Valborgsfirande!

Postat: 2009-04-30 @ 14:04:21 Permalink Blandat Kommentarer (6) Trackbacks ()

Idag åker vi upp till min Måns syster och hennes familjs stuga i Åsljunga--trakten och firar Valborg. De köpte den i vintras så vi har inte varit o kollat in den än, förutom på foto :-) Måns syster har börjat blogga om "livet i stugan" som ni kan kolla in här minstuga.blogg.se. Vi kör upp nu i eftermidda och stannar till i morron eftermidda. På vägen tänkte vi kanske stanna till på Söderåsen Nationalpark och ta en liten fotosession i den fina naturen där.
Sen blir det bygga förråd för hela slanten resten av helgen här hemma :-)

Här hemma i trädgården fortsätter det att växa!


Rabatten då och nu
Bilden till vänster e tagen den 29 mars när vi precis hade lagt ut täckbark under tallen. Bilden till höger e tagen häromdan. Det har förrändrats en hel del på bara 1 månad!

Nu ska jag ta o sätta igång o packa! Ha ett skönt Valborgsfirande o hoppas ni får se några eldar, det blir nog inte så mycket av den varan här nere i söder eftersom det e så torrr o råder eldningsförbud på många platser.

Förrådet har fått 2 väggar

Postat: 2009-04-29 @ 18:43:39 Permalink Min Trädgård Kommentarer (2) Trackbacks ()

I förrigår gjorde jag och Måns en insats med förrådsbygget. Jag målade panel under dagen och när Måns kom hem efter jobbet byggde vi ihop vägg nr.2 på samma sätt som vägg nr.1. Så nu börjar det likna nåt! Jag har fortsatt att måla panel så till helgen blir det fler väggar och kanske tom ett tak byggt!
Förråd med två väggar 1
Vägg nr. 2 e uppe!
Förråd med två väggar 2
Så här ser det ut med två väggar! Den bakre väggen går nog snabbt att bygga, reglarna e redan på plats och panelen e målad.


Igår va vi hundvakter till mina svärföräldrars hund så då blev det inget förrådsbygge, ist passade vi på att gå en lång promenad. I Lomma har vi en massa småsjöar och en å med mysiga promenadstråk runt. Det va hur skönt som helst! Det kändes som en ljum sommarkväll och nästan alla träd och buskar hade slagit ut.
Måns och frode på promenad
Det e inte smuts på Måns kläder utan bara jag som råkade få med småflugorna på bild ;-)


Idag har jag hunnit ut en sväng på Nova i Lund o shoppat lite tillsammans med min kompis Åsa. Sen blev det en tur till Flyinge Plantshop tillsammans med min kompis Sofie för att få lite tips på vilka häckplantor de ska välja till sin tomt. De ska va vintergröna, rätt så höga, funka som insynsskydd och inte kosta så mycket. Inte en helt lätt ekvation o få ihop :-) Tujor e billiga men inte så snygga, liguster e snygga men för dyra. Har ni några tips får ni gärna dela med er så ska jag vidarebefodra dem :-D
Jag letade efter en klängväxt som blommar och som tål en varm och solig södervägg, men som vanligt kan jag aldrig bestämma mig ;-) Tar gärna emot tips där oxå :-)

Nu ska vi iväg på styrelsemöte i vår samfällighetsförening!

Helgens loppisfynd!

Postat: 2009-04-28 @ 20:21:15 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (0) Trackbacks ()

I lördas va jag och min grannkompis Malin på loppis i Svedala. Vi e loppistokiga båda två så vi brukar fara runt på loppisar ihop :-)
Den här loppis e bra på många sätt o vis förutom när det gäller möbler, det har de knappt några, så där gick jag bet. Men när det gäller andra småprylar och framför allt porslin och dylikt finns det massor och många fynd oxå.
Jag gick tyvärr bet på 2 fynd, en jättefin glasskål från Flygfors Glasbruk som hade passat perfekt i min samling och en stor skål i 50-tals design. Men några fynd gjorde jag. Jag hittade en anna glasskål från Flygfors, en tung, tjock glasvas, ett plättjärn, 3 små skopor och sen några terrakottakrukor.


Loppis 13
Glasskålen syns lite dålig men den e mörklila i mitten och sen har den en vit kant. Glasvasen skiftar från lila till blått och ibland svart beroende på ljuset. De små skoporna använder jag i mjöl-, socker- och tvättmedelsburkar.

Jag längtar redan till nästa loppis! Andra loppistokiga som läser här får gärna tipsa mig om bra loppisar i södra Skåne.
Nu ska jag slänga mig i soffan o kolla på Äntligen Hemma!

Ny look!

Postat: 2009-04-28 @ 18:19:24 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ett av förra veckans projekt som jag inte har hunnit visa än var att jag äntligen fick tummarna loss och spraymåla mina tavelramar.
När vi hade renoverat klart trappen för ett tag sen visade jag er vår tavelvägg som vi har där med foton på våra djur. Jag hade velat ett tag om jag skulle behålla ramarna som de va eller spraymåla dem svarta. Majoriteten vann, svarta skulle de bli!
Nya tavlor 4
Så här blev det! Vad tycks? Jag e nöjd, nu sticker de ut lite mer och det blir mer kontrast mot den vita väggen.

Vårteckensutmaningen - vecka 5

Postat: 2009-04-27 @ 22:40:18 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Om än lite, lite sent men här kommer mitt bidrag till Humlebackens Vårteckensutmaning!
Vi har ju haft riktig sommarvärme de senaste dagarna så jag har varit ute från morron till kväll o fixat o donat i trädgården, därför har jag inte hunnit med så mycket bloggande de senaste dagarna. Men jag har dokumenterat en del av det jag har hunnit o göra. Förutom allt som växer så det knakar i rabatter och krukor upptäckte jag när jag skulle fixa bilder till dagens inlägg!

Vi har planterat doftliljor och bondbönor, jag har flyttat stenar och fyllt på med stenmjöl på trädgårdsgången och uteplatsen så nu värker det i rygg och ben. Det växer som sagt så det knakar fast vi e lite oroade över våra frösådder. De växte ju så fint och fort, lite väl fort så vi slängde ut de små stackarna i växthuset nu när vi har det så varmt och soligt. Men en del nätter har varit ganska kalla ändå så det blev nog lite för stor omställning för några av dem, bla squaschen, den planterade vi om samtidigt och de plantorna har tyvärr dött. De som hade fått blommor o allt :-(
Jag har nog sagt det förr, vi e glada amatörer och ingen av oss har gröna fingrar, så vi lyckas inte alltid hela vägen :-)
 
Vårteckencollage 4

I förra veckans bidrag visade jag vårt körsbärsträd som va sprickfärdigt. I helgen har det slagit ut i fullblom! Det e så underbart vacker och det luktar ljuvligt!
Häromdan invigde jag torkvindan med första tvätten som fick torka i den ljumma vårvinden!


I mitt förra inlägg här på bloggen visade jag en av sakerna som har upptagit den mesta av tiden den här helgen nämligen vårt bygge av ett förråd.
Förrådsbygge
Det e inte fel med en hjälpande hand när man bygger!

I morron får jag ta o knäppa lite foton på allt som blommar och växer. Det e så grönt o skönt i vår trädgård nu. Me like!

Förrådsbygget fortsätter

Postat: 2009-04-27 @ 16:05:28 Permalink Min Trädgård Kommentarer (3) Trackbacks ()

Häromveckan började vi ju bygga vårt lilla förråd. Då hann vi med golvet. I helgen har vi handlat mer virke och börjat bygga väggarna.
Det har varit en del klurande fram och tillbaka för hur vi ska bygga väggarna, i vilken ordning och hur vi ska få dem på plats. Men det visade sig faktiskt va enklare än vi trodde :-) Skönt när det e på det hållet för engångs skull ;-)
Men, men vi e inte färdiga än. En vägg e upp och ikväll e tanken att vi ska hinna göra ytterliggare en. Vi lär säkert stöta på svårigheter under byggets gång :-)

Collage förrådsbygge 2

Nya svartvita detaljer

Postat: 2009-04-22 @ 22:00:17 Permalink Inredning Kommentarer (6) Trackbacks ()

Svartvita detaljer

Vår stora trapp, med stora vita ytor har fått lite ny uppiffning! Jag skrev ju för ett tag sen om tygtavlorna som jag gjort och när jag satte upp dem kändes de lite futtiga. Så härom veckan köpte jag en lite större canvas som jag tänkte klä med tyg och sätta upp bredvid dem. Hade tänkt köpa ett tyg till den på IKEA men när jag kollade bland mina tygstuvar så hittade jag en som va tillräcklig stor och som jag tror kan passa bra ihop med de andra två. Det e trädtyget från Ellos som jag har i dörrarna till Billy bokhyllan som vi har i arbetsrummet.
Tavlan e klar men den har inte kommit upp på väggen än, har inte bestämt riktig hur de ska sitta och sen behöver jag hjälp med upphängningen.

För några veckor sen va jag i en butik som heter Systrarna Grene i Malmö. Då hittade jag fina väggschabloner som bara kostade 32kr/st. Jag köpte en som jag tyckte va fin utan o riktigt veta var jag skulle ha den. Idag testade jag att sätta upp den på en av väggarna i trappan. Jag tycker det blev helt okej!

Annars e det lite stiltje här hemma när det gäller inredning och renovering. Jag har ingen ork, lust eller inspiration för tillfället. Saker o ting har inte riktigt gått min väg på sistone, varken med jobb eller barn. Känner mig som en urkramad svamp. Tur att det e så fint väder iaf, det blir man varm o glad av!

Ny trädgårdsutmaning!

Postat: 2009-04-22 @ 19:21:09 Permalink Trädgård Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bloggaren I mitt gröna hjärta har startat en ny utmaning! Veckans höjdare! Så här beskriver hon utmaningen: "Sommaren närmar sig och det är, som ni vet, tusen saker som ska göras i trädgården. Jag tänkte att vi på söndagar skulle dela med oss av det vi är mest stolta över att ha fixat under veckan. Det kan vara en rabatt som rensas, en balkonglåda som planterats, ett plank som målas, ja helt enkelt något "sommarfix" som ni kan dela med er av. Men ingen prestige, det kan lika gärna vara en blomma som slagit ut eller ett frö som grott och som ni är extra stolta över och vill visa oss andra. Med andra ord - veckans höjdare!"

Kika in hos I mitt gröna hjärta och skriv en kommentar om du vill hänga på!

Ny bambu!

Postat: 2009-04-21 @ 19:27:12 Permalink Blandat Kommentarer (6) Trackbacks ()

Idag skulle jag på ett seminarie på Trygghetsrådet, trodde jag ja, men när jag kom dit så visade det sig att det va framflyttat :-( Jag hade missat den informationen helt. Så ist kärde jag och veckohandlade på Ica Maxi. Direkt när jag kom in såg jag att de sålde 2st fina, men inte så stora, bambu i kruka för bara 35kr! För båda alltså. Tvekade lite först för det stod inget om de va för inne- eller utomhusbruk. Men det e ju bambu, de växer ju ute, eller? Äsch, klarar de sig inte så e ju inte 35kr speciellt mycket pengar :-)
Det blev oxå ett inköp av Mossa GTI för bara 199kr istf 299kr som den kostade på Plantagen. Nu ska den fula, gula mossan bort från vår gräsmatta!
Sen åkte jag tillbaks till Malmö för att luncha med en fd arbetskompis. Himla trevlig med en pratstund i solen på Lilla Torg :-)

Ny bambu och Stina solar
Bambun e planterad i min nyinköpta gummikorg från Jysk!
Söta Stina ville såklart oxå va med på kort när matte hade kameran framme ;-)

Vårteckensutmaningen - vecka 4

Postat: 2009-04-20 @ 16:31:14 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (6) Trackbacks ()

Ny vecka och ny Vårteckensutmaning! Kika gärna in på andra vårtecken från vårt avlånga land hos Humlebacken.

Solen fortsätter att skina här nere i söder, det e dock inte riktigt lika varmt som förut pga de nordliga vindarna vi har haft på sistone. Men i vår läiga trädgård som ligger i söderläge så e det varmt iaf.
Förutom solen, värmen och allt brunt som blivit grönt så e ett av de bästa vårtecknen att det e ljust så länge på kvällarna!

Collage av vårtecken 2
Trädgården börjar bli riktigt grön och skön!

Nu har vi även sätt att allt som Maria från Söderläge planterade har överlevt vintern! Det känns riktigt skönt :-) Några buskar och klängväxter som såg riktigt skralltiga ut har börjat få knoppar och allt i rabatterna har antingen börjat växa och få blommor eller börjat komma upp ur jorden.

Självklart har vi varit ute en hel del i trädgården i helgen. Gräsmattan har blivit klippt för första gången. Nu ska jag bara inhandla anti-mossmedel så att vi kan få bukt med mossan, sen ska den gödslas och vi ska så lite nytt där det e kala fläckar.
Vi har oxå flyttat ut våra frösådder till växthuset och även skolat om de största. Squashen har tom börjat få blommor! Nu ska vi bara komma ihåg o öppna och stänga dörren till växthuset på morron o kväll och vattna de små stackarna.

Collage av vårtecken 3
Den gamla fotogenlampan e mitt senaste loppis-fynd. Inhandlades för endast 50kr på Sopstationen i Malmö förra veckan!

Till helgen (lör den 25/4 kl 10.00) e det dax för Lions loppis i Svedala, då hoppas jag bla hitta en drös med terrakottakrukor så att vi kan plantera om resten av grönsakerna sen oxå.

ROCKFEST!

Postat: 2009-04-19 @ 20:04:38 Permalink Blandat Kommentarer (4) Trackbacks ()

Igår va det äntligen dax för Rockfesten som jag har skrivit om tidigare! Alla kläder och accessoarer va inhandlade och vi va laddade till tänderna :-D
Jag och Måns begav oss först hem till våra kompisar Mattias och Sofie för lite förfest och piffning inför festen. Snälla kompisen och grannen till Sofie, Anna, hjälpte Sofie och mig att bli coola rockbrudar.

Så här rockiga blev vi tillslut!
Rocfest collage 1
Om ni inte känner igen oss så e det Mattias & Sofie till vänster, jag & Måns till höger på den nedersta bilden!

Sen bar det av till festen där vi mötte upp med 80 andra rockiga personer! Det blev mycket skratt, dans, sång och en lång festnatt!
Rocfest collage 2

TV-projektet - Vecka 2: Uteplatsen

Postat: 2009-04-18 @ 00:07:55 Permalink Söderläge Kommentarer (7) Trackbacks ()

Sorry att det har dröjt så länge sen jag skrev nåt nytt i det här ämnet! Dels har det hänt så mycket annat kul (läs vårtecken ;-)) som jag har velat skriva om och dels så har jag helt enkelt inte hunnit.
Men här kommer en liten redogörelse samt bilder från delprojekt och vecka 2 av TV-inspelningarna av Söderläge!

Photobucket
Uteplatsen före.
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.

Första veckan grävde vi ju ut för alla projekten i hela trädgården, fast det visade de inte i TV ;-) Sen byggde vi ju ett växthus och anlade en ny lite uteplats, som jag skrev om här. Vi började med det projektet eftersom det va störst och mest krävande. Eftersom vår trädgård e så avlång va vi sedan tvungna att börja längst in och arbeta oss ut.
Längst in i vår trädgård, in vid vårt hus, har vi vår uteplats. Maria gillade den gamla stenen vi har där, tyckte att den va i fint skick och lagom stor så hon ville behålla den som den va. Det hon tyckte saknades va en fin inramning och lite insynsskydd. Så det va bara att sätta igång med arbetet!

Det va ju som sagt redan utgrävt så våra anläggningskillar, Johan och Kalle, kunde sätta igång direkt med att sätta en kantsten längs uteplatsen så att den skulle hållas på plats lite bättre än förut.
Arbetet med uteplatsen 2
Sista stenen sätts på plats!
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.
Arbetet med uteplatsen 3
Maria in action! Mååånga rullebörar blev det ! ;-)
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.Arbetet med uteplatsen 1
Kalle och Johan in action. Bärlager, stenmjöl och jord e på plats. Bara paddning som återstår innan stenen kan börja läggas.
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.

Den här veckan va den lugnaste veckan rent arbetsmässigt så undertiden som Kalle och Johan höll på att fixa framför uteplatsen jobbade jag och Måns vid sidan om (utanför bild ;-)) med att jordförbättra hela vår stora rabatt runt den stora tallen som vi skulle behålla. Kan säga att det inte va nån lätt match att vända kompakt lerjord förhand med grep!
Mellan varven fyllde även anläggnigskillarna på med bärlager o förberedde för vecka 3 då vi skulle göra om vår långa gång. Då fick Måns och jag försöka och hinna med att lägga ner våra fina gula rör till elen :-)
Maria va iväg och gjorde ett reportage om bambu tillsammans med Sanna på en plantskola och sen kom de tillbaka och inredde växthuset och spelade in det.
Uteplats 1
Första trampstenen e lagd! Resten av trädgården e ganska stökig, man fick flytta runt grejer som inte skulle synas med jämna mellanrum så att de inte kom med i bild ;-)
Uteplats 2
Här ska det oxå läggas stora trampstenar. Här ser man oxå att gången e fixad med bärlager och stenmjöl.
Uteplats 3
Så här såg det ut när kantsten, trampsten och mur va på plats. Nu saknas bara singel, växter och vattenbad!
Vattenbadet vid uteplatsen
Anläggar-Johan står o kollar på när jag och plåtkillen som har gjort vattenbadet sätter det på plats.
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.


Som jag nog har berättat förut så va ju inte vädretsmakter med oss under de här 4 veckorna. Det var regn och sol omvartannat.
Photobucket
Mitt under inspelningen när vi höll på att plantera bambun öppnade sig himlen så vi fick springa in och ta skydd i uterummet. Vädret blev vårt tema under veckorna :-)
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.


Men vädergudarna va faktiskt schyssta mot oss på fredagarna när allt skulle va klart och vi skulle ta slutbilderna. Den här veckan när vi gjorde om uteplatsen hade vi en lite "mingelfest" och bjöd in några vänner som fick va med på TV :-D

Så här fint blev det när allt va klart och stylat för slutbilderna!
Uteplatsen efter
Bild tagen från vår DVD med våra avsnitt ur Söderläge i SVT.
Uteplats 6
Den snygga stolen e lånad från Sanna!
Vattenbad
Vårt fina vattenkar i zink! Svarta stenar lånade från Löddeplantskola. Tänkte köpa några sådan själv i år.
Fest 1
Mingelfest! En av våra fotografer, Lars, springer runt med kameran :-)
Fest 2
Mera mingelbilder! Till vänster i bild är en av våra inspelningsledare, Glenn.


Här är en liten inköpslista:
Stor trampsten: Plateau - XL, från Flisby
Mur: Grändmur - otumlad, från Flisby
Kantsten: Kantsten 50 - Färgad terrakotta, från Flisby
Singel: Sjösten, från Malmö Grus
Växter: Bambu (Superjumbo), stjärnklocka, daggkåpa, rudbeckia


Nästa gång, vilket jag hoppas inte ska dröja lika länge, blir det vecka 3 då vi gjorde en ny gång!

Tråkigt besked

Postat: 2009-04-15 @ 23:12:21 Permalink Blandat Kommentarer (6) Trackbacks ()

Dumpad cykel i sjön
Känner mig lite dumpad, precis som den här cykeln.

Igår skulle jag få besked ang. jobbet som jag varit på 2 intervjuer på. Jag hade mobiltelefonen nära till hands hela dagen och hoppade till de få gånger den ringde. Men allt eftersom dagen gick och just det där samtalet som jag väntade på inte kom så sjönk mitt hopp. Och sent på eftermiddan fick jag det tråkiga beskedet att jobbet hade gått till en annan :-(
Jag som tyckte att det kändes så himla bra. Självförtroendet fick sig en riktigt känga.
Även om man ska se det som en framgång att jag blev kallad på intervju och dessutom en andra gång, men när man får det negativa beskedet så blir man rätt deppig.
Igår va jag rätt nere men idag känns det lite bättre. Men jag e inte alls sugen och har varken ork eller lust att anstränga mig föra att söka nya tjänster. Dessutom har jag fått ytterliggare 3 mejl ang. tjänster jag sökt där de har blivit tillsatta.

Idag har jag varit iväg och fixat det sista till min rockoutfit till Rockfesten på lör. Jag har oxå fixat till Måns jeansjacka som han ska ha, klippt av ärmarna och sytt på ett Judas Priest ryggmärke. Lovar o visa bilder på oss efter festen!
I morron ska jag och Måns hänga med till Tyskland och inhandla lite alkohol till festen. Ska bli skönt o komma iväg på en liten roadtripp! Fast först ska vi till banken och göra upp en bilaffär! Vi fick ett ryck o la ut en annons på min bil på Blocket i måndas kväll, igår kväll va den såld till en kille från Örebro! Vi har tänkt byta min bil ett tag nu men inte kommit till skott, men nu får vi verkligen ta o sätta fart o börja leta upp en ny.

Vårteckensutmaniningen - vecka 3

Postat: 2009-04-14 @ 11:14:43 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (9) Trackbacks ()

Fika i solen
Fika i solen på uteplatsen, kall hallonsoda i glaset, hemmabakad chokladbeskvi på fatet, nya trädgårdstidningar, vilket frosseri ;-)

Då har jag kommit in på den tredje veckan av Humlebackens Vårteckenutmaning. Som ni kanske har förstått så har våren kommit lååångt här nere i södra Skåne efter den senaste tidens sol och värme.
Påskhelgen har varit helt underbar och vi har varit ute nästan jämt. Som jag har visat i tidigare inlägg har vi börjat bygga ett förråd, jag har rensat både rabatter och vår vattenspegel, vi har grillat, gått i kortärmat och ätit massor av glass!

Biltvätt
Bilen fick en välbehövlig vårtvätt!

I rabatterna växer det för fullt, varje dag händer det nåt nytt och man hinner knappt med. Våra olika marktäckare som Söderläge planterade har verkligen börjat växa till sig och flera av dem har börjat blomma, buskar och träd har fått knoppar och hallonen som Sanna och Maria klippte ner har börjat skjuta upp ur jorden.

Vårcollage 2
Ett collage från krukor och rabatter i vår trädgård där det spirar och gror!

Rent vatten

Postat: 2009-04-13 @ 00:18:52 Permalink Min Trädgård Kommentarer (7) Trackbacks ()

Skitig vattenspegel
Tänk att grumligt vatten kan bli en vacker spegel!

Vi har en vattenspegel uppe vid vår uteplats som Söderläge gjorde. Den har stått med vatten i hela vintern och har blivit rejält skitig och full med skräp. Idag va det dax för en ordentlig vårstädning!

Collage vattenspegel

Ren vattenspegel
Nu e både vattenspegeln och rabatten vårstädade!

Karet är gjort i zink och va inte riktigt lika slät o fin i botten längre som i sommras, det hade blivit lite korrition i den.
Inför nästa vinter tror jag att vi ska tömma ur den på vatten och täck den med en pressening eller nåt liknande så kommer den nog hålla sig fin ett bra tag.

Vårt förrådsbygge har börjat!

