Försvunna Originaldelar

2008-11-09 @ 20:08:25 Mitt Hem Permalink


Vårt hus e som sagt byggt 1950. Men det e inte alla som har bott i huset som har uppskattat det och bytt ut en del av de tidstypiska inredningsdetaljerna. Som tex trappräcket i trappan upp till ovanvåningen, där sitter idag ett fantastiskt fult fururäcke från 70-talet istf det fina runda original. Ett likadant ska oxå finns i trappan ner till källaren men där finns inget alls idag. 

I köket var fönsterbrädan i sten utbytt mot ett gräsligt i furu, vi har idag bytt det till ett i vitt tills vi hittar ett i sten som passar.

Nån "smart" människa hade tapetserat över alla dörrarna i huset med vävtapet och målat en ännu snyggare gul spegelruta på dem :-( Men efter att ha slitit en hel dag med att få bort väven från en sida på en dörr så kom jag på den enkla idén att tapetsera över med renoveringstapet och sen måla. Det blev faktiskt riktigt bra! Inte helt perfekt men det duger tills vi e färdiga med annat o känner att vi orkar renovera alla dörrarna.

Dörr Före & Efter


När vi ändå pratar om våra dörrar så har även alla fina gamla handtag bytts ut mot nåt billigt skräp i modernstil. Men där har jag iaf lyckats ropa hem fina i svart backelit. Jag saknar dock rosetter till dem så det e jag på jakt efter.
Det saknas också 3 st jättefina dörrar med mönstratglas i, en dörr skulle suttit i hallen och ett par pardörrar in till vardagsrummet.

Självklart behöver ett hus från 1950 moderniseras. Som tex kök och badrum. Men detaljer som trappräcken, fönsterbräden och dörrhandtag finns ju ingen anledning o byta, de går ju inte direkt i sönder heller så det har nog inte varit anledningen. Det e det gräsliga 70-talets odesign som har förstört en hel del.

Jag hittade bilderna från mäklaren när vi köpte huset på min dator på jobbet. Här är före och efter bilder på hallen så som det såg ut när förra ägarna bodde här.

Hallen Före & Efter

Hallen Före & Efter2

Kommentarer
Malin Inspiration & design

Det var sanneligen en stor skillnad. :) Å då menar jag till det bättre. :) Jag blir sååå nyfiken på köket som skymtar! :)Ha en trevlig kväll!2008-11-10 @ 18:05:53
Cornelia

Ett inlägg om kökets förvandling e på G! Jag upptäckte att vi inte hade så många "Efter"-bilder men jag lyckades ta några i helgen när det va ljust ute.Blogg: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
2008-11-11 @ 15:56:13
Hanna

Oj vad fullt det var och oj vad fint det blev! Vi har också några valv att jobba med...Blogg: http://hannanonien.blogg.se/
2010-05-08 @ 21:47:50

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback