen småputtra tills pastan e klar.
Klart! Servera!

Vinter vid havet

Postat: 2009-01-08 @ 22:29:43 Permalink Foto Kommentarer (1) Trackbacks ()

På Trettondagsafton hade vi fantastiskt väder! Visserligen en av de kallaste dagarna, -7 grader, vilket jag fick erfara. En sån dag måste jag bara ut o fotografera. Sagt o gjort, jag slängde kameran om halsen o traskade ner till hamnen.

Där va allting så stilla, perfekt för att fota. I hamninloppet låg det en hel del segelbåtar kvar i vattnet och sen fiskebåtarna förstås, men i småbåtshamnen låg inte en enda båt kvar i vattnet.

Jag fortsatte bort mot stranden på den vänstra sidan om hamnen. Där va det mer liv och rörelse, en damm va rejält frusen så där va det massor av människor som åkte skridskor. Passade på att öva o ta bilder med rörelse och ändra slutartiden, gick väl okej. 

Längs strandpromenaden och nere vid stranden va det en del människor ute o promenerade och gick ut en bit på havet som hade frusit till is.

Sen va mina fingrar och ben stelfrusna, inga långkalsonger hade jag tagit på mig och ett par tunnare undervantar hade inte varit fel o ha så att inte fingrarna fryser till is när man måste ta av sig sina vantar för att fotografera och ställa in kameran. Men under den timmen jag va ute hann jag med en hel del och jag blev riktigt nöjd faktiskt!

Här är några av bilderna som fastnade i kameran den soliga januari eftermiddagen!
    
Vinterhamn

Vinterstrand

Siluetter

Hall-projektet i stort sett klart!

Postat: 2009-01-06 @ 19:42:58 Permalink Mitt Hem - Hall Kommentarer (2) Trackbacks ()

För några veckor sedan fick jag ett ryck en söndag eftermiddag (som jag skrev om här) och började riva ner panelen i taket i vår hall på ovanvåningen. Det e jag glad för idag! Jag har avskytt det där paneltaket ända sen vi flyttade in men det har funnits andra saker i huset som har varit viktigare. Vi gjorde en light renovering när vi flyttade in, slängde ut laminatgolvet, slipade trägolvet, målade väggarna och fixade dörrarna.
Men nu efter renovering nr. 2 e jag riktigt nöjd! Till och med listerna e på plats!!!

Här kommer lite bildbevis.
Hallen på ovanvåningen efter 2

Hallen på ovanvåningen efter 1

Jag skrev ett inlägg tidigare att jag va sugen på en klargrön matta från Rusta som jag trodde skulle passa. Nja, nä inte riktigt. Det har visserligen kommit en annan i en mildare grön färg på Rusta som e jättesnygg, men den finns inte i rätt storlek.
Ist fick mattan som jag hade i vår walk-in-closet flytta ut till hallen, jag har nämligen köpt nya mattor där. Jag tyckte det blev riktigt bra, så den får nog stanna där!
Nu saknas som sagt bara taklampan, Måns började på det i dag men upptcäkte att han saknade sladd. Jag köpte två vita tavelramar som ska sittan ovanför byrån. Jag ska sätta i Miro bilder som jag ska försöka göra från foton som vi tog på tavlor på Miro muséet i sommras.

Sen väntar den kniviga delen av projektet, tak och väggar i trappen. Måns har rivit ner panelen, men man måste komma åt ordentligt för att spackla och måla så vi ska försöka konstruera något man kan stå på.

Snart e ledigheten slut...

Postat: 2009-01-05 @ 23:36:40 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jaha, då va snart långledigheten slut, trist. Det har varit super härligt och avkopplande! Men det e en dag kvar och den ska jag försöka utnyttja till max :-)
Egentligen hade vi tänkt åka till Höganäs och flyga Ultralätt med min svärfar och även passa på att besöka Fabriksbutiken, men det ska blåsa kuling i morron o det e inget lämpligt väder för flygning.
Så ist blir det nog ett besök på IKEA, sätta upp lister och eventuellt om vädret tillåter lite skridskoåkning på eftermidddan.

Idag har jag städat ut julen, så sköönt! Jag hann även med en låång promenad förbi hamnen och stranden med kameran i högsta hugg. Men jag underskattade kylan o hade alldeles för lite kläder på mig *brrr*. Men det blev riktigt många foton som jag e riktigt nöjd med!
Jag gick förbi en damm där de åkte skridsko det va därför jag blev lite skridsko sugen, hur det nu ska gå, det va hundra år sen sist.

Här nedan är ett collage med foton från en strandpromenad för några veckor sedan. Fotona från dagens promenad ska jag försöka hinna och redigera i morron och lägga upp.

Nä, nu e det läggdax! Gonatt!


Tillbaka- och framåtblick

Postat: 2009-01-03 @ 20:00:54 Permalink Blandat Kommentarer (5) Trackbacks ()

Jaha, då har ännu ett år gått. Känns som om åren bara går fortare och fortare ju äldre man blir. Jag tycker att jag precis har börjat vänja mig vid att skriva 2008!
Om några veckor fyller jag desutom år så då får man det än en gång bekräftat att ett år har förflutit och man har blivit ännu ett år äldre.

Tillbakablick

Största spänningen
Det allra mest spännande som hände förra året var TV-projektet! Det började med ett e-mail jag fick i februari, några besök i mars, massor av planering under våren och första delen av sommaren och "il grande finale" i augusti och september. Nu blev ni nyfikna va! Här kommer en bild, men mer om det här lovar jag o berätta senare i ett eget inlägg och fler bilder.
Tv-projektet

Största lyckan
Vårt lyckligaste ögonblick förra året var när vi efter fyra år och 6 provrörsbefruktiningar för första gången lyckades bli gravida! Sen fick vi även veta att jag väntade trillingar!!! Efter att chocken hade lagt sig va vi överlyckliga! Äntligen skulle vi bli en stor familj som vi hade längtat efter.
Vi va jätte lyckliga även om vi såg på graviditeten med stor tillförsikt, pga våra stora svårigheter att ens komma så här långt och sen dessutom en riskfylld trillinggraviditet så tog vi inget förgivet. Men veckorna gick och vi gick på kontroller varje vecka och jag hade massor av gravsymtom, illamånde, trötthet, matnojor och en växande mage.

Största sorgen
Lyckan varade dock inte för evigt. I v.10 fick vi veta att en av trillingarnas hjärta hade slutat slå. Hoppet levde ändå vidare trots förlusten, vi tänkte positivt att nu kanske de andra två skulle ha större möjlighet att klara sig.
Men i v.11 hade även deras hjärtan slutat slå och jag fick tid för en skrapning.
Det va fruktansvärt, det va som om man tvingade mig att göra abort, allt känndes ju som vanligt.

Men efter att ha sörjt ordentligt ett tag så valde vi att se positivt i alltihop, vi hade trots allt gjort ett stort framsteg och faktiskt lyckats bli gravida, något vi aldrig gjort tidigare.

Summering av 2008
Förutom en resa till Mallorca och nu senast semestern i Idre så finns det nog inte som många andra större händelser under 2008. Tv-projektet, och provrörsbefruktningarna tog all vår kraft och energi.
Men det kom en hel del gott ur det iaf!

Framåtblick

2009 års förhoppningar och förväntningar
2009 hoppas jag blir ett år fyllt av hopp och glädje. Jag har inte så många mål och förväntningar, jag försöker att ta dagen som den kommer. Jag har försökt och planera och sätta upp mål förut men det blir sällan som man har tänkt sig. Självklart hoppas jag allra mest att vi får vårt efterlängtade barn. Det önskar jag mest av 2009.
Men sen lär det bli endel projekt kring huset och trädgården, dels tycker jag det e kul sen e det bra o ha nåt att se fram emot och något att sysselsätta sig med.

Sen ska jag fortsätta med fotograferingen, ta fler och bättre foton!

På jobbet hoppas jag ett stort projekt blir av som jag kommer att bli delaktig i. Om inte den förbaskade lågkonjukturen sätter stopp för det.
Det hade varit spännande!


Hoppas vi alla får ett fantastiskt 2009!

Skidsemester i Idre Fjäll

Postat: 2009-01-02 @ 18:35:05 Permalink Resor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Resan började inte så bra. Jag hade mått illa, haft dålig aptit o känt mig allmänt kass i ett par dagar innan och på morronen när vi skulle köra (kl 5 skulle svärföräldrarna komma o hämta oss) så blev jag jätte kass i magen. Men efter att ha suttit på toa i en timme (kom iväg kl 6 ist) så va jag okej för att våga åka. Jag mådde inget vidare o vi fick stanna ganska ofta för att jag behövde gå på toa, men efter ca 11 timmar va vi iaf framme och jag mådde bättre o hade fått tillbaks min aptit.

Första skiddagen blåste det jättemycket och jag kände mig fortfarande lite sliten, men vi va o hyrde skidor till Måns o fixade liftkort till oss o sen tog Måns några åk på eftermiddan.

Men på tisdagen va jag fit for fight o vi drog ut i backen. 1 minus grad och solsken, helt perfekt!
I Idre Fjäll bor alla, i stort sett, så att man kan ta på sig skidorna/snowboarden o åka rakt ut i backen. Det gillade vi! På eftermiddan tog man en speciell backe ner till huset, om man inte skulle på after skin förståss, den låg i centrum o vi bodde en bit ifrån, men det gick ett "tåg" (traktor med släp) varje hel och halv timme som man kunde hoppa på.Skidcollage från Idre
Collage från skidbacken

Skidområdet och backarna va helt okej, alla va inte öppna än men de flesta. Men det va gott om snö, både i och utanför backarna.
 Jag föredrar och åka i lite flackare, bredare backar och kunna göra stora, långa vida svängar ist för o bromsa och göra mindre svängar i brantare backar.

Sen blev det julafton. Svärföräldrarna hade tagit med en del mat och resten köpte vi där. Men brunkål saknade jag men det verkar vara en Skånsk specialitet för det visste de inte vad det var. Men Måns va snäll och gjorde egen, men den blev tyvärr inte så god. Den blev inte brun och den blev alldeles för söt. Sen ville jag även ha Janssons Frestelse och prövade ett nytt recept, men den blev oxå misslyckad, alldeles för söt den med och för kladdig. Men annars blev det en bra julafton, enkel så som vi ville ha det :-)

Sen va det skid- och snowboardåkning för hela slanten. Jag och Måns testade även en av restaurangerna en kväll och pizzerian en kväll. Det blev oxå afterski med liveband 3 dagar, men den sista dagen slutade det lite tråkigt. När vi kom ut efter afterskin så va min snowboard borta! Nån jäkel hade snott den!!! Jag blir så arg och ledsen, varför kan inte folk låta andras saker vara ifred?!
Så vi fick ringa och polisanmäla stölden till polisen i Mora, men det va ju inte så mycket de kunde göra åt det. Nästa vecka ska jag ringa försäkringsbolaget och sen får jag köpa en ny. Det positiva i det hela va att det iaf va sista kvällen, men det trista va att den va nästan helt ny, jag hade bara åkt på den en dag förut.

Men i det stora hela va den en mycket lyckad och skön semester och Idre Fjäll får ett gott betyg. Det jobbigaste e körningen från Skåne, av de 87 milen e det bara 35 mil motorväg om man kör över Göteborg som ska va den kortaste vägen. Ibland önskar man att man att man bodde mitt i landet, fast vi har ju iofs närmre till Alperna :-)  
  

Nyårsafton 2008

Postat: 2009-01-02 @ 10:59:09 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nyårsafton blev en himla trevlig och lyckad kväll tillsammans med supertrevliga vänner!
Egentligen skulle vi ha lagat förrätten men eftersom Måns hade varit sjuk så tog värdparet över den uppgiften, vi ordnade fördrinken ist, Wine Cooler med Santa Marias Margarita Drink Mix. En himla god och enkel drink som jag har gjort några gånger tidigare. Receptet hittar ni här
Till förrät bjöds det på en ljummen parmesansoppa med gravad lax och caviar, till huvudrätt serverades oxfilé med 3 sorters såser och klyftpotatis och till efterrätt en smarrig vit chokladmousse med jordgubbar till. Mums!

Vi hade tagit med hela vårt Playstation 3 kit så efter maten rockades det loss med Guitarr Hero och Singstar!

Sen va det dax för 12-slaget och fyrverkeri, ingen på festen hade köpt några men alla gick ut o tittade utom jag för jag avskyr raketer, tycker det e jätte obehagligt så jag tittar hellre på fyrverkerierna inneifrån.
Nyår 2008
Vi hade tagit med stativet som jag fick i julklapp till vår kamera, men ändå så lyckades vi inte få skarpa o fina bilder :-( Måns försökte ta en del på fyrverkerierna men det gick inte så bra. Förutsättningarna va iofs sådär, molnigt och inte så bra placering mellan husen, raketerna kom knappt över hustaken.

Tack för en lyckad nyårsfest!