Lamp-rotation

2008-11-16 @ 20:03:01 Inredning Permalink


Gårdagens 3-rätters Gåsamiddag hos svärföräldrarna smakade smaskens! Mmm, kantarellsoppa, helstektgås med kokt potatis, brunsås, brysselkål och gelé samt äpplekaka till efterrätt. Urgott!
Idag har vi inte gjort så mycket det har blåst och regnat så det har inte blivit några uteaktiviteter och fotografering som vi hade tänkt. Men jag har gjort några övningar inomhus iaf. 
Jag gjorde ist slag i saken och flyttade om några lampor som jag har funderat ett tag på. Jag har tidigare köpt några lampfötter på loppisar för ca 20kr/st som jag har spraymålat i blank svart färg, tidigare var de guldfärgade, sen har jag köpt 2 olika sorters lampskärmar på Bolagret för 49kr/st, dessa har jag haft på ovanvåningen i sovrummen och en i köket. Men nu kände jag för lite ombyte så dem i sovrummen har fått byta plats med dem i vardagsrumsfönstren. Lamporna jag har haft i vardagsrummet har jag köpt på Ellos.
Så här blev det!

Lampbyte1
Vardagsrummets ena fönster.

Lampbyte2
Det andra fönstret i vardagsrummet.

Både mannen och jag kom fram till att de vita skärmarna passade bäst i vardagsrummet. Eftersom jag bara har 2 av varje så fick lampan i köket byta till en svart skärm ist.
Tanken är oxå att jag ska fixa till golvlampan som är i samma stil som jag köpte på en loppis för några veckor sedan, måla och fixa ny lampskärm, och sen byta ut den mot den golvlampan som jag har i vardagsrummet idag. Men jag hade ingen blank svart sprayfärg hemma så det får bli nästa helg.

Lampbyte3
Fönstret i köket.

Alla lampfötterna är olika, men jag tycker inte att det gör så mycket.
Jag glömde att fota hur det blev i sovrummen, får ta o göra det en dag när det är ljust ute.

Sen har jag kopierat över några schablooner på ny schabloonplast som jag inhandlade förra helgen på Panduru Hobby.
Jag köpte 2 olika schablooner från Alcro, Pensée och Kvist, för mer än 1 år sen i våras gjorde jag slag i saken och målade av dem i vårt sovrum. Det blev riktigt bra, men schabloonerna va rätt svåra att arbeta med, plasten va styv rullade ihop sig hela tiden. Jag använde mig av flyttbart spraylim och efter några omgångar av det + färg så e de inte så kul längre. Så nu ska jag väl få tummarna loss nästa helg och måla av de resterande jag har planerat.
Sen ska jag visa er resultatet!

Kommentarer
Cissi

Lampan med den svarta foten i köket var jättesnygg. Bra blogg du har. Hit kommer jag fler gånger.Blogg: http://giraffhus.blogg.se/
2008-11-17 @ 10:02:06

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback