En givande loppisdag

Postat: 2008-10-26 @ 19:23:31 Permalink Loppis & Auktionsfynd Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det var ingen höjdardag för ett besök på en loppmarknad men inbiten loppisfan som jag och min väninna e tog vi på oss regnkläder och gummistövlar och tog den stooora bilen och körde dit.
Det va faktiskt en hel del andra loppissugna som hade trotsat vädret o tagit sig dit. Som alltid blir det rusning in när de öppnar men jag och min väninna går in i vanlig takt.
Det lönade sig verkligen att ta sig ut i regnet och rusket vi hittade en hel del fynd båda två.
Så här såg min fyndlista ut:
* Ett litet sidebord i String-modell   20:-

* Ett soffbord i 50-talsstil med tidningshylla undertill   40:-

* En ful-snygg golvlampa med kurvor och stor lampskärm   80:-

* En liten grön pall   20:-
* En flätad korg   10:-

* En äppellåda i trä   10:-
Collage Loppis
Här är bilder på alla fynden utom pallen, korgen och trälådan. Pallen ska jag ha ist för en jag har i plast i tvättstugan i källaren, den ska nog få sig en ny omgång färg när jag får tid. Korgen ska jag använda som kruka i trädgården, så den får sparas tills nästa sommar. Trälådan ska jag fylla med äpplen från våra äppleträd (om/när jag får tummarna loss o plocka dem) så att jag kan förvara de under vintern.
Den stora golvlampan e som sagt ful/snygg men jag stod o funderade länge o tillsist övertalade min väninna mig att köpa den. Jag tror att jag kommer att spraymåla den svart eller ev. krom om det e snyggt, har aldrig testat kromfärg. Skärmen får antingen ett nytt tyg eller så blir det en ny skärm. Eller så behåller jag den helt o hållet som den e. Vi får se, just nu får den åka ner i källaren tills vi har gjort iordning rummet där nere.
Soffbordet kunde jag inte heller motstå, även det e tänkt till rummet i källaren, men skulle det inte passa in där så kan jag sälja det på blocket för ett par hundra så då har jag gjort en vinst :-)
Och så det lilla stringbordet, det kan jag nog hitta nån plats till ;-)

Nu låter det nog som jag e en som samlar på mig en massa loppisprylar men så e det inte. Jag brukar bara köpa precis det jag behöver o e ute efter.
Vi bor ju i ett hus från 1950 så jag tycker att de här prylarna passar in, förutom att jag tycker att de e snygga, och så blandra vi med moderna praktiska möbler.


En dag på stranden - i Oktober

Postat: 2008-10-24 @ 18:37:12 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Förra helgen va vi hundvakter till mina svärföräldrars och min pappas hund Frode 1 år och Roxy 12 år, eller ja egenetligen e det min hund. Jag fick Roxy i studentpresent av mitt ex. sen har han hängt med familjen och eftersom min pappa bor och arbetar själv i sitt hus så har de det utmärkt där tillsammans ist för hos oss där vi båda e borta på jobbet hela dagarna. Men när pappe e ute o reser så bor han hemma hos oss.
Mina svärföräldrar har skaffat hund nu på äldre dar, svärfar har gått i pension o svärmor jobbar inte heltid så de har massor av tid med lååånga hundpromenader.
När vi passar någon av hundarna brukar vi passa på o gå långa promenader med våra kompisar och deras hund Myra som är ett yrväder på 7 år.
I söndags sken solen o det va utmärkt väder för en tur ner till stranden med hundarna. Självklart fick kameran följa med.
Hundarna va överlyckliga!
Hundarna på stranden
Här e hela gänget samlat!

Frode på stranden
Frode tittar ut över havet.
Myra på stranden
Myra väntar på att någon ska jaga henne.

Roxy på stranden
Den gamle Roxy.

Frode & Myra på stranden
Froda och Myra in action.

Våran Gata

Postat: 2008-10-24 @ 18:15:57 Permalink Mitt Hem Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu har jag lyckats fotografera vårt hus och resten av vår gata på framsidan. De badar inte i solsken precis men det är iaf  dagsljus :-)
 
Huset Framsidan
Ni får ursäkta att jag inte har hunnit klippa ner de vissna växterna :-( Och lagt nya fräscha plattor, och ny kantsten, och... eller vad det nu blir. Nästa år ska vi ta tag i framsidan av huset, man e så sällan där + att det nästan e norrläge så det e inte så kul o va där o jobba heller. Vi får se vad det blir, nåt lättskött som inte kostar allt för mycket o inte e för stort jobb.

Lions Loppis

Postat: 2008-10-24 @ 18:07:40 Permalink Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()

För alla loppistokiga som inte bor alltför långt ifrån Staffanstorp tänkte jag tipsa om att Lions där har loppis nu på sön den 26 oktober mellan kl 10-13.
Jag brukar alltid hitta massor av fynd där och det e ju bra om man kan kombinera det med att pengarna går till välgörandeändamål.


Mitt Hem

Postat: 2008-10-18 @ 18:36:40 Permalink Mitt Hem Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tänkte att jag skulle visa Mitt Hem. Det får bli baksidan den här gången för jag har inte hunnit ta någon bra bild på framsidan i dagsljus.

Huset

Söndagsutflykt

Postat: 2008-10-18 @ 17:04:15 Permalink Blandat Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förra söndagagen gjorde vi en dagsutflykt till Österlen. Målet var Brösarp och Antikmässan. En mini mässa med moderna antikviteter. Där va jättefina saker och de va helt i vårt tycke och smak! Fast vi va inte ute efter nåt speciellt och hade inte pengar till och köpa något. Men det va kul o titta, fast det va en rätt liten mässa så man gick runt ganska snabbt.

Collage

Efter en tur på mässan var det dax för lunch så vi körde till Kivik för att se vad vi kunde hitta där. Vi svängde ner mot Kiviks hamn och det va det fler som hade gjort för där vi riktigt mycket folk för och vara i oktober. Längst ner mot vattnet stod den stora äppletavlan, vilket konstverk! Och vilket jobb o göra den!!! Vi gick runt en stund och fotade men vi hittade inget vi va sugna på och äta så vi satte oss i bilen för att se om hittade nåt annat i närheten. Till saken hör att vi har inte varit i den änden av Skåne så värst mycket så vi kännde inte till riktigt var man skulle åka. Men tillsist kom vi fram till Kiviks Musteri. Supermysigt och trrevligt ställe med en liten mysig restaurang där vi åt vår efterlängtade lunch, trädgårdar runt omkring och en butik där man kunde köpa cider, krämer, marmeladeer m.m m.m
Collage 1

Välkommen till världen min nya blogg!

Postat: 2008-10-09 @ 16:44:09 Permalink Blandat Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tjoho! Min första blogg och mitt första inlägg på denna :-) Äntligen har jag kommit till skott! Jag har läst andras bloggar dagarna i ända en lång tid nu. Fått massor av inspiration och rolig läsning och allt som oftast funderat på att starta en egen men aldrig fått tummen ur...
Jag har ingen "grand plan" utan tar det ett inlägg i taget så får vi se vad det blir. Men det blir lite av varje från "Mitt Hem & Min Trädgård" som är de som sysselsätter mig mest näst efter mitt arbete. Mitt första mission här på bloggen får väl bli och berätta om och visa bilder på just mitt hem och min trädgård och de som vistas där.

Om just du har hittat hit till min lilla blogg i den stora bloggvärlden så önskar jag dig varmt välkommen hit hoppas du ska trivas!