Postat: 2009-04-13 @ 00:06:49 Permalink Min Trädgård Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äntligen e vi på gång med vårt förrådsbygge!
För ett litet tag sen skrev och visade jag bilder på vårt förråd som vi ska bygga efter egen design i lösvirke.
Ett förråd e något jag har saknat ända sedan vi flyttade hit för 2 år sedan. I vårt förra hus hade vi ett stort garage där man fick plats med alla trädgårdsredskap, krukor, jord, gräsklippare, grill m.m. Hittills har vi förvarat allt det i vårt uterum som man måste gå igenom för att komma in i hust från trädgårdssidan, vilket vi och våra vänner o bekanta gör ofta gör. Även om man försöker o hålla iordning där så ser det stökigt o fult ut.
Men nu ska det snart bli ändring på det för snart har vi ett förråd i trädgården!

Det blir inte världens största förråd, men det kommer räcka till det nödvändigaste som man behöver ha till trädgården.

Collage förrådsbygge 1
Helgens projekt i bilder! Om ni undrar över det konstiga hålet med de gula rören så ska det byggas igen så fort vi har fått elen dragen :-)

Helgens projekt har bestått i att sätta upp de sista 2 hörnstolparna, bygga bottenplattan och innergolvet.
Ettapp 2 blir att regla upp för väggarna och sätta panel, vilket kommer och bli en liten specialare eftersom vi måste bygga 2 av väggarna vid sidan om och sen sätta upp eftersom man inte kommer åt vid planket och växthuset.
Ettap 3 blir taket.

Glad påsk!

Postat: 2009-04-12 @ 23:59:22 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Photobucket

Bättre sent än aldrig, eller hur e det man säger ;-)
Det har varit fullt upp ända sen i torsdags då vi fick besök av vänner från Östergötland. Sammtidigt passade vi på att passa Måns systerson som e i ungefär samma ålder som deras äldste son. På fredag förmidda tog vi allihop en tur till Bjärred i det fina men lite blåsiga vårvädret, gick ut till KallbadhusetLånga bryggan, sen tillbaks och tog en fika i solen på Långa Längan. Sen körde vi tillbaks till Lomma, parkerade vid Fiskboden och promenerade ut till stranden och på vägen tillbaka stannade vi o åt glass. Sen va det dax för våra vänner och åka vidare till släkt och vänner.
Vi gjorde oss iordning för påskmidda hemma hos Måns föräldrar.

I lördags for vi runt till lite byggvaruhus för att göra de sista inköpen till vårt byggprojekt som vi även hann påbörja. Sen va det dax för att bege sig till påskmidda nr. 2 hemma hos min pappa.
Efter middan hos pappa begav vi oss till nästa kalas, en av våra bästa vänner fyllde 35-år! GRATTIS!

Idag har Måns fortsatt med vårt byggprojekt och jag har fixa och donat i trädgården. Sen bjöd vi hem kompisar på årets första grillning och den första grillningen i vår nyinköpta gasolgrill!
Första grillningen

Påskpresenter

Postat: 2009-04-08 @ 11:27:53 Permalink Blandat Kommentarer (8) Trackbacks ()

Påskpresenter

Eftersom vi inte har några egna barn brukar jag skämma bort Måns systerbarn lite grann ist :-) Till påsk brukar de då få varsin present, förut köpte jag påskägg och fyllde med godis, men det får de ändå så jag tycker det e roligare o köpa kläder eller leksaker ist.
Den här gången blev det faktiskt alltihop, kläder, leksak OCH godis ;-) Gjorde små godispåsar av cellofan och la sen ner alltihop i roliga presentpåsar som jag har köpt på Coop Forum.
I helgen får vi även besök av kompisar som vi inte har träffat på ett tag, de har fått barn nr. 2 så det blev en present till honom oxå, sen kan ju inte storebror va utan så det blev en leksak o godis till honom så klart :-)

Idag ska jag hinna både, städa, handla och påskpynta. Hinner aldrig med så mycket som jag tänkt för jag fastnar alltid framför datorn, det finns ju så mycket man vill kolla upp. Bla alla underbara bloggar som finns ;-)
Nä, nu e det dax för lunch så att jag kommer iväg sen!

Vårig weekend i Stockholm

Postat: 2009-04-07 @ 21:26:19 Permalink Resor Kommentarer (2) Trackbacks ()

Weekend i Stockholm

Vår lilla tripp till Stockholm var riktigt najs! Vi träffade vänner och familj, åt gott, njöt av promenader i vårsolen, roade oss och mycket mer!
Vi kom upp vid lunchtid på fredan med tåg, lite för svajigt för mig föredrar nog flyget, åt en mindre god snabblunch på Pizza Hut på Centralstationen. Sen tog vi oss till vårt hotell, Hotel Stockholm Plaza, det va ett helt okej hotell, läget va perfekt på Birger Jarlsgatan vid Stureplan. Sen traskade vi ut på stan o lyckades få en plats på de fullsmockade uteserveringarna i Kungsträdgården där min lillasyster mötte upp oss. Efter några goda öl i solen begav vi oss tillbaka till hotellet för att byta om o sen tog vi oss till en restaurang där vi mötte upp vår kompis Micke. Efter en god middag tog alla utom Micke en taxi till Orionteatern för att se dansföreställningen Caution med Bounce.
Showen va riktigt bra, det va svårt o föreställa sig innan vad som skulle hända. Showen bjöd på många överraskningar, grym dans, bra musik, oväntade saker och en häftig avslutning. Vill inte avslöja för mycket om det e nån som ska gå o se den i maj. Bounce e grymma och det va en riktigt kul kväll!
Efter showen tog vi oss till skybaren i Skatteskrapan där vi mötte upp Micke igen och hans flickvän och avslutade kvällen med några goda drinkar.

Bounce caution
Foto: Håkan Larsson, lånad från www.dansportalen.se


På lördan började vi dagen med en god hotellfrukost som man står sig länge på. Vi hade inga direkta planer för dagen för min lillasyster jobbade och vår kompis Micke laddade inför premiären av Fotbollsallsvenskan.
Men när man e i turist i huvudstaden får man ju göra det som turister gör, gå på musée ;-) Vi hade sett på Äntligen Hemma att de hade en cool utställning om svensk design genom tiderna på ett av museerna i Stockholm. Måns fick för sig att det va Nordiska eller Moderna Museet, på Nordiskas hemsida verkade va det rätt, men jag va tveksam. Väl där visade sig att det va fel. Vi tror att det va ett tredje alternativ nämligen National Museet. Men det va helt okej ändå.
Spårvagnen i Stockholm
Som de turister vi va tog vi den gamla spårvagnen ut på Djurgården.

Nordiska museet i Stockholm
Nordiska Museet

Nordiska museet i Stockholm 2
En av utställningarna handlade om fotokonst inom modebranchen.

Sen började lite smått bli dax för lunch så vi promenerade längs Strandvägen in mot stan. Vädret va ju helt underbart! Vi bestämde oss sen för att ta oss till Medborgarplatsen där Måns visste att det fanns uteserveringar. Det va fler än vi som hade tänkt på det om man säger så. Vi lyckades iaf få två platser men fick dela bordet med fyra andra. Efter en stund lyckades vi få tag på en servitris och beställa. Alla maträtter utom 3st va slut. Vi beställde mat och dryck, men efter att ha väntat 40 min utan att ens ha fått vår dricka gav vi upp o gick. De vi delade bordet med hade väntat över 1 timme på sin mat, när vi gick hade de fortfarande inte fått den. Skandal säger jag bara! Krogägarna måste varit beredda på att det skulle bli fint väder i helgen och köpt in mat och bemannat efter det tycker man.
Måns i Stockholm
Vi fick iaf en härlig stund i solen, fast det hade varit trevligare med ett glas rosévin till.

I stället gick vi in på Söderhallarna, jättemysigt ställe, och hittade den trevliga restaurangen Melanders Fisk. Det va ganska dyrt där, men både maten och servicen va utmärkt så det fick vi bortse från, vi va ju rejält hungriga vid det laget.
Mätta o belåtna tog vi oss in till centrum närmare bestämt Hötorget och lite shopping, vi skulle ju se om vi kunde hitta nåt mer till våra rock-oufits. Bara en lite bit från Hötorget, på gågatan mellan Kungsgatan och Drottninggatan låg en liten butik full med rockprylar! Så det blev en del inköp där. Ska visa er hela min outfit sen när vi ska till festen :-)
Sen tog vi oss tillbaks till hotellet, bytte om och tog tunnelbanan och pendeln ut till våra kompisar i Hammarby Sjöstad som bjöd på en god middag och kvällens avsnitt av Robinson.

På söndan hade vi planerat att åka ut till Antikmässan i Älvsjö och det va en bra planering med tanke på att vädret inte va lika fint som de tidigare dagarna. Vår kompis Micke hämtade upp oss i sin bil och sen spenderade vi ca 2 timmar på den fullsmockade mässan. Där va ganska mycket folk men inte överfullt, men det va överfullt med prylar. Vi gick och gick men hann nog bara se hälften. Om man hade haft en tjock plånbok hade man verkligen kunnat shoppa loss där. Där fanns hur många underbara möbler och ting som helst som utan problem hade fått flytta in i vårt hem! Men det fick mest bli att se och inspireras ist :-)

Här är några godbitar från mässan!
Antikmässan 3
De hade satt upp några montrar med olika teman från olika tidsepoker. Snygga och roliga tyckte jag!

Antikmässan 1
Man blev sugen på o köpa både det ena och det andra!

Antikmässan 4
Ursnygga Berså av Stig Lindberg. Stor kopp med fat kostade ca 900kr!

Efter mässan åkte vi hem till Mickes lägenhet där han och hans flickvän bjöd på en utsökt lunch. Sen va det dax för oss att bege oss ut till Bromma för hemfärd med flyg.
Måns på Sturups flygplats
Hemma på Sturup igen och inväntar Flygbussen.

Vårteckensutmaningen - vecka 2

Postat: 2009-04-06 @ 15:39:48 Permalink Vårteckensutmaning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Här kommer mitt bidrag till veckans vårteckensutmaning! Det blir en blandning av våriga bilder från helgen i Stockholm och vårblommande rabatter. Just nu verkar det som om det e jättestora skillnader på hur långt våren har kommit i vårt avlånga land. Här långt nere i söder är det knoppar som brister men i norr har man väl tur om det e isar som brister. Håll ut våren kommer till er oxå! 
Fika på däck
När vi promenerade längs Strandvägen såg vi den här mysiga platsen i solen på däck!

Solande brandmän
Brandmännen lämnade brandbilen och tog en paus i solen på bryggan!

Uteservering
På Medborgarplatsen var uteserveringarna fulla av sol- och öltörstande människor!

Vårsolning
Jag va en av dem!
Vår i rabatten
Knoppar som brister!

Blå och lila vårblommor
Fler härliga vårblommor!

Ett kort inlägg

Postat: 2009-04-06 @ 11:50:09 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stockholm

Igår kväll kom vi hem efter en härlig helg i Sotckholm. Ska förhoppningsvis hinna skriva ett lite längre inlägg i eftermiddag eller ikväll och visa bilder från helgen. Måste ju även hinna med ett nytt vårtecken-inlägg eftersom det e måndag idag!
Sen ska jag oxå hinna med o förbereda mig inför en andra intervju i morron!
Nu ska jag iväg o fixa lite grejer inför kvällens pyssel. Ska hjälpa min kompis med dekorationer till Rockfesten.

Weekend i Stockholm

Postat: 2009-04-02 @ 22:24:54 Permalink Resor Kommentarer (8) Trackbacks ()

Idag har det varit underbart väder här! Soligt och varmt, säkert 11-12 grader :-) Jag kände att det va dax för en vårigare look på bloggen nu för här har våren verkligen kommit igång för fullt nu.
På förmiddan traskade jag ner till Apoteket och sen blev det faktiskt en kvarts solning på solariet.
På eftermiddan åkte jag och en kompis in till Malmö till Blingos lagerrensning och gjorde lite fynd! Jag har ju inga barn men de har även lite vuxenkläder så jag köpte en klänning och ett linne till mig själv sen köpte jag några påskpresenter till Måns systerbarn :-)
Sen blev jag och Måns inbjudna till våra grannkompisar på midda, inte alls dumt!

Sen har kvällen ägnats åt packning för i morron bitti kliver vi på tåget till Stockholm. Vi ska hälsa på min lillasyster och några kompisar och så ska vi ju gå och se Bounce dansföreställning som jag skrev om för ett tag sen. Det ska bli jättekul och mysigt och träffa syster, vänner, bo på hotell, äta gott och promenera i huvudstan. Tänkte kanske även ta oss ut till Stockholmsmässan där de har en Antikmässa i helgen.

Vi får hoppas att våra grönsaker fortsätter o växa så det knakar som de har gjort hittils fast vi inte e hemma och sköter om dem!
Nu måste jag packa klart, återkommer på måndag med en rapport från helgen!
Det gror 3

Det går framåt

Postat: 2009-04-01 @ 20:49:02 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vårblommor

Idag har jag varit på min första intervju efter att jag blev varslad och uppsagd. Det kändes riktigt bra och jobbet verkar kul. Det va en kort, första intervju, så om de gillar mig så blir det en till nästa vecka. Hoppas, hoppas!
Efter intervjun körde jag in till stan och tog en fika med en fd arbetskompis, himla trevligt! Sen passade jag på att gå förbi Shock, en butik som har rock och punkkläder, för att se om jag kolla in grejer till Rockfesten. Jag hittade en massa fräcka saker men ingen topp som passa, måste hitta det först innan jag väljer strumpbyxor/tights och accessoarer. Men jag köpte en kul grej iaf, ett ryggmärke med Judas Priest som vi ska sätta på Måns jeansjacka.
Annars har jag faktiskt rätt bra koll nu på vad jag ska ha på mig, fixa håret och smink, tack A ;-)! Nu ska jag bara hitta det oxå.

Fick dock ett lite tråkigt besked idag på mejl, uttagningarna till Det Stora Byggslaget på TV3 som jag va med på e klara och jag kom inte med. Lite trist, det hade varit kul. Men, men sånt e livet.

I helgen planterade jag lite sommarblommor, för första gången. Än så länge har det gott bra för igår när jag lyfte på locket så hade de redan kommit upp!

Nyplanterat 2

Nu ska jag bänka mig framför TVn och kolla på Leila på landet!